Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας: Παίρνει άριστα

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

pmada pyrasf glyfad konstant

Μέλη της Εθελονικής Ομάδας Γλυφαδας με το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης,κ. Γ. Κωνσταντάτο

Η πρόσφατη «ύποπτη» πυρκαγιά που ξέσπασε ξαφνικά στην περιοχή «πατητήρι» του Υμηττού, κοντά στα σπίτια της Αργυρούπολης, αλλά και η προηγούμενη που ξεκίνησε από το δάσος του Καρέα ανέδειξε την αξία της Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Γλυφάδας, που μαζί με τους εργαζόμενους, την ομάδα εθελοντών και τα μέσα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συνέβαλαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση, πριν πάρει καταστροφικές διαστάσεις.

Η Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Γλυφάδας, εδώ και χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, πλήρως εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη με τα δικά της μέσα και εξοπλισμούς.

Θεωρούμε, ότι στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε καθώς και στο καθημερινό κατρακύλισμα των αξιών, ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ Σδεσπόζει σαν διαμάντι στην κορυφή του παγόβουνου!  

omada pyrasf glyfada oximata

Ο Εθελοντισμός γεννιέται, δεν «φυτεύεται», είναι στάση ζωής και σημαίνει την ανιδιοτελή παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, χωρίς αντάλλαγμα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συλλογική προσπάθεια ανθρώπων για το κοινό καλό έχει άριστα αποτελέσματα.

O Aντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Βασίλης Κρητικός, δήλωσε σχετικά:

«Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Γλυφάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Στέλλιο Θεοδοσόπουλο,, από την πρώτη στιγμή έδωσαν τη μάχη με την φωτιά, μαζί με τον 7ο και 8ο πυροσβεστικό σταθμό, και την κέρδισαν. Σας ευχαριστούμε.

»Ελπίζουμε και εμείς να χτίσουμε μια τέτοια Ομάδα στην πόλη μας.

»Η μαγιά υπάρχει με τους 50 και πλέον Εθελοντές του Ελληνικού Αργυρούπολης και φυσικά πάντα μαζί μας τονΝίκο Κιούση με την ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ».

omada pyroprost glyfa epi to ergo

Σημειώνεται ότι Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Γλυφάδας, είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα είναι ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές της νεοσυσταθείσας από το ΔήμοΕλληνικού – Αργυρούπολης, Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού – Αργυρούπολης.

 

Ο Υμηττός θα ξαναγίνει πράσινος!

Με αυτό το σύνθημα, εθελοντές και κάτοικοι της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και των γύρω περιοχών, που είχαν βοηθήσει στην προσπάθεια κατάσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά του Υμηττού, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις για το βουνό που τόσο αγαπούν.

Η ημέρα της 17ης Ιουλίου φέρνει στις μνήμες όλων τις εφιαλτικές ώρες που ζήσαμε στην προσπάθεια κατάσβεσης του μεγάλου πύρινου μετώπου που ξεκίνησε από τον Καρέα και κατέληξε στην Τερψιθέα. Η οικολογική καταστροφή μεγάλη. Η θλίψη όλων όσων αγαπάμε τον Υμηττό απερίγραπτη.

Όμως μέσα από τις στάχτες του Υμηττού γεννήθηκε αυθόρμητα και μία ακόμη σπίθα. Μια σπίθα εθελοντισμού και προσφοράς από κατοίκους που θέλουν να αγκαλιάσουν τον Υμηττό κάνοντας το φόντο και πάλι πράσινο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της υπό σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης.

ARGYR ETHELONTES

Με αφετηρία τη θέση Πατητήρι, ομάδα εθελοντών κατοίκων της περιοχής ακολούθησαν μια διαδρομή στο βουνό τοποθετώντας λεκάνες με νερό και τροφές για τα ζωάκια που έχουν επιζήσει. Σημάδι χαράς και αισιοδοξίας για τους εθελοντές ήταν η εύρεση μιας μικρής χελώνας που κατάφερε να επιζήσει μέσα στα καμένα. Οι εθελοντές έβαλαν τη χελώνα κοντά στο δοχείο με το νερό και ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που είχε ανάγκη να δροσιστεί. Παράλληλα με την υδροφόρα του δήμου και με τους εθελοντές ποτίστηκαν πολλά μικρά δέντρα που έχουν διασωθεί, καθαρίστηκε ένα τμήμα του βουνού κατά μήκος του δασικού δρόμου, έγινε έλεγχος των δεξαμενών και καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των εκτάσεων που έχουν μείνει ζωντανές προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο επιχειρησιακό πλάνο για την θωράκισή τους.

H συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με την ενεργό συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού. Στην προσπάθεια βοήθησαν και οι εθελοντές του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ''Ωρα για Δράση'' καθώς και εκπρόσωπος του τοπικού συστήματος Προσκόπων Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ORA GIA DRASI

Ευχαριστούμε θερμά τα « jimmy's petshop Αλίμου 106 Αργυρούπολη» και «Μεσσάρης καφέ – μικρογεύματα, Κομνηνών 57 Αργυρούπολη», για την πολύτιμη βοήθειά τους σε τροφές για τα ζωάκια του Υμηττού.

Ότι και αν κάηκε θα φυτευτεί ξανά. Ότι και να γίνει θα είμαστε εκεί για να κάνουμε ξανά τον Υμηττό το βουνό που ονειρευόμαστε. Πρώτος άμεσος στόχος είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές που είναι ακόμα πράσινες καθώς και την πανίδα της περιοχής.

Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί και είναι μόνο ένας:
ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!!

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης - Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας- πυρόσβεσης

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
Ελληνικού Αργυρούπολης