dimarxeio glifadas2

Ο δήμος Γλυφάδας και η Περιφέρεια Αττικής δρομολογούν έργα πνοής για την περιοχή, μετά από συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων, ενώ συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών.

Ειδικότερα, τα σημαντικότερα έργα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Γλυφάδα είναι τα εξής:

  • - Κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων
  • - Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Τερψιθέα
  • - Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων
  • - Κατασκευή τριών πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες
  • - Εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στις μαρίνες της Γλυφάδας
  • - Ανάπλαση παιδικών χαρών
  • - Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της
  • απασχόλησης
  • - Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος εξυπηρέτησης δημοτών
  • - Κατασκευή και τοποθέτηση υποδομών για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ (ανεξάρτητη διαβίωση)

sxolΙΟ glifada

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, τα προαύλια σχολείων εντός του Δήμου θα παραμείνουν ανοιχτά κάθε απόγευμα, καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου, προκειμένου τα παιδιά των κατοίκων που θα παραμείνουν στην πόλη να μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Τα σχολεία που θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές, από τις 6 μ.μ. ως τις 10 μ.μ., υπό την επίβλεψη δημοτικού υπαλλήλου, είναι τα ακόλουθα:

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Παλμύρας 42 , Α. Παπανδρέου και Πανιωνίας

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ : Πέλλης 67 και Βερελή 59

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Μικράς Ασίας 93 και Αττικής

1ο Γ/Λ : ΄Αλσους, Αγ. Νικολάου και Ζέρβα

2ο Γ/Λ : Βουλιαγμένης και Ρήγα Φεραίου 2-4

3ο Γ/Λ: Λεωφ. Κύπρου 200

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Γ. Γεννηματά και Αγ. Νεκταρίου

4ο ΛΥΚΕΙΟ: Κυνουρίας 114 και Πυθαγόρα, Σαμοθράκης και Αγ. Νεκταρίου

5ο Γ/Λ : Πέλλης 70 και Γεννηματά

6ο Γ/Λ : Eπαμεινώνδα και Αγ. Τριάδας 12

ΕΠΑΛ: Ιλίου 17, Αγαμέμνονος και Επαμεινώνδα

xeirovomvida

Χειροβομβίδα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από ένα αυαγοσώστη, πλησίον της ακτογραμμής στη θαλάσσια περιοχή της 3ης Μαρίνας Γλυφάδας.

Άμεσα για το συμβάν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, η οποία προέβη σε αποκλεισμό της παραλίας από λουόμενους, ενώ κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του σώματος μετέβη στο σημείο για την περισυλλογή του πυρομαχικού.

listis me sidero

Δύο μέλη της συμμορίας των ληστών, που βασάνιζαν τα θύματα τους με ηλεκτρικό σίδερο, με ξυλοδαρμούς και άλλους τρόπους, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, στην Γλυφάδα και στην Θεσσαλονίκη, ενώ διαφεύγει ένας ακόμα συνεργός τους, 27 ετών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Συλληφθέντες είναι ένας 37χρονος και ένας 38χρονος, γεωργιανής υπηκοότητας, όπως και ο συνεργός τους που αναζητείται. Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει αποδειχτεί η συμμετοχή των τριών κατηγορουμένων και ενός ακόμα άγνωστου ατόμου, σε μία ληστεία, στις 4 Δεκεμβρίου 2014, σε σπίτι στην Πεύκη, όπου έδεσαν με μονωτικές ταινίες χειροπόδαρα, την ιδιοκτήτρια, την 10χρονη κόρη της και μια φίλη της ιδιοκτήτριας και με την απειλή ηλεκτρικού σίδερου ανάγκασαν την γυναίκα να τους αποκαλύψει που είχε κοσμήματα και χρήματα, τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο έχουν μπει άλλες πέντε ληστείες, δύο στην Εύβοια και τρεις στην Αττική, όπου οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό σίδερο για να βασανίσουν τα θύματα τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με αυτές τα ίδια άτομα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας παρακολουθούσαν στενά τους στόχους τους και για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις κινήσεις τους, πριν εισβάλουν στα σπίτια, έμπαιναν σε πυλωτές πολυκατοικιών τη νύχτα και έβαζαν GPS στα αυτοκίνητα των υποψήφιων θυμάτων τους, προκειμένου να ξέρουν τι ώρα έφευγαν, πότε επέστρεφαν και που βρίσκονταν ανά πάσα στιγμή.

Εκτός από την ληστεία στην Πεύκη έχει εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής και μια διάρρηξη- κλοπή σε σπίτι στο Χαλάνδρι. Σε βάρος των συλληφθέντων και του 27χρονου συνεργού τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε σπίτια στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος φωτογραφικών συσκευών, usb stick, πινακίδες οχημάτων και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι δύο Γεωργιανοί που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Οι περιπτώσεις που εξετάζεται από την Αστυνομία να ενέχεται η συμμορία είναι:

- 28 Φεβρουαρίου 2014, δύο άτομα εισέβαλαν μεσημέρι στο σπίτι γνωστού καθηγητή δερματολογίας στην Φιλοθέη, έδεσαν τον ίδιο, την σύζυγο του και την οικιακή βοηθό, χτύπησαν άγρια την 55χρονη σύζυγο, την προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με ηλεκτρικό σίδερο στην κοιλιά και τελικά την ανάγκασαν να τους δείξει που ήταν τα χρήματα και τιμαλφή. Ένα μήνα αργότερα, συνελήφθη ένας 35χρονος, από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, ως μέλος της σπείρας.

- 4 Ιουλίου 2014, τέσσερις κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες, όπου τους έδεσαν, μαζί με τις δύο ανήλικες κόρες τους, και βασάνισαν τον άνδρα καίγοντας τα πόδια του με σίδερο, μέχρι που τον ανάγκασαν να τους δώσει τον συναγερμό του χρηματοκιβωτίου, απ' όπου άρπαξαν άγνωστο ποσό.

- 7 Οκτώβριου 2014, επίθεση σε σπίτι 61χρονου επιχειρηματία στην Βούλα, όπου έδεσαν τον ίδιο, την σύντροφο του και τις δύο κόρες του, τον «σιδέρωσαν» στο πρόσωπο και στα πλευρά και στο τέλος άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο με 120.000 ευρώ.

- 21 Δεκεμβρίου 2014, επίσης δύο άτομα, για 800 ευρώ και λίγα κοσμήματα, έδεσαν 78χρονο και την 76χρονη χτύπησαν άγρια τον άνδρα, σπάζοντας του τρία πλευρά και καίγοντας τον στο πρόσωπο με σίδερο, στην περιοχή Καμένα Καλύβια στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

- 18 Ιανουαρίου 2015, στη 01:00 τα ξημερώματα στη Χαλκίδα, δύο άγνωστοι βασάνισαν επίσης με σίδερο, 54χρονη μέσα στο σπίτι της, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

porsche

Σε εμπρησμό αποδίδουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Porsche στη Γλυφάδα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι λίγο πριν τις 2.00 άγνωστοι προσέγγισαν το κατάστημα που βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 108, έλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και έβαλαν φωτιά.

Tο αποτέλεσμα ήταν γρήγορα οι φλόγες να επεκταθούν σε υπερπολυτελή οχήματα που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Υπολογίζεται ότι προκλήθηκε ζημιά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ στο χώρο δεν βρέθηκαν πουθενά γκαζάκια ή κάποιος άλλος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η Ασφάλεια Αττικής συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς να έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής κανένα ενδεχόμενο σχετικά με το κίνητρό τους. Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής μπορεί να δώσει κάποιες πρώτες απαντήσεις. 

Huffiktonpost

glyfada paralia amea

Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης, καθιστώντας τη έτσι μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους στην Αττική.

Το Seatrac, ένας πρωτοποριακός μηχανισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, τοποθετήθηκε στην παραλία της Γλυφάδας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία. Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε σχετική βοήθεια εφόσον αυτό απαιτηθεί.

«Με τη βοήθεια αυτού του μηχανισμού, οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία μπορούν να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς καμιά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους. Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να απολαύσουν στη Γλυφάδα το αγαθό του θαλασσινού μπάνιου όλο το καλοκαίρι, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Στόχος μας είναι οι παραλίες της Γλυφάδας να είναι ανοιχτές και φιλόξενες για όλους».

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ. - See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=16359#sthash.Zoy7YNzK.dpuf

dimarxeio glifadas2

Με αφορμή τη δήλωση Βαλαβ'ανη για τη διάθεση 12 στρεμμάτων στο ΕΛληνκκό για τα απορρίμμα των όμορων δήμων,ο δήμαρχοςΓλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωηση: 

Τις τελευταίες δεκαετίες τα νότια προάστια της Αττικής έχουν γίνει πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες νέους κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια, η διαχείριση του συνεχώς αυξανόμενου όγκου απορριμμάτων ήταν αναποτελεσματική και δημιουργούσε ένα πρόβλημα που αντιμετωπιζόταν με σπασμωδικές κινήσεις και πρόχειρες – και συχνά παράνομες - λύσεις. Το μείζον αυτό πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί μάλιστα με την επικείμενη ανάπτυξη στο Ελληνικό.

 Το πρόβλημα, συνεπώς, έρχεται από παλιά και συνοδεύεται από πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να βρεθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση, που δεν θα δημιουργεί μια νέα χωματερή, αλλά ένα καινοτόμο και βιώσιμο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.

 Σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές πόλεις τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί εδώ και χρόνια, με λύσεις εντός του αστικού ιστού. Τα λεγόμενα «πράσινα σημεία» (green points) αποτελούν σημεία αναφοράς για πολλούς ευρωπαϊκούς Δήμους και δίνουν μάλιστα προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να δημιουργούν την οποιαδήποτε όχληση.

 Η χωροθέτηση μιας εγκατάστασης για τη διαχείριση απορριμμάτων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού - σε χώρο πολύ μικρό σε σχέση με τα 6.200 στρέμματα περίπου που καλύπτει η συνολική έκταση - μπορεί να δώσει μια μόνιμη και ουσιαστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της νότιας Αττικής.

 Για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος στο ζήτημα και να προκύψει η οποιαδήποτε εφαρμόσιμη μελέτη και πρόταση, η πρώτη και άκρως σημαντική προϋπόθεση είναι να προηγηθεί η χωροθέτηση, η οποία θα «ταιριάξει» και θα είναι προσαρμοσμένη στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και ασφαλώς θα συνδράμει στη διαχείριση του όγκου των απορριμμάτων που θα προκύψουν και από την ίδια την επένδυση.

 Έχει άραγε αναρωτηθεί κανείς πως θα γίνεται η διαχείριση των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που θα παράγει η περιοχή μετά την ανάπτυξή της;

 Αμέσως μετά πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες μελέτες, με την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων εργαλείων και σύγχρονων τεχνολογιών, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με εφαρμογή όλων των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και βέλτιστων πρακτικών. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε πόσα στρέμματα απαιτούνται για ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο.

 Μετά τη χωροθέτηση μιας συγκεκριμένης και ασφαλώς μικρής έκτασης και τις απαιτούμενες μελέτες, ο χώρος που θα επιλεγεί μπορεί να αξιοποιηθεί για μεταφόρτωση απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και οργανωμένη ανακύκλωση. Σε καμία περίπτωση, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανένα η εκμετάλλευσή του ως ΧΥΤΑ ή ως ΧΥΤΥ.

Η δημιουργία «χωματερής» στο Ελληνικό είναι πέρα κι έξω από οποιαδήποτε σκέψη και σχεδιασμό.

 Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα της Υπουργού κ. Βαλαβάνη και της Περιφέρειας Αττικής, που έγινε κατόπιν συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καπάταη με τους εμπλεκόμενους Δήμους, είναι στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον φυσικά πληρούνται από την αρχή μέχρι το τέλος όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και εφόσον συνάδει με το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού και συνοδεύεται από ολοκληρωμένες μελέτες εφαρμογής με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.  

Περισσότερα Άρθρα...