Κωνσταντάτος: Στο Ελληνικό θέλουμε ανάπτυξη, πράσινο και πολλές θέσεις εργασίας

Περιβάλλον
Tools

konst xatz kontra 1

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην εκπομπή "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» με θέμα το παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας (11/3) οι δήμαρχοι Π. Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκης, Αλίμου, κ. Θ. Ορφανός  και ο υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Γ. Κωνσταντάτος. 

Ο κ. Δ. Χατζηδάκης  περιέγραψε τα οφέλη που έχει αποκομίσει ο Δήμος  Π. Φαλήρου από την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της περιοχής του, στα οποία περιλαμβάνονται 1.500 θέσεις εργαζομένων του δήμου του, ετήσια έσοδα για το ταμείο του δήμου ύψους ~500.000 ευρώ , εκτός των υπολοίπων αντισταθμιστικών ωφελημάτων που εξασφάλισε ο Δήμος.

«Αγωνίσθηκα σκληρά να πείσω του διαφωνούντες, που με λοιδορούσαν και με κατηγορούσαν συνεχώς, ότι ξεπουλάω την παραλία μας. Το αποτέλεσμα όμως, δεν δικαίωσε μόνο εμένα, αλλά εξέπληξε και όλους αυτούς τους μονίμως διαφωνούντες, που τώρα εκθειάζουν το αποτέλεσμα που πετύχαμε», είπε.

«Στη θέση της εγκαταλελειμμένου  και άθλιου παραλιακού μετώπου που παραλάβαμε, δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μαρίνα της ανατολικής Μεσογείου, μεγάλο πάρκο πρασίνου και μια ελεύθερη παραλία με πολλά καταστήματα και εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού, που απολαμβάνουν, όχι μόνο οι δημότες μας, αλλά χιλιάδες Αθηναίοι που συρρέουν καθημερινά στον δήμο μας» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:

«Καμία παραλία δεν ξεπουλήσαμε, όπως τόνιζαν σκόπιμα και συνεχώς οι φωνασκούντες. Παραχωρήθηκε μόνο η χρήση της για 40 χρόνια στον ιδιώτη που έκανε τις  επενδύσεις , τις οποίες ο δήμος μόνος του ήταν αδύνατο να κάνει, ενώ  η ιδιοκτησία της ανήκει και παραμένει στο κράτος.

Θέλω πάντως να υπενθυμίσω  και να τονίσω, κάτι που γνωρίζουν πλέον όλοι: Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία και όπου το έκανε απέτυχε παταγωδώς ».

Σημειώνεται ότι για το έργο του αυτό ο κ. Δ. Χατζηδάκης, τιμήθηκε το 2013 με το 2ο βραβείο του πιο επιτυχημένου δημάρχου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Ο κ. Θ Ορφανός, φάνηκε να βρέθηκε σε αδυναμία να απαντήσει πιστικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για το πώς ένα τεράστιο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό  θα φέρει ανάπτυξη με τα αντίσοιχα οφέλη της, για το πως θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθώς κια για το πώς και από πού θα εξασφαλισθούν τα κονδύλια για τη δημιουργία του, καθώς και για τη διαρκή καλή συντήρηση του και την αποτελεσματική φύλαξή του.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, υπογράμμισε το ιδιαίτερο φυσικό κάλος  της περιοχής του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, που όπως τόνισε συνδυάζει  με αρμονικό  τρόπο τη θάλασσα με το βουνό, που όμως παραμένει εγκαταλελειμμένο, απτοσπέλαστο και αναξιοποίητο για τους κατοίκους. 

Σε αντίθεση με την αναχρονιστική και αντιαναπτυξιακή λογική, όπως ανέφερε, της σημερινής διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, υπογράμμισε την ανάγκη για ουσιαστική οικολογική ανάπτυξή του χώρου του π. αεροδρομίου με παράλληλη δημιουργία πάρκου και πρασίνου στο μεγαλύτερο μέρος του, καθώς και πολλών θέσεων εργασίας για τους δημότες Ελληνικού-Αργυρούπολης, για τους κάτοικους του Λεκανοπεδίου, αλλά και για να αποκομίσει και ο Δήμος τα σχετικά οφέλη  από την εκχώρηση από το κράτος της χρήσης αυτού του χώρου.  

Επίσης, δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην εκδίωξη των φορέων που στεγάζονται στον π. αεροδρόμιο, χωρίς προηγούμενη εξασφάλιση γι αυτούς  άλλων κατάλληλων εγκαταστάσεων, καθώς και στην επιχωμάτωση και καταστροφή του παραλιακού μετώπου, το οποίο, όπως τόνισε, πρέπει να είναι ελεύθερο και προσβάσιμο από όλους , όπως συμβαίνει και στο Π. Φάληρο.