Στους δρόμους οι οικοδόμοι και τραπεζοϋπάλληλοι

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα του Τ.Τ. στην οδό Πεσματζόγλου πραγματοποίησαν το πρωί τραπεζοϋπάλληλοι ζητώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου.

Εν τω μεταξύ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), εν όψει των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Παρ’ όλη την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχές, οι οικοδόμοι βγήκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Στη συνέχεια, γύρω στα 500 άτομα συνέχισαν προς το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, όπου δημιουργήθηκε ένταση, αφού οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου. Ανοιχτή η οδός Πειραιώς.

Οι οικοδόμοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των ορίων ηλικίας στον κλάδο τους και ζητούν να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την ανεργία.

Στην ανακοίνωση τους οι οικοδόμοι ζητούν «Δουλειά για όλους, Ταμείο Ανεργίας μέχρι να βρουν δουλειά οι άνεργοι καθώς και οργάνωση συσσιτίων για τους άνεργους από το κράτος, τους δήμους και τις περιφέρειες, και υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο την εβδομάδα».

on air