Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα με τη συγκλονιστική Μαρία- Ελενα Κυριάκου (vid)

Ψυχαγωγία
Tools
eurovision kyriakou
 
Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό του 60ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με το «One Last Breath» το οποίο ερμήνευσε με μια καταπληκτική εμφάνιση η Μαρία Ελενα Κυριάκου.

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision είχε αίσιο τέλος για την χώρα μας και άλλες εννιά ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίζονταν για μια θέση στο μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο, στο Στάντχαλε της Βιέννης.

Η Κύπρια τραγουδίστρια, στην αποψινή της εμφάνιση, καθήλωσε το κοινό, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην έκτη θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.

Αναλυτικά, από τον α' ημιτελικό το εισιτήριο για τον τελικό της 60ής Eurovision έλαβαν, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

Αλβανία Αρμενία Ρωσία Ρουμανία Ουγγαρία Ελλάδα Εσθνονία Γεωργία Σερβία Βέλγιο

Στον β' ημιτελικό, την Πέμπτη 21 Μαΐου, διαγωνίζονται οι:

Λιθουανία Ιρλανδία Σαν Μαρίνο Μαυροβούνιο Μάλτα Νορβηγία Πορτογαλία Τσεχία ΙσραήλΛετονία Αζερμπαϊτζάν Ισλανδία Σουηδία Ελβετία Κύπρος Σλοβενία Πολωνία

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, με τη συμμετοχή συνολικά 27 χωρών. Οι 20 θα αναδειχθούν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά) θα περάσουν απευθείας.