Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Σε εφαρμογή ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φιλοζωικής Δράσης

Ζωοφιλια
Tools

skylos gata

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων , παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπου χρειάζεται στα αδέσποτα της περιοχής η οποία τα παραλαμβάνει και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο.

Ενδιάμεσα παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν :

περισυλλογή
καταγραφή
εμβολιασμό
στείρωση
αποπαρασίτωση
περίθαλψη
υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων

Επίσης εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί ειδικό τμήμα που να εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας στην προαγωγή και ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις .Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία πρέπει να τους την προσφέρουμε.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Δήμου:

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Πέρα λοιπόν της συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ορθή εφαρμογή του προγράμματος αλλά και την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Έτσι αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο πρέπει να στειρωθεί , να αποπαρασιτωθεί αλλά και αν είναι άρρωστο ή χτυπημένο απευθυνθείτε στη γραμμή του δημότη : 15415 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία.

Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης

filozoiki parembasi

Η φιλοζωική παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης έχει σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων σε έκτακτη ανάγκη . Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κοινωφελές, δεν επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ή την Ε.Ε. και έχει σκοπό να στηριχθεί στις συνδρομές των μελών της, σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για ευόδωση των σκοπών της.

Μέλημα μας να επιτύχουμε μια ευδόκιμη συνεργασία ενος καλά οργανωμένου φιλοζωικού σωματείου με τον δήμο μας για το καλό των αδέσποτων.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νόμος (3170/03) απαιτεί οι δήμοι να εφαρμόζουν προγράμματα προστασίας των αδέσποτων ζώων, εφόσον τους ανατέθηκε αποκλειστικά η ευθύνη των αδέσποτων.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών είναι :

1. Να προσφέρουμε ευρείας κλίμακας κτηνιατρικές υπηρεσίες από εμπειρότατους κτηνιάτρους του Δήμου μας και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε αδέσποτα και πρώην αδέσποτα ζώα.

2. Να συνεργαζόμαστε με δημόσιες υπηρεσίες για την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ζώων και την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που τα αφορούν.

3. Να πραγματοποιούμε εκστρατείες , υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και να συμβάλλουμε σε αυτές με παντός είδους δραστηριότητες όπως ενημερωτικές ημερίδες , παντός είδους εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν σκοπό να ενισχύσουν με οποιοδήποτε τρόπο το έργο μας , οργανώνοντας κατά διαστήματα εκπαιδευτικά σεμινάρια και ενημερωτικές ημερίδες για τον καλύτερο χειρισμό και τη διαχείριση των αδέσποτων .

4. Να μεσολαβούμε μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων (pet shops) του Δήμου μας και ζωόφιλων πολιτών έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η δωρεάν σίτιση αδέσποτων ζώων.

5. Να παρέχουμε νομικές συμβουλές σε κατόχους κατοικιδίων ζώων για τα δικαιώματα τους .
Να εκπονούμε και να εκτελούμε σε συνεργασία με τον Δήμο μας προγράμματα ελέγχου γεννήσεων (στείρωση) και υγείας (εξετάσεις, εμβολιασμοί κλπ) αδέσποτων ζώων καθώς και ελέγχου συμπεριφοράς επιθετικών σκύλων προς ανθρώπους ή άλλα ζώα.

6. Να προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις την υιοθεσία αδέσποτων ζώων .

https://www.facebook.com/groups/404805896397366/?fref=ts