Απεβίωσε ο επί σειρά ετών πρώην δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος

Β.Β.Β.
Tools

apostolatos

Απεβίωσε την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος, ο οποίος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την υγεία του.

Ο Αγγελος Αποστολάτος άφησε εποχή ως επί 10 χρόνια δήμαρχος Βούλας αφού πάρα πολλά από τα έργα που έγιναν στην πόλη διαθέτουν την προσωπική του σφραγίδα.

Ο Άγγελος Αποστολάτος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στο χώρο των τεχνικών και οικοδομικών έργων, ήταν άνθρωπος με γνώση των προβλημάτων της Βούλας ιδίως στον τομέα έργων υποδομής. Αντιμετώπισε τα προβλήματα αυτά με δυναμισμό και εργατικότητα.

Η σημαντική του προσφορά αναγνωρίστηκε από τους Βουλιώτες που τον εξέλεξαν δήμαρχο σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Εξελέγη για πρώτη φορά το 1987 και παρέμεινε στο δημαρχιακό αξίωμα έως το 1996, που παραιτήθηκε οικειοθελώς προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Επανήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος μετά από απουσία αρκετών ετών, χωρίς να μπορέσει να εκλεγεί και παρέμεινε στα δημοτικά μέχρι το 2011, όπου και αποσύρθηκε από τα κοινά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στις 12 μ.μ. Η ταφή του θα γίνει στο Νεκροταφείο Βούλας τιμής ένεκεν.

Το έργο του

Μία από τις πρωταρχικές επιδιώξεις του Αποστολάτου ήταν η μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών από νοικιασμένο ιδιωτικό χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι το 1990 στο σημερινό δημαρχείο προωθώντας την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών.

Κατά τα 10 χρόνια της δημαρχίας Αποστολάτου έγιναν σημαντικότατα έργα οδοποιΐας. Διανοίχτηκαν ασφαλτοστρώθηκαν και συντηρήθηκαν πολλοί δρόμοι, διαμορφώθηκαν και πλακοστρώθηκαν πεζοδρόμια.

Επεκτάθηκε, οργανώθηκε και συντηρήθηκε το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό της Βούλας. Επίσης, ο Αποστολάτος ενδιαφέρθηκε για την καθαριότητα του δήμου και προώθησε την αγορά απορριμματοφόρων οχημάτων.

Επιπλέον, φρόντισε για τη δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλη την έκταη του δήμου, για την διαμόρφωση του νέου δημοτικού νεκροταφείου στη θέση κρεβατάκια Υμηττού και για τον καθαρισμό και την ανάπλαση τμημάτων της παραλίας και διαφόρων πλατειών όπως της κεντρικής πλατείας Ιμίων κ. ά.

Επί Αποστολάτου ο Δήμος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον τομέα της εκπαίδευσης. Κατασκευάστηκαν αρκετά σχολικά κτήρια και προστέθηκαν αρκετές αίθουσες στα υπάρχοντα σχολεία.

Η κοινωνική και πολιτιστική ζωή των πολιτών τονώθηκε σημαντικά με την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων όπως η Πνευματική Εστία του δήμου

Το Πνευματικό κέντρο στεγάστηκε σε ανακαινισμένο παραδοσιακό κτίσμα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης ενώ χτίστηκε στην παραλία το ανοιχτό δημοτικό θέατρο "Σοφία Βέμπο". Παράλληλα ανοικοδομήθηκαν σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις το κλειστό γυμναστήριο "Γ. Γεννηματάς" κ.ά.

vimaonline