Όσκαρ 2019: Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Κόλμαν για το "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου

Showbiz - Music
Tools

oscarolivia19

Σε μια βραδιά που σημαδεύτηκε από εκπλήξεις, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, “The Favourite” (Η Ευνοούμενη), κατάφερε τελικά να αποσπάσει ένα σημαντικό Όσκαρ, αυτό του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος διεκδίκησε το χρυσό αγαλματίδιο με 10 υποψηφιότητες της ταινίας «Η Ευνοούμενη».

Οι υποψηφιότητες της ταινίας στα Όσκαρ 2019 ήταν για: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας,  Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη,  Κοστουμιών, Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, Β’ γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν, Β’ γυναικείου ρόλου για  την Ρέιτσελ Βάις.  

Η Ολίβια Κούλμαν πήρε το Όσκαρ, αφήνοντας και πάλι χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο την Γκλέν Γκλόοουζ.

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας πήγε στο Πράσινο Βιβλίο κι αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας στον Κουαρόν για το Roma.

«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε.