Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας: Ετοιμοι οι δήμοι να συμβάλουν στους εμβολιασμούς

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου και τους ∆ημάρχους της Αττικής με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και ∆ιαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους .

Η πολιτεία ζήτησε από τους ∆ημάρχους τη συμβολή τους στο μεγάλο εθνικό σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού με τη συμμετοχή υγειονομικού προσωπικού για τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της είμαστε παρόντες στη μάχη από την αρχή της πανδημίας. Και τώρα που το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», προχωράει και η πολιτεία χρειάζεται τις δυνάμεις είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε.

Οι ∆ήμοι της Αττικής θα διαθέσουν τουλάχιστον 4 υγειονομικούς υπαλλήλους, ο καθένας, για την καλύτερη στελέχωση των mega εμβολιαστικών κέντρων ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού που θα σημάνει την αρχή του τέλους της υγειονομικής κρίσης.

Η θέση μας είναι ότι σε όποια περιοχή της Ελλάδας ζητηθεί προσωπικό για να λειτουργήσουν καλύτερα τα εμβολιαστικά κέντρα οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είμαστε πάντα παρόντες».

Ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε μετέφερε προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εμβολιασμό των ∆ημοτικών Αστυνομικών και των υπαλλήλων των ∆ήμων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με πολίτες.