Το βασικό ερώτημα παραμένει, αν και πότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει «σκούπα και φαράσι» για μερικούς-μερικούς

ΓΝΩΜΕΣ
Tools

Δεν πάει καιρός που τα κυβερνητικά στελέχη με έπαρση έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και υποστήριζαν ότι αυτοί αποφασίζουν και οι ειδικοί προτείνουν. Υπήρξαν στιγμές που τα όσα έλεγαν οι επιστήμονες στα ΜΜΕ, ξίνιζαν το «γάλα» στο Μαξίμου που με διάφορους τρόπους επιχειρούσε στη συνέχεια να τους απαξιώσει.

Η κυβερνητική ευθύνη είναι η «μοναδική» όταν τα πράγματα πάνε καλά αλλά στα δύσκολα… επανέρχεται στο τραπέζι η περίφημη ατομική ευθύνη. Η απειλή είναι πλέον γνωστή. Δηλαδή, πραγματικά, πρέπει να είσαι «άριστος» για να καταλάβαινες ότι τα κρούσματα θα… πιάσουν… ουρανό;

Μετά το εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων όλοι γνώριζαν τι θα συμβεί, μάλιστα ο καθηγητής Σαρηγιάννης έστειλε και έκθεση αλλά έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν (και καλά) μετά την Πρωτοχρονιά. Και μετά πριν, και μετά και νέα μέτρα που δεν θα ελάμβαναν.

Είναι αδιανόητο πόσο εύκολο αυτογκόλ έβαλε η κυβέρνηση, αλλά παίρνοντας στο λαιμό της τις επιχειρήσεις που υποτίθεται ήθελε να σώσει μην λαμβάνοντας περιοριστικά μέτρα.

Τώρα, βέβαια, εννοείται ότι ανακοίνωσαν χειρότερα μέτρα, αντιφατικά, ανεφάρμοστα και που δεν θα περιορίσουν την «Ο», διότι τα νούμερα της πανδημίας θα ακολουθούν γεωμετρική πρόοδο. Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης κάθε μέρα λέει και κάτι διαφορετικό χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας που θα μπορούσε να έχει…

Υπάρχουν και οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, οι λεγόμενοι και Επικρατείας που μπορεί να τους αρέσει η δημοσιότητα αλλά συναγωνίζονται σε γκάφες εκθέτοντας τον πολιτικό τους προϊστάμενο, τον Πρωθυπουργό.

Οι υπουργοί και οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου από πολιτική απειρία ή ανικανότητα τροφοδοτούν διαρκώς μια Βαβέλ για υγειονομικά μέτρα.

Το αποτέλεσμα είναι μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμός. Και φυσικά η βασική αρχή για την πειθώ δεν επιτυγχάνεται με προπαγάνδα. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό πως ένα παγκόσμιο θέμα, όπως η πανδημία, κατάφεραν αυτοί που εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός να το μετατρέψουν σε κυβερνητική ήττα.

Τώρα το βασικό ερώτημα είναι, αν και πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει «σκούπα και φαράσι» να «καθαρίσει» το ζήτημα. Και αυτό είναι αποκλειστικά δικό του θέμα.

newpost