Η εισβολή στην Ουκρανία ξεκινά: Εγκρίθηκε από τη ρωσική Βουλή αίτημα του Πούτιν για χρήση στρατού στο εξωτερικό

Κόσμος
Tools

Την άδεια του κοινοβουλίου στη Ρωσία για τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό ζήτησε και πήρε το απόγευμα της Τρίτης (22/2) ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η χώρα είχε μείνει χωρίς καμία άλλη επιλογή και ζήτησε την έγκριση για ανάπτυξη του στρατού στο εξωτερικό.

Ο Ρώσος βουλευτής Κλίσας δήλωσε προς την Άνω Βουλή ότι ο Πούτιν θα αποφασίσει για τον αριθμό των στρατιωτών, το χρόνο και το αντικείμενο της αποστολής τους.

«Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των δύο υπό απόσχιση περιοχών της Ουκρανίας», τόνισε νωρίτερα ο Πανκόφ.

Μετά την έγκριση που έλαβε από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας να να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως «η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή, είναι το Κίεβο να εγκαταλείψει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ακόμα ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υφίστανται πλέον, μετά την αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων «λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Τόνισε ότι για οκτώ χρόνια η Ρωσία ενδιαφέρθηκε να σεβαστεί τις συμφωνίες ,αφού ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού. Αλλά –όπως είπε- «η Μόσχα αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση, καθώς η Ευρώπη δεν μπόρεσε να αναγκάσει το Κίεβο να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες, οι οποίες εκμηδενίστηκαν πολύ πριν από την αναγνώριση της κυριαρχίας» των δύο ρωσόφωνων περιοχών. 

Reporter