Mε ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, γνωστοποίησε ότι ανακαλεί την κυκλοφορία συγκεκριμένης παρτίδας αντιυπερτασικού φαρμάκου.

Η Αττική εξακολουθεί να έχει την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο το Λεκανοπέδιο έχει πολύ λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν, αφού συγκεντρώνει 491 μολύνσεις.

Σε ρυθμούς σταθερής αποκλιμάκωσης εξακολουθεί να βαίνει το τρίτο κύμα του κορωνοΐού, όπως προκύπτει από το σύνολο των βασικών επιδημιολογικών δεικτών και τα στοιχεία που δημοσιοποιεί καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Για το πρώτο φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ, που εγκρίθηκε ύστερα από 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο Έλληνας επικεφαλής της παρασκευάστριας εταιρείας Biogen.

Με ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιήσε ότι ανακαλεί από τα ράφια παρτίδες από το γνωστό φάρμακο Champix που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, από την αρχή των εμβολιασμών του ελληνικού πληθυσμού, ξεκίνησε εκτενή προοπτική μελέτη καταγραφής της ανοσολογικής απόκρισης στον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 σε υγιείς λήπτες, αλλά και ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες ή καρκίνο υπό διάφορες θεραπείες.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα Σάββατο (12/06) ανακοίνωσε 591 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. 360 συνάνθρωποί μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 21 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Περισσότερα Άρθρα...