Το εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNTech διατηρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα του απέναντι στο "βρετανικό" στέλεχος του κορωνοϊού SARS-CoV-2, δείχνει μελέτη που οι ερευνητές των δύο εταιρειών παρουσίασαν στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science".

Στη μάχη κατά του κορονοϊού ρίχνεται η ουσία κολχικίνη, μετά από απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Μειώνει τη θνητότητα και τις διασωληνώσεις.

Ανοίγει σήμερα στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Το 1/3 των ασθενών που νίκησαν τον κορονοϊό επιστρέφουν στο νοσοκομείο μέσα σε 5 μήνες, την ίδια ώρα που ένας στους 8 πεθαίνει κατόπιν. Αυτό βρήκε μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Λέστερ, αναζητώντας τις μακροχρόνιες επιδράσεις της νόσου στον οργανισμό.

Πολλά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της COVID-19 είναι πιθανότατα γνωστά στους περισσότερους (π.χ. πυρετός, ρίγη, βήχας, πόνοι στο σώμα, ξαφνική απώλεια γεύσης και όσφρησης, κόπωση).

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Κ. Πιερρακάκη και Γ. Γεωργαντά, που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 86/15.1.2021, καθορίστηκε η διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού του πολίτη μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η καθημερινή κατανάλωση πολλών καφέδων συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Μία άλλη αμερικανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή «φρενάρει» την εξέλιξη της νόσου στους άνδρες που ήδη έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του προστάτη. 

Περισσότερα Άρθρα...