Διάγγελμα απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για «την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία». Πρόκειται για προμελετημένη εδώ και μήνες επίθεση τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιτίθενται πλέον και στο Κίεβο.

Αναφορές στην ονομασία που χρησιμοποιεί μόνο η Τουρκία για τα κατεχόμενα ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε για πρώτη φορά ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ουσιαστικά για να δικαιολογήσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από τη Μόσχα των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Οι πρώτες συνέπειες από τις επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Ουκρανίας είναι γεγονός, καθώς εκτός από τα χτυπήματα σε στρατιωτικές δομές αλλά και κοντά σε αεροδρόμια, η χώρα μετράει ήδη τους πρώτους νεκρούς

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατικοποίηση.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν πληγεί βασικές στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν υπάρξει καταστροφές σε κτιριακά συγκροτήματα, όπου διαμένουν πολίτες, στο Χάρκοβο και αλλού.

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με φυσική παρουσία των ηγετών των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Περισσότερα Άρθρα...