aepi

Την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος το οποίο έχει οδηγήσει αρκετούς δήμους μέχρι και στα δικαστήρια, επιχειρεί το Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Οι δήμαρχοι μέσω του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου επιδιώκουν να γίνει συζήτηση με την ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) προκειμένου να καταλήξουν στην υπογραφή μιας συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Σε πολλές περιπτώσεις η ΑΕΠΙ απαιτεί από την αυτοδιοίκηση να καταβάλει υπέρογκα ποσά για συναυλίες ή μουσικές παραστάσεις. Αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών δημάρχων οι οποίοι θεωρούν ότι είναι δυσβάστακτα τα ποσά που απαιτούνται από την εταιρεία. Μάλιστα το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή, καθώς η διένεξη μεταξύ της εταιρίας και των δημάρχων έχει προχωρήσει και σε επίπεδο δικαιοσύνης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δήμοι έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας προκειμένου να μην έχουν προβλήματα. Οι δήμαρχοι μέσω της ΚΕΔΕ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη σύναψη μια συλλογικής συμφωνίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΑΕΠΙ. Μέσα από τη σχετική διαδικασία εκτιμάται ότι θα μπει τέλος στις διενέξεις που υπάρχουν καθώς θα επιτευχθεί μια συμφωνία συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές.

Με επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνη ενημερώνονται οι δήμοι ότι έχει συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναλάβει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την επιστολή ζητείται μέχρι την 1η Μαρτίου να κατατεθούν στη ΚΕΔΕ οι προτάσεις και τα σχετικά προβλήματα των δήμων.

Localit

 

Ευνοϊκές διατάξεις για την ασφάλιση 10.000 και πλέον αιρετών εκπροσώπων α' και β' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των προέδρων δημοτικών συμβουλίων, των αντιπεριφερειαρχών και των προέδρων των περιφερειακών συμβουλίων, που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι εισάγει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι παραπάνω αιρετές περιπτώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξακολουθούν από 1.1.2011 να διέπονται από το ασφαλιστικό καθεστώς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο υπάγονταν πριν απ' την έναρξη της θητείας τους.

 

Ειδικότερα προβλέπεται ότι:

1 Οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, οι αντιπεριφερειάρχες και οι πρόεδροι περιφερειακών συμβουλίων, που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι, οι οποίοι είτε λαμβάνουν την ειδική άδεια άνευ αποδοχών, είτε διακόπτουν την εργασία ή την απασχόλησή τους, μη έχοντας έσοδα κατά τη διάρκεια της θητείας τους από άσκηση εξαρτημένης εργασίας, ελεύθερου επαγγέλματος ή ως ανεξάρτητα απασχολούμενοι, και λαμβάνουν αντιμισθία και εξακολουθούν από 1.1.2011 να διέπονται από το ασφαλιστικό καθεστώς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο υπάγονταν πριν απ' την έναρξη της θητείας τους.

2 Για τους ασφαλισμένους σε φορείς ασφάλισης μισθωτών, οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές, εργαζομένου και εργοδότη, υπολογίζονται επί των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου μήνα πλήρους απασχόλησης των ανωτέρω προσώπων πριν απ' την έναρξη της θητείας τους.

3 Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος μήνας πλήρους απασχόλησης αναζητείται εντός των τελευταίων 12 μηνών πριν από την έναρξη της θητείας τους.

4 Η εισφορά ασφαλισμένου βαρύνει τον ίδιο, η δε εργοδοτική εισφορά βαρύνει τον οικείο δήμο ή την περιφέρεια όπου τα πρόσωπα αυτά έχουν εκλεγεί.

5 Οι δήμοι ή οι περιφέρειες παρακρατούν την εισφορά του ασφαλισμένου από την αντιμισθία και την αποδίδουν με την εργοδοτική εισφορά στους οικείους φορείς εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία των φορέων.

6 Για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ, από 1/1/2011 καταβάλλονται οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία, βάσει του συνολικού χρόνου ασφάλισης. Η εισφορά βαρύνει τους ασφαλισμένους και καταβάλλεται από τους ίδιους εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις κάθε φορέα.

7 Σε περίπτωση που τα ανωτέρω πρόσωπα πριν απ' την έναρξη της θητείας τους υπάγονταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση περισσοτέρων του ενός ασφαλιστικών οργανισμών, κατά τη διάρκεια της θητείας τους εξακολουθούν να διέπονται από το ασφαλιστικό καθεστώς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο υπάγονταν πριν απ' την έναρξη της θητείας τους.

8 Η δαπάνη για την ασφάλιση βαρύνει τους ιδίους όσον αφορά την εισφορά ασφαλισμένου, ενώ ο δήμος ή η περιφέρεια βαρύνεται με την εργοδοτική εισφορά για τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας στους οποίους αυτή είναι χαμηλότερη. Ο δήμος ή η περιφέρεια βαρύνεται, επίσης, με την εργοδοτική εισφορά για τον φορέα υγειονομικής περίθαλψης.

9 Για το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.12.2012 το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ των φορέων ή κλάδων υγειονομικής περίθαλψης δεν παρακρατείται. Τυχόν καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές για ασφάλιση ασθένειας για το ανωτέρω διάστημα δεν αναζητούνται ούτε επιστρέφονται.

10 Εάν οι παραπάνω αιρετοί εκπρόσωποι της Τ.Α. δεν υπήγοντο στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού από 1.1.2011 και εφεξής και κατά τη διάρκεια της θητείας τους υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τους κλάδους σύνταξης και παροχών ασθένειας, καθώς και στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ποσού της αντιμισθίας που λαμβάνουν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Οι δήμοι ή οι περιφέρειες παρακρατούν την εισφορά του ασφαλισμένου από την αντιμισθία και την αποδίδουν με την εργοδοτική εισφορά στους οικείους φορείς εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία των φορέων.

11 Εισφορές που θα προκύψουν από την ασφάλιση στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς από την 1.1.2011 μέχρι και τη δημοσίευση του νόμου δεν επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις. Η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού γίνεται εφάπαξ εντός διμήνου από την πρώτη του επομένου της δημοσίευσης μήνα ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις όσοι και οι μήνες ασφάλισης.

12 Ειδικά, όταν οι αιρετοί πριν απ' την έναρξη της θητείας τους ήταν υπάλληλοι λοιπών ΝΠΙΔ και λόγω του διορισμού τους στις ανωτέρω θέσεις λαμβάνουν την ειδική άδεια, για το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.12.2012 το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (εισφορά ασφαλισμένου και εργοδότη) προς τους οικείους φορείς βαρύνει τον οικείο δήμο ή την περιφέρεια όπου τα πρόσωπα αυτά έχουν εκλεγεί.

ενετ

Φωτογραφία αρχείου

«Παγώνουν» οι προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες, καθώς και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ μέχρι το τέλος του 2016, για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «η αναστολή αφορά σε όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους.

Έτσι, ακόμη και εάν έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οριστικοί πίνακες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου (12/11/2012) οι διορισμοί των συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες αυτούς αναστέλλονται».

Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι («ένα νησί ένας δήμος») και οι προσλήψεις για τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα, αλλά με την προϋπόθεση της απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

ΑΠΕ

Ένας εν ενεργεία δήμαρχος και δύο ακόμη αιρετοί οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατ” εξακολούθησε ο ένας και για βαριές κακουργηματικές πράξεις οι άλλοι δύο, που αφορούν σε ζημία εις βάρος δημοτικής επιχείρησης, με σκοπό την εξυπηρέτηση «ημετέρων».

Αναλυτικότερα:

Κάλυψε τον εργαζόμενο για να συνταξιοδοτηθεί

Στις 5 Απριλίου 2013, δικάζεται για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου. Το κατηγορητήριο αφορά σε «κάλυψη» που προσέφερε σε εργαζόμενο του, τον οποίο δεν έθεσε σε αργία. Ο Δ.Κ., δημοτικός υπάλληλος, καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Τριμελές Εφετείο Θράκης: του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο δήμαρχο, αυτός δεν τον έθεσε με διαπιστωτική πράξη σε αργία, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να πάρει… σύνταξη!!! Οι Θωμάς Μίχογλου και Στυλιανός Μωραΐτης, από την αντιπολίτευση, θα καταθέσουν ως μάρτυες κατηγορίες στη δίκη του δημάρχου.

Βόλος: 700.000 ευρώ για ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜΒ

Λίγο πιο νότια, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας (350/2012), παραπέμπονται να δικαστούν πέντε άτομα για ζημία 700.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου. Πρόκειται για τους: πρώην δήμαρχο Βόλου Κυριάκο Μήτρου, τον πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Παύλο Μαρκάκη και τρεις υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου Βόλου· κατηγορούνται ότι με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου Βόλου, η πρώτη ζημιώθηκε με το ποσό των 700.000 ευρώ.

Το βούλευμα – κατηγορητήριο βαρύτατο: «…στην πραγματικότητα, η σύναψη της ως άνω, πολλαπλώς άκυρης, προγραμματικής συμβάσεως αποτελούσε μία μεθόδευση του Κ. Μήτρου και του συγκατηγορουμένου του Π. Μαρκάκη για τη διενέργεια δεκάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων προκειμένου να ικανοποιήσουν ψηφοφόρους και να έχουν εκλογικά οφέλη στο Δήμο Βόλου ιδίως κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, με κατασπατάληση μεγάλων χρηματικών ποσών, κυρίως μεν της ΔΕΥΑΜΒ και δευτερευόντως του Δήμου Βόλου

»Συγκεκριμένα ενόψει του νομοθετικού περιορισμού των προσλήψεων στο Δήμο Βόλου, οι ανωτέρω επιχείρησαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο αυτό, καταστρατηγώντας το θεσμό της προγραμματικής συμβάσεως, προς ικανοποίηση των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων, με τη διασπάθιση σημαντικού μέρους του αποθεματικού της ΔΕΥΑΜΒ που στο τέλος του 2004 ανέρχονταν σε 4.982.841,35 ευρώ».

Μίνωας Πεδιάδος: Σε αργία ο πρώην δήμαρχος Αρκαλοχωρίου

Να σημειωθεί πως ένας άλλος αιρετός, ο πρώην δήμαρχος Αρκαλοχωρίου και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος, ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, έχει τεθεί σε αργία εξαιτίας της διαμάχης ιδιωτών για την κυριότητα ενός οικοπέδου στην περιοχή του Αρχοντικού.

Ο Χ. Γιαννόπουλος είχε -με βάσει τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας- πως το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν μέρους του δημοτικού δρόμου, ένας εκ των ιδιωτών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα από τον περασμένο Οκτώβριο το Β” Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου να τον καταδικάσει σε 15 μήνες φυλακή και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο. Μαζί με τον πρώην δήμαρχο, καταδικάστηκε και ο δημοτικός υπάλληλος που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος στις 19 Ιανουαρίου, οπότε και τυπικά τέθηκε σε αργία μέχρι να υπάρξει οριστική δικαστική, τελεσίδικη απόφαση.

aftodioikisi

grafeio ypallilos

Με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι προσλήψεις μονίμων, σε δήμους και περιφέρειες καθώς το Μεσοπρόθεσμο επιβάλει πάγωμα έως το 2016 και οι λιγοστές εξαιρέσεις περιορίζονται σε:

1. Προσωπικό που αφορά αυστηρά και μόνο νησιωτικούς δήμους.

2. Προσωπικό υψηλών καθηκόντων (ΠΕ και ΤΕ), για το οποίο θα ισχύει η αναλογία μία πρόσληψη ανά τουλάχιστον πέντε αποχωρήσεις.

3. Ελάχιστες προσλήψεις ΑμεΑ οι οποίες είχαν εγκριθεί πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στις 12 Νοεμβρίου του 2012 και θα υλοποιηθούν ακόμη και αν αφορούν προσωπικό χαμηλότερων βαθμίδων εκπαίδευσης για το οποίο ισχύει ολικό πάγωμα προσλήψεων.

Τα παραπάνω περιγράφονται σε επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ στις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου γινόταν σαφής αναφορά σε 239 προσλήψεις μόνο στους δήμους συνολικά μέχρι και το 2016 (σε σύνολο άνω των 11.000 αποχωρήσεων). Για τις περιφέρειες ο αριθμός προσλήψεων δεν προσδιορίζεται αλλά προβλέπεται, μαζί όμως με όλα τα υπουργεία, να προσληφθούν 10.701 άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως επισημαίνεται στην επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου, η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό και την αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη. Από την αναστολή εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι, στους οποίους εντάσσονται όλα τα κατοικήσιμα νησιά εκτός της Κρήτης και της Εύβοιας.

Με την εξαίρεση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους νησιωτικούς δήμους να προσλάβουν μόνιμους, καθώς το υπάρχον προσωπικό ενδέχεται να μην φτάνει για την αποτελεσματική άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί με τον «Καλλικράτη», ενώ κάποιοι εξ αυτών στερούνται παντελώς τακτικού προσωπικού, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη στοιχειώδη έστω λειτουργία τους.

Με συμβασιούχους έργου και εποχικούς υπαλλήλους θα καλύψουν τις ανάγκες τους οι ΟΤΑ για τα επόμενα έτη. Το μεγαλύτερο πακέτο θέσεων αφορά τον τομέα καθαριότητας καθώς και παιδικούς σταθμούς. Σε κάθε περίπτωση η έγκριση θέσεων για το σύνολο των δήμων είναι σαφώς μειωμένες σε σχέση με το 2012.

Εν τω μεταξύ, έπειτα από νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το υπουργείο «έλυσε» τα χέρια των δημάρχων ως προς την πρόσληψη 3.700 συμβασιούχων έργου για φέτος. Με αυτή τη ρύθμιση ουσιαστικά αίρεται η απαγόρευση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου σε περίπτωση που σε κάποιον δήμο υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας με αυτές για τις οποίες προβλέπεται η σύμβαση.

Ελεύθερος Τύπος

skoupidia

Με σκουπίδια αναμένεται να γεμίσουν οι γειτονιές της Αθήνας εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη και την Παρασκευή 14 και 15 Φεβρουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές και καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές.

-Άμεση σύσταση μέσω των ΟΕΥ οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι

news 247

dimarxeio

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τα ΠΟΕ, ύψους 140.000.000 ευρώ.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσπάθειας που καταβάλλεται από τους ΟΤΑ, για εξυγίανση και ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας, το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, τηρεί τη δέσμευσή μας για καταβολή εκτός από την τακτική χρηματοδότηση μέσω των ΚΑΠ, της ΣΑΤΑ και των Παρακρατηθέντων Πόρων.

Η μηνιαία καταβολή τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών και η κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ από πλευράς Υπουργείου, έχουν στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Αυτοδιοίκησης, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των δοκιμαζόμενων πολιτών. Για την ευόδωση όμως αυτής της προσπάθειας δε μπορεί παρά να απαιτηθεί και η ηθική και πολιτική δέσμευση των ΟΤΑ, ώστε να τηρηθούν οι ειλημμένες από πλευράς τους δεσμεύσεις».

Επιπλέον, μετά από υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Υπουργό Εσωτερικών, κατανέμονται στους ΟΤΑ όλης της χώρας περίπου 20.000.000 ευρώ έναντι εσόδων από το φόρο Ζύθου, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ.

Συγκεκριμένα, κατανέμεται ποσό 4.979.055,00 ευρώ από το φόρο Ζύθου, 7.996.734,00 ευρώ από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και 6.970.671,90 ευρώ από το τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ.

Περισσότερα Άρθρα...