mpoulas

Ο Σάκης Μπουλάς έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής νοσηλευόταν  σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Βορείων Προαστίων  από την περασμένη Δευτέρα έφυγε σήμερα Παρασκευή σε ηλικία 60 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, "ο Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια".

Στο πλευρό του ήταν  ο αδερφός του η σύντροφός του Αλεξάνδρα Ούστα και καλοί φίλοι. Τα λόγια του Γιάννη Ζουγανέλη χθες για εκείνον και την κατάσταση της υγείας του ήταν ενδεικτικά της μάχης που  έδινε αυτό το διάστημα.

Ο ίδιος ο Σάκης Μπουλάς σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, στα Νέα, την πρώτη φορά που αναφερόταν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του είχε δηλώσει:

«Στο χέρι μας είναι όλα να τα ανατρέψουμε με πίστη, δύναμη, με κουράγιο και θέληση. Αυτό λέω από τη δική μου εμπειρία. Νιώθω δυνατός, γυμνάζομαι και κάνω ρέικι τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα βράδια. Παίρνω επίσης πολλά συμπληρώματα διατροφής και, όπως μου λέει ο γιατρός μου, τον έχω εκπλήξει ευχάριστα γιατί το δικό μου πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξέρω πως ο αγώνας είναι μακρύς αλλά είμαι γεννημένος αγωνιστής».

Ο Σάκης Μπουλάς ήταν  γεννημένος στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954 αλλά η καταγωγή του είναι από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα. Έχει επίσης πει πως δεν του άρεσε ο γάμος, καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του.

Συνεργάστηκε πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο όπου μέσα σε αυτά ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου Μουσικού καφενείου με το όνομα "Σούσουρο" μαζί με τους Γιαννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς.

Στην μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το Κάνε ότι κάνω και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο Δέκα Λεπτά Κήρυγμα, Άλλες γνωστές σειρές που πρωταγωνίστησε η απλά εμφανίστηκε είναι:

"Κουφώματα"1988 ΕΡΤ Νίκος Ζερβός
Δέκα λεπτά κήρυγμα (2000-2003)
Τα Τετράγωνα των Αστέρων (2003).
Σαββατογεννημένες (2003-2004)
Ας Πρόσεχες (2004-2005)
Πενήντα-Πενήντα (2005-2007)
7 Θανάσιμες Πεθερές (2006-2007)
Εντιμότατοι κερατάδες (2006-2007)
Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας (2007-2008)
Φίλα το βάτραχο σου (2007-2009)
Μπελάς ΤV (2008-2009)
Εργαζόμενη Γυναίκα (2009)
Η Οικογένεια βλάπτει (2009-2010)
Πενήντα-Πενήντα (3ος κύκλος) (2010-2011)

Στον κινηματογράφο

Στην μεγάλη οθόνη έχει περισσότερα χρόνια δουλειάς, αφού η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1981. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε ή είχε βασικούς ρόλους είναι:

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
Ντελίριο (1983)
Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται (1984)
Τηλεκανίβαλοι (1987)
Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987)
Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)
Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000)
Λουκουμάδες με Μέλι (2004)
Ηθικόν Ακμαιότατον (2005)
Το φιλί της ζωής (2007)
Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008)
Πεθαίνω για σένα (2009)
Μια φορά και ένα μωρό (2011)

banou

Κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Μεταξά όπου νοσηλεύοταν η μεγάλη μας τραγουδίστρια Τζένη Βάνου. 

Το καλοκαίρι η Τζένη Βάνου είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από καρκίνο και δήλωνε αισιόδοξη για την μεγάλη μάχη που είχε μπροστά της.

Η Τζένη Βάνου διακρίθηκε με τη χαρακτηριστική φωνή της για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι.

Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού . Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι.

Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.

Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και "μούσα" πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

Είχε βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, βρισκόταν μακριά από τη δισκογραφία.

Δισκογραφία

1970-Χίλιες βραδιές
1972-Σ΄αγαπώ
1973-Αγόρι μου
1974-Αν η αγάπη
1975-Αγάπησα αμάρτησα
1975-Έρωτα μου ανεπανάληπτε
1976-Έλα
1977-Τζένη Βάνου
1977-Να μ' αγαπάς
1978-Το αμαξάκι
1978-Έχασα εσένα
1979-Άκουσε με
1981-Τις ώρες που σε θέλω
1982-Αν μ' αγαπούσες
1982-Μπορώ
1983-Αγάπη σημαίνει θυσία
1984-Τα πρώτα μου τραγούδια (1959-1964)
1985-Τα καλύτερα μου χρόνια
1987-Και μου 'δωσες αγάπη
1989-Μόνη
1989-Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες
1991-Για σένα
1992-Μη χάνεσαι
1992-Σχεδόν απόγευμα
1993-Παιδί μου
1993-Σαλονικιώτικο φεγγάρι
1995-Μεγάλα πορτραίτα ΕΜΙ
1996-Όσα ζήλεψα
1997-Τα Καλύτερα μου τραγούδια
1997-Τραγούδια από τις 45 στροφές
1997-Τα Ερωτικά του 60
1998-Αγία αχαριστία
2000-Πορτραίτα Τραγουδιστών
2002-Η δική μου η φωνή
2002-Αγόρι μου - Αν η αγάπη
2005-Τραγουδά Μίμη Πλέσσα
2006-Σε τραγούδια από τον κινηματογράφο
2007-Η Φωνή 1959 - 1982 4 Cd

reality paixtes

Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στα σπίτια των τηλεθεατών και έγιναν μέρος της καθημερινότητάς τους. Σήμερα, ελάχιστοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν και να κάνουν αυτό που ονειρεύτηκαν, όταν μπήκαν στο παιχνίδι.

Ο Στέφανος Κοκολογιάννης έγινε γνωστός μέσα από το «Mission».

Το ειδύλλιό του με μια κοπέλα που δούλευε στην παραγωγή του παιχνιδιού διέρρευσε στα media και φήμες ήθελαν να έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Στην συνέχεια πάει στην Κρήτη, αγοράζει λεωφορείο και πιάνει δουλειά στα ΚΤΕΛ.

Ο έρωτας «χτυπάει» την πόρτα του και με την Τάνια αποκτούν ένα παιδί, το οποίο «έφυγε» ξαφνικά. Τώρα, ο Στέφανος Κοκολογιάννης ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας για το φονικό που έγινε στην Κρήτη και την ποινή φυλάκισης που του έδωσε το δικαστήριο.

Ο Γιώργος Νάιδας έγινε γνωστός μέσα από το reality του Mega«Bar». Ο χαρακτήρας του, το ιδιαίτερο στυλ του ήταν αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίσει. Ο Γιώργος Νάιδας έχασε την ζωή σε ηλικία 34 χρονών οδηγώντας την μηχανή του στην Νάξο.

Ο μεγάλος νικητής του «Big Brother 1», Γιώργος Τριανταφυλλίδης ή Τσάκας όπως είναι γνωστός σήμερα είναι πάμπτωχος. Λίγο καιρό αφού βγήκε από το παιχνίδι έχοντας στα χέρια του το χρηματικό έπαθλο κυκλοφόρησε δίσκο με ποντιακά τραγούδια και το 2004 σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι δεν τον παίρνουν σε καμία δουλειά και ότι είναι πάμπτωχος. Σήμερα ασχολείται και αγροτικές δουλειές στο χωριό του.

 

Η Μαίρη Σκόρδου ξεχώρισε από το πρώτο reality της ελληνικής τηλεόρασης και οι μετοχές της ανέβηκαν απότομα. Μετά την αποχώρησή της δέχεται πρόταση από το star να παρουσιάζει την εκπομπή «B&B», η οποία είχε να κάνει με τις εξελίξεις του «Big Brother» και του «Bar». Η εκπομπή σταματάει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα clubs και σήμερα κάνει εμφανίσεις σε διάφορα πανηγύρια της Ελλάδας.

Η Δώρα Αρχοντάκη από την πρώτη στιγμή που πήγε στο «Big Brother» δήλωσε ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος της γράφει τραγούδι. Το 2006 εμφανίζεται στην tvκαι αποκαλύπτει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από επιχειρηματία. Σήμερα, εμφανίζεται σε διάφορα επαρχιακά μαγαζιά.

Η Φραντζέσκα Μελά εμφανίζεται στο δεύτερο «BB» και προκαλεί εντύπωση με το γεγονός ότι 23 χρονών ήταν ανύπαντρη και με παιδί. Μέχρι σήμερα προσπαθεί να κάνει καριέρα στο τραγούδι.

Το «Wall» ήρθε το 2003 και ανέδειξε αρκετό κόσμο. Νικητής αυτού του reality ο Θοδωρής Ισπόγλου, ο οποίος σήμερα αγνοείται. Βέβαια, η Ρούλα Βροχοπούλου, από το «Wall» που έβγαινε στα κανάλια και παρακαλούσε τον Κλεάνθη να την παντρευτεί, ενώ στην συνέχεια έβγαινε και έκλαιγε που την άφησε ο Αλβανός σύντροφός της.

Ο Ηλίας Βαλάσης με την συμμετοχή του στο «Survivor», ήρθε αντιμέτωπος με το Ναυτοδικείο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι πήγε στο παιχνίδι γιατί ήθελε τα χρήματα για να βοηθήσει έναν ανάπηρο φίλο του. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι του φαίνεται να ξυλοκόπησαν την Ορθούλα Παπαδάκου, αφού την θεώρησαν υπεύθυνη για την αποχώρησή του από το παιχνίδι.

Η Ορθούλα Παπαδάκου μετά το τέλος του «Survivor» προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα στην τηλεόραση χωρίς επιτυχία. Aποκάλυψε, μάλιστα, ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, στην εκπομπή «Μίλα».

Η «κατάρα» για τους παίχτες των reality δεν έχει σταματημό. Ο νικητής του «Dream Show-TheTheatre», Ανδρέας Γεωργίου μάταια περίμενε να συμμετάσχει σε σειρά του Alpha. Σήμερα κάνει δικές του δουλειές στην τηλεόραση όπως το «Μπρούσκο» που σημειώνει επιτυχία.

Ο Γιάννης Βακρινός που γνωρίσαμε μέσα από την «Φάρμα» ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Αποτέλεσμα αυτού να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εντατική του ΚΑΤ. Με αποτέλεσμα να "φύγει" στα 54 του χρόνια.

Η Ελίνα Μπεκάκου έγινε γνωστή από το τελευταίο «BB». Σήμερα χορεύει σε διάφορα clubs ενώ συμμετέχει και σε αισθησιακές ταινίες.


Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ciao παίκτης reality με μεγάλη αποδοχή στο κοινό και μάλιστα ομοίωμά του είχαν παρουσιάσει και στο Πατρινό Καρναβάλι να έχει μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι διατηρούσε οίκο ανοχής στον Κολωνό.

gossip-tv

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, αναφέρεται σε μία από τις πιο σκληρές περιόδους της ζωής του, όταν πέρασε πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Οπως ειπε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

«Η Αριστερά, στην οποία νιώθω ότι ανήκω περισσότερο -δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα, είμαι ανένταχτος-, έχει το κόμπλεξ να μη μιλά για την πατρίδα, ενώ μιλά για την παγκοσμιοποίηση. Ενταγμένος υπήρξα την περίοδο που ήμουν φοιτητής -και ήταν πολύ λογικό. Σκέψου ότι μπήκα στο Πολυτεχνείο ακριβώς το '73, στο μεταίχμιο της Μεταπολίτευσης. Η ζωή μου καθορίστηκε από το Πολυτεχνείο γιατί ήμουν και από αυτούς που έπιασαν στα επεισόδια».

«Υπέστην τρομερές ταλαιπωρίες στη φυλακή. Τα 18 μου χρόνια τα έκλεισα κρατούμενος. Πέρασα πάρα πολύ σκληρά. Εγώ έχω πονέσει με τις φασιστικές λογικές. Όταν πας στη φυλακή, είσαι ενάμιση μήνα στην απομόνωση, μετά από ενάμιση μήνα πας να κάνεις μπάνιο και έρχεται ένας με ένα πουλί τέτοιο, όχι τέτοιο, ΤΕΤΟΙΟ και σε αγκαλιάζει... Δεν υπήρχε τότε η φρασεολογία "είμαι στρέιτ" ή "δεν είμαι ομοφυλόφιλος". Του λέω "ξέρεις είμαι πολιτικός κρατούμενος, συγνώμη δεν μπορώ". Με πιάνει και μου λέει "δεν κατάλαβες καλά".

Εκείνη τη στιγμή πέρασε ένας άλλος κρατούμενος από εκεί ο οποίος με έσωσε. Ήταν πιο μάγκας. Αυτός είχε κάνει φόνους, είχε σκοτώσει τη γυναίκα του, τον εραστή της, τον πατέρα της και τη μάνα της. Ζει ακόμα σήμερα, πρέπει να είναι πάνω από 80 ετών. Με αυτόν αργότερα στους προαυλισμούς πιανόμασταν χέρι-χέρι και του έλεγα "θα κάνουμε έρωτα κλπ" για να γλιτώσω από τον άλλον. Πέρασα τέτοιες βίαιες λογικές.

Ο φασισμός έχει και αυτή την όψη». 

kallidis

Η κρίση είναι κρίση αλλά και η διασκέδαση διασκέδαση και όταν ο Έλληνας αποφασίσει να βγει έξω δε θα είναι μίζερος, αλλά κιμπάρης.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει κάθε βράδυ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Ιερά Οδό. Κιμπάρηδες Έλληνες ραίνουν με γαρύφαλλα τον τραγουδιστή

Ντελίριο ενθουσιασμού και λουλουδοπολέμου συναντά κάθε βράδυ που βγαίνει να τραγουδήσει ο Πάνος Καλλίδης, ο οποίος έχει το πιστό του κοινό και είναι από τους λίγους που γεμίζουν τα μαγαζιά που τραγουδάνε.

Μαζί με το Χρήστο Χολίδη και την Κατερίνα Στικούδη έχουν ένα δυνατό σχήμα και ως φυσικό επακόλουθο ο κόσμους τους πετάει πανέρια με τη σέσουλα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του FThis.

Κοοlnews

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός, Πήτερ Ο' Τούλ. Όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, απεβίωσε ύστερα από πολύχρονη μάχη με προβλήματα υγείας, τα οποία τον είχαν αναγκάσει να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο.

Ο Πίτερ Ο' Τουλ είχε αποσυρθεί από τη μεγάλη οθόνη το 2012. Mέλος μιας γενιάς βρετανών ηθοποιών που άφησε τη σφραγίδα της στο θέατρο και στον κινηματογράφο μεταπολεμικά, είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την υποκριτική. «Λέω με βαθύτατη ευγνωμοσύνη "αντίο" στο επάγγελμα» είχε πει τότε.

Είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο του στομάχου κατά τη δεκαετία του 1970 και απεβίωσε το Σάββατο στο νοσοκομείο Γουέλινγκτον του Λονδίνου, είπε ο εκπρόσωπός του Στιβ Κένις.

Ο Πήτερ Σέιμους Λόρκαν Ο' Τουλ γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1932 και ήταν Ιρλανδός ηθοποιός, ο οποίος έγινε διάσημος το 1962 ερμηνεύοντας τον ρόλο του αντισυνταγματάρχη Τόμας Έντουαρντ Λόρενς (T. E. Lawrence) στην ταινία Λόρενς της Αραβίας.

Στην καριέρα του τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένα Βραβείο Έμμυ και ένα Τιμητικό Βραβείο Όσκαρ το 2003 για το συνολικό του έργο. Αντίθετα, παρότι είχε προταθεί οκτώ φορές για Όσκαρ, δεν κατάφερε ποτέ να το κερδίσει, κατέχοντας έτσι ένα μοναδικό ρεκόρ.

Μητέρα του ήταν η Κόνστανς Τζέιν (πατρικό Φέργκιουσον), νοσοκόμα σκωτικής καταγωγής και ο Πάτρικ Τζόζεφ Ο' Τουλ, ένας Ιρλανδός μεταλλουργός, παίκτης ποδοσφαίρου και πράκτορας στοιχημάτων ιπποδρόμου. Όταν ήταν ενός χρόνου, η οικογένειά του ξεκίνησε μια πενταετή περιήγηση στις κυριότερες πόλεις της Βόρειας Αγγλίας, στις οποίες διεξάγονταν ιπποδρομιακοί αγώνες. Στις αρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου μεταφέρθηκε για ασφάλεια από το Λιντς και παρακολούθησε ένα καθολικό σχολείο για επτά ή οκτώ χρόνια, όπου υποχρεώθηκε να γίνει δεξιόχειρας.

Όταν τελείωσε το σχολείο, άρχισε να εργάζεται ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος και φωτογράφος στην εφημερίδα «Yorkshire Evening Post», έως ότου κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε μια συνέντευξη το 2006 ότι το όνειρό του ήταν να γίνει ποιητής ή ηθοποιός. Παρακολούθησε με υποτροφία μαθήματα υποκριτικής στη Βασιλική Ακαδημία της Δραματικής τέχνης από το 1952 έως το 1954, αφού νωρίτερα είχε απορριφθεί από τη σχολή δραματικής τέχνης του Θεάτρου Abbey, από τον διευθυντή Έρνεστ Μπλάιθ, επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει Ιρλανδικά. Συμφοιτητές του στην Ακαδημία ήταν οι Άλμπερτ Φίνεϊ, Άλαν Μπέιτς και Μπράιαν Μπέντφορντ.

Ο Πήτερ Ο' Τουλ άρχισε να εργάζεται στο θέατρο, κερδίζοντας την αναγνώριση ως σαιξπηρικός ηθοποιός στο θέατρο Bristol Old Vic και στη Βρετανική Θεατρική Εταιρεία (English Stage Company), πριν κάνει το ντεμπούτο του το 1954 στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο το 1959, σε ένα πολύ μικρό ρόλο. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν όταν επιλέχθηκε να ερμηνεύσει τον Τόμας Έντουαρντ Λόρενς στην ταινία του Ντέιβιντ Λην, Λόρενς της Αραβίας το 1962, αφού ο Μάρλον Μπράντο δεν ήταν διαθέσιμος και ο Άλμπερτ Φίνεϊ απέρριψε τον ρόλο. Η ερμηνεία του αξιολογήθηκε ως η κορυφαία μεταξύ των 100 μεγαλύτερων ερμηνειών όλων των εποχών από το περιοδικό Premiere. Αυτός ο ρόλος τον έκανε γνωστό στους θεατές των Η.Π.Α. και του απέφερε την πρώτη από τις οκτώ υποψηφιότητές του για το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.

Ο Πήτερ Ο' Τουλ είναι ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους για Όσκαρ ηθοποιούς που προτάθηκε δύο φορές για τον ίδιο ρόλο σε δύο διαφορετικές ταινίες ερμηνεύοντας τον Ερρίκο Β' της Αγγλίας στις ταινίες Μπέκετ (Becket, 1964) και Το λιοντάρι του χειμώνα (The Lion in Winter, 1968). Έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο στον Άμλετ σε σκηνοθεσία του Λόρενς Ολίβιε στην παρθενική παραγωγή του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου (Royal National Theatre) το 1963.

Εμφανίστηκε επίσης στο Θέατρο Gaiety του Δουβλίνου στο Juno and the Paycock του Σον Ο' Κέισι, ενώ η επιθυμία του να παίξει στο Θέατρο Abbey στης ίδιας πόλης, εκπληρώθηκε το 1970, όταν εμφανίστηκε στο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ Περιμένοντας τον Γκοντό, μαζί με τον Ντόναλ ΜακΚαν. Το 1980 έτυχε ευρείας αποδοχής από τους κριτικούς για την ερμηνεία του ως σκηνοθέτης στην ταινία Στάντμαν, ο ριψοκίνδυνος δραπέτης (The Stunt Man).

Η ερμηνεία του ως Μάκβεθ το 1980, θεωρείται συχνά ως μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη θεατρική ιστορία,[9] όμως ανάκτησε τη θεατρική υπόληψή του με τις ερμηνείες του ως Τζον Τάνερ στο Άνθρωπος και υπεράνθρωπος και ως Χένρι Χίγκινς στον Πυγμαλίωνα, και κέρδισε ένα Βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την ερμηνεία του στο έργο Jeffrey Bernard is Unwell το 1989.

Άλλος ρόλος για τον οποίο προτάθηκε για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου ήταν στην ταινία του 1982 My Favorite Year, μια ελαφρή ρομαντική κωμωδία σχετικά με όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια ενός κωμικού βαριετέ σόου της τηλεόρασης στη δεκαετία του 1950, κατά πολλά όμοιου με το σόου Your Show of Shows, στο οποίο ο Πήτερ Ο' Τουλ παίζει ένα γηραλέο καυχησιάρη κινηματογραφικό αστέρα, που θυμίζει, εσκεμμένα, έντονα τον Έρολ Φλιν.

Το 1972 έπαιξε τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες και τον ήρωά του Δον Κιχώτη στο Δον Κιχώτης, ο άνθρωπος απ' την Μάντσα (Man of La Mancha), την κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου πετυχημένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, μαζί με τη Σοφία Λόρεν. Επικρίθηκε ευρέως επειδή χρησιμοποίησε κυρίως μη τραγουδιστές ηθοποιούς και «κέρδισε» την αδιαφορία του κοινού της εποχής. Παρ' όλα αυτά η ταινία είχε μεγάλη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα και DVD, αν και υπάρχουν ακόμη εκείνοι που την κατακρίνουν. Ο Ο' Τουλ τραγουδούσε ντουμπλαρισμένος από τον τενόρο Σάιμον Τζίλμπερτ,[10] όμως οι υπόλοιποι ηθοποιοί τραγούδησαν με την πραγματική τους φωνή. Ο Ο' Τουλ και ο συμπρωταγωνιστής του Τζέιμς Κόκο, που υποδυόταν τον υπηρέτη του Θερβάντες και τον Σάντσο Πάντσα, κέρδισαν υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία τους.

Ο Πήτερ Ο' Τουλ κέρδισε ένα βραβείο Έμμυ για τον ρόλο του στη μίνι σειρά Ιωάννα της Λωραίνης το 1999. Το 2004 ερμήνευσε τον Πρίαμο στη μεγάλη επιτυχία Τροία. Το 2005 εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως ο Τζιάκομο Καζανόβα σε προχωρημένη ηλικία, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του BBC. Ο ρόλος του ήταν να διηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε μια υπηρέτρια. Ο νεαρός Καζανόβα ερμηνεύτηκε από τον Ντέιβιντ Τέναντ, που χρειάστηκε να φορέσει μπλε φακούς επαφής για να μοιάζουν τα μάτια του με του Πήτερ Ο' Τουλ.

Το 2006 προτάθηκε για όγδοη φορά για το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για τον ρόλο τού Μορίς στην ταινία Venus, που σκηνοθέτησε ο Ρότζερ Μίτσελ. Πρόσφατα ο Πήτερ Ο' Τουλ συμπρωταγωνίστησε, ως ο κριτικός κουζίνας Αντόν Ήγκο, στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Πίξαρ Ο Ρατατούης, στην οποία ένας αρουραίος ονειρεύεται να γίνει ο μεγαλύτερος σεφ του Παρισιού. Ο Πήτερ Ο' Τουλ εμφανίστηκε στη δεύτερη περίοδο της τηλεοπτικής σειράς Οι Τυδώρ, ως πάπας Παύλος Γ΄, ο οποίος αφορίζει τον βασιλιά Ερρίκο Η' από την Εκκλησία, γεγονός που οδηγεί σε αναμέτρηση μεταξύ των δύο ανδρών στα επτά από τα δέκα συνολικά επεισόδια. 

Σε διοικητική δίνη εισέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες το MEGA καθώς φαίνεται ότι οι πιέσεις των βασικών μετόχων για νέο πακέτο απολύσεων και περικοπών βρήκαν τη σθεναρή αντίσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ηλία Τσίγκα ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίγκας έκρουσε πρόσφατα για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου στους βασικούς μετόχους της Τηλέτυπος σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Και αυτό διότι παρά την τελευταία κεφαλαιακή ενίσχυση και την αναχρηματοδότηση των δανείων η εταιρία συνεχίζει να γράφει ζημίες και στις αρχές του επόμενου έτους θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια. Στο αίτημα για νέα αύξηση κεφαλαίου η απάντηση των βασικών μετόχων φέρεται να ήταν αρνητική.

Ταυτόχρονα ζήτησαν να γίνουν και νέες απολύσεις στις οποίες δεν συμφώνησε ο κ. Τσίγκας εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί και ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί φαύλος κύκλος υποβάθμισης προγράμματος με επακόλουθο τη μείωση των εσόδων.

Στο τραπέζι έπεσε και το σενάριο για δραστικές μειώσεις μισθών των υψηλόμισθων στελεχών του καναλιού οι οποίες όμως δεν επαρκούν για να κλείσουν το χρηματοδοτικό κενό.
 

Περισσότερα Άρθρα...