Μια  ανείπωτη τραγωδία εκδηλώθηκε στη Νίκαιας, όταν από υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Φιλαδελφείας 68, στη Νίκαια, στον Πειραιά.

Στο διαμέρισμα μέσα, βρισκόταν ζευγάρι ηλικιωμένων που φιλοξενούσε τα ανήλικα εγγονάκια τους με τον συνταξιούχο σύζυγό - πρώην αστυνομικό,  να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα  με την εκδήλωση του μετώπου της φωτιάς  άρπαξε τα  δύο ανήλικα εγγόνια της, και κατάφερε να τα βγάλει από το φλεγόμενο διαμέρισμα. Στην προσπάθειά της να επιστρέψει να απομακρύνει και το σύζυγό της, η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις  της Πυροσβεστικής και ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού, όμως η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στην προσπάθεια διάσωσης μάλιστα ένας πυροσβέστης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο. Όταν η φωτιά κατασβέστηκε γράφτηκε και ο τραγικός επίλογος , καθώς βρέθηκε η σωρός του άτυχου άντρα.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις 10 το πρωί από τους γειτόνες που είδαν καπνούς να βγαίνουν από το διαμέρισμα, και συγκεκριμένα από τη μεριά του ακάλυπτου όπου «βλέπει» η κουζίνα. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική κατάφερε να κατασβέσει τη φωτιά και να περάσει στο στάδιο της αποκάθαρσης. Ωστόσο, εξ αιτίας του μεγάλου θερμικού φορτίου εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί από το διαμέρισμα.

 

Στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν 20 ΠΥ με τη συνδρομή 6 οχημάτων και κλιμακοφόρων.

amea simatodotisi

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνει ότι την Τρίτη 15 Απριλίου 2014 ξεκινάει η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία έτους 2014. Επισημαίνεται ότι τα δελτία μετακίνησης ΑμΕΑ 2013 ισχύουν μέχρι 31 Μαΐου 2014.

Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, ή στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής ή στις Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής.

Ακολουθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του (χορηγείται από την υπηρεσία)

2. Εξουσιοδότηση, μόνο αν δεν παρίσταται ο ενδιαφερόμενος

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί ακριβούς διεύθυνσης διαμονής

4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

5. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ή Απόφαση Διοικητικού Διευθυντή του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκουν, όπου θα αναγράφεται παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%)

ή

βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από το Δήμο ή από την Περιφέρεια σε περίπτωση διατροφικού επιδόματος

6. Εκκαθαριστικό της Εφορίας οικ. έτους 2013

7. Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας σε ισχύ

8. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 2 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ή 3 για τους δικαιούχους κάρτας συνοδού (τυφλών και Β.Ν.Κ.).

enimerosi 24

limeniko peripoliko

Άγρια καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού σκάφους από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών. 

Οι άντρες του Λιμενικού που περιπολούσαν εντός της ελληνικής χωρικης θάλασσας εντόπισαν ένα τουρκικό ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν 13 λαθρομετανάστες και ο Τούρκος διακινητής.

Το σκάφος του Λιμενικού προσπάθησε να προσεγγίσει το δουλεμπορικό όμως ο Τούρκος κυβερνήτης του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Έπειτα από καταδίωξη στην περιοχή των Οινουσσών, κοντά στο νησί της Χίου, το πλωτό του ΛΣ κατάφερε να προσεγγίσει το τουρκικό δουλεμπορικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Αντιδρώντας, οι λιμενοφύλακες έριξαν προειδοποιητική βολή στον αέρα για εκφοβισμό. Ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει και προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα. Τότε, όπως αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, οι άντρες του Λιμενικού πυροβόλησαν τη μηχανή του ταχύπλοου. Κατά μία άλλη πληροφορία που διακινείται από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι λιμενοφύλακες πυροβόλησαν στο πλώριο μέρος του ταχύπλοου που μετέφερε τους λαθρομετανάστες. Κατα την εκδοχή που διακινείται από το Λιμενικό κάποιες από τις σφαίρες εξοστρακίστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο των δουλεμπόρων: Μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος. 

Μετά τους πυροβολισμούς οι άντρες του Λιμενικού έκαναν ρεσάλτο στο ταχύπλοο, συνέλαβαν τον Τούρκο διακινητή και εντόπισαν ακόμη 13 παράνομους μετανάστες στην καμπίνα των επιβατών, εκ των οποίων οι τριες ήταν ελαφρά τραυματίες. 

Η πληροφορία ότι οι άντρες του Λιμενικού πυροβόλησαν στη μηχανή του ταχύπλοου όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς από το σκάφος των λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν να διαφύγουν διερευνάται από τους αξιωματικούς του Λιμενικού που διενεργούν προανάκριση. 

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου. Η 19χρονη, ο 30χρονος και ο 45χρονος φέρουν τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία διότι τα τραύματά τους χαρακτηρίζονται ελαφρά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές

pr thema

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών παραδόθηκε την Παρασκευή ο 22χρονος ονόματι Σταύρος Λάμπρου, τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου στο club «Σιδεράδικο» στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι, στο πλαίσιο συμπλοκής μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 23χρονο υπάλληλο κλαμπ έπειτα από καβγά στο συγκεκριμένο μαγαζί, ο οποίος ακολούθησε την έντονη λογομαχία που είχαν φερόμενοι ως οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο άτυχος 23χρονος νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ. 

Τελικά, ο δράστης (για τον οποίον είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης) παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο δράστης φαίρεται να είναι γιος του ιδιοκτήτη της πολυτελούς ψαροταβέρνας «Λάμπρος» στη παραλία της Βουλιαγμένης και οργανωμένο μέλος συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Στην έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τρία μαχαίρια
• τρία μεταλλικά κλομπ
• μία σιδερογροθιά
• μία μεταλλική ράβδος πολεμικών τεχνών
• ένας κάλυκας
• μπλούζες και σημαία ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στις έρευνες στις οικίες όλων των συλληφθέντων για το περιστατικό βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• φωτοβολίδες
• φυσίγγια πυροβόλων όπλων διάφορων διαμετρημάτων
• το χρηματικό ποσό των 6.960 ευρώ
• διαφημιστικά και διακριτικά ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA διαμετρήματος 7,65 mm
• δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 mm
• ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65 mm
• μία παραμορφωμένη βολίδα πυροβόλου όπλου
• δύο συσκευασίες με σκόνη λευκού χρώματος, βάρους 1,7 γρ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και είναι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τo αδίκημα της αποδοχής πρόκλησης για τέλεση απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράβαση των νόμων «περί όπλων» και «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

 

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας του δράση, Δημήτρης Λάμπρου 

«Περίπου 15 μπράβοι του μαγαζιού άρχισαν να τους χτυπούν και τους πέταξαν έξω από το μαγαζί. Όταν βγήκαν έξω ο Σταύρος βρήκε ένα πιστόλι και, προκειμένου να αμυνθεί, πυροβόλησε προς τα κάτω. Οι σφαίρες εξοστρακίστηκαν και τραυμάτισαν τον νεαρό. Βρισκόταν σε άμυνα»....

Αυτό αναφέρει ως δική του εκδοχή ο Δημήτρης Λάμπρου, πατέρας του 22χρονου δράστη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συμπλοκής έξω από το κλαμπ «Σιδεράδικο», τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο Ετεοκλή Παύλου.

Ο κ. Λάμπρου, μιλώντας στο zougla.gr, υποστηρίζει πως ο γιος του βρισκόταν σε άμυνα και το όπλο τύπου Zastava με το οποίο πυροβόλησε δεν ήταν δικό του, αλλά το βρήκε στον δρόμο έξω από το μαγαζί.

«Ο γιος μου δεν είχε πάει εκεί για φασαρίες. Αυτά που γράφτηκαν, ότι ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, δεν ισχύουν. Είχε πάει με την παρέα του για να διασκεδάσουν. Κάποια στιγμή τους επιτέθηκαν 15 μπράβοι του μαγαζιού και άρχισαν να τους χτυπούν.

Τους πέταξαν έξω. Τότε, φοβισμένος, βρήκε ένα πιστόλι κάτω -το οποίο δεν ξέρω σε ποιον ανήκε, ίσως σε κανέναν από τους μπράβους- και πυροβόλησε προς τα κάτω. Οι σφαίρες εξοστρακίστηκαν και χτύπησαν τον νεαρό που ήταν έξω από την πόρτα.

Δεν ήθελε να τραυματίσει κανέναν. Ήταν φοβισμένος και βρισκόταν σε άμυνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του δράστη τονίζει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι ο γιος του, ο οποίος πλέον κρατείται στη ΓΑΔΑ, είναι ήπιων τόνων και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση ούτε να μπλέξει σε καβγάδες ούτε, πολύ περισσότερο, να φέρει μαζί του όπλο.

«Είμαστε μια τίμια εξαμελής οικογένεια. Έχω τέσσερα παιδιά. Και τα τέσσερα είναι αθλητές. Ο Σταύρος στα 18 του έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στο θαλάσσιο σκι. Έχουμε το μαγαζί από το 1939 και είμαστε έντιμοι. Τα παιδιά μου από μικρά βοηθούσαν στην ταβέρνα. Δεν έχουμε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα» σημειώνει.

Tην ίδια όμως ώρα, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ο νεαρός ανήκει σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και είχε απασχολήσει στο παρελθόν για περιστατικό οπαδικής βίας.

 

Αυτόπτης μάρτυρας : "Εμπαιναν μέσα δυο-δυο"

Όσον αφορά το περιστατικό, αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, είχε αναφέρει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι στη συμπλοκή συμμετείχαν γύρω στα 15 με 20 άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία έφεραν μαζί τους σιδερογροθιές και πτυσσόμενα κλομπ. Πρόκειται για άτομα που κυριεύονται από τυφλή οπαδική βία. Δίχως να υπολογίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους συγκρούονται μεταξύ τους και συνεχίζουν απρόσκοπτα τον κύκλο του αίματος που εδώ και καιρό έχει ανοίξει...

«Ξεκίνησαν να μπαίνουν μέσα στο μαγαζί από τη 01.00 το βράδυ. Έμπαιναν δύο δύο ανά μισάωρο ή ανά μία ώρα, ώστε να μην προκαλέσουν την προσοχή κανενός. Στις 05.00 τα ξημερώματα είχαν μπει όλοι και γύρω στις 05.40 άρχισαν να μαλώνουν με οπαδούς του Ολυμπιακού. Άρχισαν να πετούν σκαμπό και γενικά να προκαλούν ζημιές. Οι εργαζόμενοι του καταστήματος τηλεφώνησαν στην αστυνομία, η οποία έφτασε πολύ γρήγορα. Ήρθαν δύο περιπολικά και συνολικά έξι αστυνομικοί.

Ωστόσο, λόγω της αναμπουμπούλας που επικράτησε, δεν κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη. Αιφνιδιάστηκαν, διότι δεν θεωρούσαν πως άτομα τόσο μικρής ηλικίας θα μπορούσαν να είναι οπλισμένα» περιέγραψε ο μάρτυρας.

πηγή: Zougla.gr

Υποκατηγορίες