kopela paralia

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ορισμένοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις εξορμήσεις στις παραλίες.

Δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους για να απαλλαγείτε από μερικά κιλά την τελευταία στιγμή!

1. Κοιμηθείτε νωρίς

1burn

Ερευνητές από τη Φιλανδία διαπίστωσαν ότι η έλλειψη ύπνου, ειδικότερα όταν συνδυάζεται με το στρες, οδηγεί στη συσσώρευση περισσότερου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

2. Φάτε περισσότερες πρωτεΐνες

2burn

Ο οργανισμός χρειάζεται τις πρωτεΐνες για να διατηρηθεί η μυϊκή μας μάζα. Παράλληλα, οι πρωτεΐνες διασπώνται με αργό ρυθμό κι έτσι ο μεταβολισμός παραμένει ενεργός για περισσότερη ώρα.

3. Προτιμήστε τα οργανικά λαχανικά και φρούτα

3burn

Ερευνητές από τον Καναδά υποστηρίζουν ότι αρκετά χημικά συστατικά που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τα παρασιτοκτόνα αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα και επιβραδύνουν το μεταβολικό ρυθμό. Ο λόγος είναι ότι οι τοξίνες επεμβαίνουν στη διαδικασία καύσης των θερμίδων.

4. Μην κάθεστε πολλές ώρες

4burn

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι έδειξε ότι η ακινησία για 4 ή περισσότερες ώρες οδηγεί σε απενεργοποίηση ενός ενζύμου που ελέγχει το μεταβολισμό της χοληστερόλης και του λίπους. Για να κρατήσουμε το ένζυμο ενεργό πρέπει να κινητοποιούμαστε για λίγα λεπτά ανά μία ή δύο ώρες.

5. Πιείτε κρύο νερό

5burn

Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι 6 ποτήρια κρύο νερό την ημέρα ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό ακόμη και τις ώρες της χαλάρωσης. Μπορεί η διαφορά που διαπίστωσαν να μην ήταν μεγάλη, όμως τονίζουν ότι το κρύο νερό μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες χωρίς καθόλου κόπο. Η θετική αυτή επίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα μας καταναλώνει ενέργεια στην προσπάθειά του να επαναφέρει την κανονική θερμοκρασία του σώματος.

6. Δοκιμάστε ένα πικάντικο γεύμα

6burn

Η καψαϊκίνη, το συστατικό που δίνει στην καυτερή πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενισχύει παροδικά το μεταβολικό ρυθμό κατά 23%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Science and Vitaminology.

7. Πιείτε καφέ και τσάι

7burn

Ο καφές και το τσάι διεγείρουν το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, χάρη στις ποσότητες καφεΐνης που περιέχουν. Μια κούπα από το αγαπημένο μας ρόφημα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό μας κατά 12%, αναφέρει μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.

8. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε σίδηρο

8burn

Ο σίδηρος είναι ένα συστατικό απαραίτητο για να μεταφερθεί οξυγόνο στους μύες, ώστε αυτοί να κάψουν περισσότερο λίπος. Το καθαρό κρέας, τα θαλασσινά, τα φασόλια και το σπανάκι είναι οι καλύτερες πηγές για να πάρουμε καθημερινά το σίδηρο που χρειαζόμαστε.

9. Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη D

9burn

Ο οργανισμός μας συνθέτει τη βιταμίνη D όταν οι ακτίνες του ήλιου αγγίζουν την επιδερμίδα. Η πολύτιμη βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, άρα και για την καύση του λίπους. Μπορούμε να πάρουμε τη βιταμίνη D και από τροφές όπως ο σολομός, ο τόνος, το γάλα, τα δημητριακά και το αυγό.

10. Φάτε καρπούζι

10burn

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutrition αναφέρει ότι ένα πολύτιμο αμινοξύ που βρίσκεται στο καρπούζι (αργινίνη) συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Ο λόγος είναι ότι ενισχύει τη διαδικασία οξείδωσης του λίπους και της γλυκόζης.

onmed

skordo

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ανακάλυψαν ότι ένα από τα συστατικά του σκόρδου είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό, συγκρινόμενο με δύο γνωστά αντιβιοτικά σκευάσματα, στην αντιμετώπιση των βακτηρίων του γένους Campylobacter, γνωστά για τις γαστρεντερικές λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν.

Συγκεκριμένα, τα βακτήρια του γένους Campylobacter αποτελούν την πιο κοινή αιτία τροφικής ασθένειας από βακτήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και παγκοσμίως.

Τα συμπτώματα προσβολής από το συγκεκριμένο βακτήριο είναι η διάρροια, οι κοιλιακές κράμπες, ο κοιλιακός πόνος και ο πυρετός.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο βακτήριο είναι υπεύθυνο για το ένα τρίτο των περιπτώσεων μιας σπάνιας παραλυτικής διαταραχής, γνωστής και ως σύνδρομο Guillain-Barré.

Η μόλυνση από το συγκεκριμένο βακτήριο προέρχονται από την κατανάλωση ωμών ή μη καλά μαγειρεμένων πουλερικών ή τροφίμων που έχουν επιμολυνθεί από επιφάνειες ή σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πουλερικών.

Έτσι, οι ερευνητές εξέτασαν την ικανότητα μιας ένωσης προερχόμενης από το σκόρδο, του διαλλυλεστέρα του σουλφιδίου, να σκοτώνει το βακτήριο ακόμα και παρουσία μιας πρωτεϊνικής κάψας που το καθιστούσε 1.000 φορές πιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η ένωση μπορεί εύκολα να διαπεράσει την πρωτεϊνική αυτή κάψα και να σκοτώσει τα βακτήρια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο διαλλυλεστέρας του σουλφιδίου ήταν εξίσου αποτελεσματικός με 100 φορές μεγαλύτερη ποσότητα των αντιβιοτικών ερυθρομυκίνη και σιπροφλοξασίνη.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη φυσική ουσία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των γευμάτων μας και να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των επιφανειών προετοιμασίας των τροφίμων και ως συντηρητικό σε συσκευασμένα τρόφιμα όπως πατάτες, ζυμαρικά, σαλάτες και αλλαντικά.

neadiatrofis

sugar

Όποιος θέλει να προστατεύσει την υγεία του πρέπει να μειώσει στο μισό την κατανάλωση ζάχαρης, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σε νέες οδηγίες που εξέδωσε αναφέρει πως η μείωση της ζάχαρης σε λιγότερο από το 5% των ημερήσιων θερμίδων παρέχει «πρόσθετα οφέλη».

Για τους ενήλικες, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 6 κοφτά κουταλάκια του καφέ ζάχαρη. Ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνει μόνον όση εμείς προσθέτουμε στη διατροφή μας (π.χ. στον καφέ ή στα γλυκά που φτιάχνουμε στο σπίτι) αλλά και εκείνη που είναι «κρυμμένη» στα τρόφιμα του εμπορίου.

Ο ΠΟΥ παραδέχεται, ότι είναι «πιο ρεαλιστικός στόχος» η προγενέστερη σύστασή του, σύμφωνα με την οποία από ζάχαρη πρέπει να προέρχεται λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων. Αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο από 12 κουταλάκια του γλυκού για τους ενήλικες.

Οι νέες οδηγίες καταρτίστηκαν έπειτα από μία σειρά μεγάλων μελετών, που κατέδειξαν την συσχέτιση της ζάχαρης με την παχυσαρκία και άλλα δεινά, και υπογράμμισαν τους κινδύνους από την «κρυφή ζάχαρη» που υπάρχει σε πάρα πολλά τρόφιμα του εμπορίου.

Η σύσταση του ΠΟΥ αφορά όλους τους μονοσακχαρίτες (σε αυτούς ανήκουν λ.χ. η γλυκόζη και η φρουκτόζη) και τους δισακχαρίτες (σε αυτούς ανήκει η ζάχαρη που επιστημονικά ονομάζεται σουκρόζη).

Παιδιά

Η σύσταση του ΠΟΥ για τα παιδιά είναι να μην τρώνε πάνω από 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα.

shutterstock_104241347.limghandler

Αυτό, όμως, αυτομάτως σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τρώνε ολόκληρες πλάκες σοκολάτας ή πολλά επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού, αλλά δεν πρέπει να πίνουν ούτε αναψυκτικά και φρουτοχυμούς με ζάχαρη.

Ένα κουτάκι των 330 ml κανονικού αναψυκτικού περιέχει 7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ενώ 250 ml φρουτοποτού ή χυμού με ζάχαρη μπορεί να ξεπεράσει τα 6.

Τα σάκχαρα αυτά εκ φύσεως υπάρχουν σε τρόφιμα όπως το μέλι και οι φρέσκοι φρουτοχυμοί, αλλά προστίθενται κιόλας σε δεκάδες προϊόντα – από τα σιρόπια μέχρι τα γιαούρτια και τα δημητριακά για πρωινό.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι τρώμε πάρα πολλή «κρυφή» ζάχαρη όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένα τρόφιμα και ροφήματα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων, διότι η ζάχαρη αναγράφεται σε αυτές μαζί με τους υδατάνθρακες (η ένδειξη «εκ των οποίων σάκχαρα» αφορά ουσιαστικά την ζάχαρη).

«Η σύσταση για κατανάλωση ζάχαρης σε ποσοστό κάτω από 5% των ημερήσιων θερμίδων είναι η ιδανική, αλλά κάτω από 10% είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δρ Φρανσέσκο Μπράνκα, διευθυντής Διατροφής της Υγείας & Ανάπτυξης του ΠΟΥ.

«Ελάχιστες χώρες έχουν κατανάλωση ζάχαρης κάτω από 10%, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι το 5%», πρόσθεσε.

Ο δρ Μπράνκα πρόσθεσε ότι από παχυσαρκία πάσχουν μισό δισεκατομμύριο άνθρωπο σε όλο τον κόσμο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται ασταμάτητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Εκτός από την παχυσαρκία, η υπερκατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται επίσης με αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα και του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, καθώς και με τερηδόνα και με αυξημένο κίνδυνο άνοιας.

Εξαιτίας της παχυσαρκίας, εξάλλου, αυξάνει εμμέσως και τον κίνδυνο καρκίνου (το 4% των κρουσμάτων καρκίνου στους άντρες και το 7% στις γυναίκες οφείλονται στην παχυσαρκία, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου των ΗΠΑ).

Ακόμα ένα όφελος από τη συστηματική κατανάλωση ροδοχυμού ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν πως μπορεί να ελαττώσει σημαντικά το εργασιακό στρες.

Μελετώντας 60 εργαζόμενους, οι οποίοι έπιναν καθημερινά επί δύο εβδομάδες μισό λίτρο από τον χυμό, ανακάλυψαν πως μείωσε τον καρδιακό παλμό τους και τους έκανε να νιώθουν πιο θετικά για την εργασία τους.

Πριν και μετά την μελέτη, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε μετρήσεις του καρδιακού παλμού, ενώ συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αξιολογούσαν το πώς αντιμετώπιζαν την εργασία τους.

Η συστηματική κατανάλωση του χυμού συσχετίστηκε με σημαντική μείωση στις πιθανότητες να νιώθουν οι εργαζόμενοι δυσφορία ή εκνευρισμό εξαιτίας της δουλειάς τους, καθώς και με αυξημένες πιθανότητες να νιώθουν πιο ενθουσιώδεις γι’ αυτήν.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από εταιρεία παρασκευής χυμών από ρόδια.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, δρ Εμάντ Αλ-Ντουτζαίλι από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret στο Εδιμβούργο, η μελέτη αυτή προστίθεται σε εκείνες που δείχνουν πως ο χυμός ροδιού παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία.

Πέρυσι, η ίδια ερευνητική ομάδα είχε δημοσιεύσει μελέτη που έδειξε πως η κατανάλωση του ροδοχυμού από μεσήλικες επιβραδύνει τη συσσώρευση λιπωδών κυττάρων στην κοιλιά και χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να ελαττώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και νεφροπάθειας.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως ο χυμός ροδιού συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος.

Τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στις οποίες αποδίδεται η ωφέλιμη δράση τους.

ourfile
 

nestle fitness

Στην απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος Nestle Fitness Fruits με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπου διαπιστώθηκε παρουσία προνυμφών εντόμων, προχωρά η εταιρεία CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Nestle...

Σημειώνεται ότι χθες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης διαπίστωσε τη διακίνηση δημητριακών ολικής αλέσεως με παρουσία προνυμφών εντόμων.

Πρόκειται για το προιόν «Nestle Fitness Fruits» με δημητριακά ολικής αλέσεως, σε συσκευασία των 375 γρ. με αρ. παρ.: L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014.

Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ και ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της παρτίδας από την αγορά.

Από την πλευρά της η CPW ΕΛΛΑΣ διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται σε παρουσία εντόμων εντός συγκεκριμένου και μεμονωμένου δείγματος και δεν αφορά κάποια άλλη παρτίδα του συγκεκριμένου προϊόντος.

«Η παραγωγική διαδικασία του προϊόντος σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την παρουσία εντόμων στο προϊόν. Επιπλέον η σφραγισμένη συσκευασία του προϊόντος διασφαλίζει πλήρως το προϊόν, εφόσον βεβαίως τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες φύλαξης σε όλη την αλυσίδα από την αποθήκευση μέχρι την κατανάλωση» τονίζει η CPW Ελλάς στην ίδια ανακοίνωση.

ΑΜΠΕ 

botana

Ξεκινήσατε δίαιτα; Αυτά τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα: αποτοξινώνουν, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, καίνε το λίπος.

Λουΐζα

Συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στον έλεγχο της όρεξης και στη διούρηση – γι' αυτό και είναι μια άριστη επιλογή για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών. Βοηθά στην αποτοξίνωση αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Εκτός των άλλων είναι και χωνευτική. Αποφύγετέ την όσοι έχετε υπόταση, καθώς επειδή είναι διουρητική, μειώνει την πίεση.

Δοσολογία: 1-2 κουταλάκια ή 5-6 φύλλα για ένα φλιτζάνι νερό. Μπορείτε να πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Φασκόμηλο

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.

Δοσολογία: Βράζετε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνετε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό.

Χαμομήλι

Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Δοσολογία: Διαλύετε 2 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι σε βραστό νερό και σουρώνετε μετά από 6-7 λεπτά. Πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα, πριν από το φαγητό.

Σημύδα

Τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Δοσολογία: Ετοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε ένα φλιτζάνι νερό, 1-2 φορές την ημέρα.

Το μυστικό

Τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με αυτά χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.

Πικραλίδα: για αποτοξίνωση

Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Βοηθούν επίσης στο να μεταβολίζονται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.

Δοσολογία: Προσθέστε τις στη σαλάτα σας ή ετοιμάστε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό, 2 φορές την ημέρα.

Προσοχή: Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

Τρόποι παρασκευής

Αφέψημα: Το αφέψημα γίνεται με το βράσιμο των φυτών μέσα στο νερό επί 5-20 λεπτά. Αν τα φαρμακευτικά φυτά είναι ψιλοκομμένα, 5 λεπτά φτάνουν. Αν είναι ξυλώδη, χρειάζονται 20 λεπτά για να γίνει καλή εξαγωγή του συστατικού τους, ιδίως αν τα φυτά είχαν προηγουμένως μουλιάσει μέσα σε κρύο νερό και κατόπιν σιγά-σιγά βράζονται. Τα αφεψήματα δεν πρέπει να τα κρατάμε πάνω από δώδεκα ώρες.

Έγχυμα: Ρίχνουμε νερό που βράζει πάνω στα φυτά, μέσα σε ένα δοχείο, που το σκέπασμά του κλείνει καλά, για να αποφύγουμε κάθε απώλεια πτητικού αιθέριου ελαίου και τα αφήνουμε να βγάλουν τις δραστικές ουσίες επί 5-15 λεπτά. Μετά φιλτράρουμε.

omorfamystika

ΜΠΟΡΕΙ να το έτρωγαν δούλοι, άμα τελείωσαν τον Κολοσσό, να έβγαιναν σεργιάνι οι ιππότες, για να το δώσουν στην καλή τους. Ισως όλοι αυτοί να το μοιράζονταν στην καθημερινότητά τους.

Το «Μελεκούνι» αποτελεί διαχρονικό κέρασμα σε χαρές των κατοίκων της Ρόδου

Το «Μελεκούνι», ενεργειακό σνακ, από αρχαιοτάτων χρόνων, φλερτάρει με την Αρχαία Ελλάδα, κάνει ό,τι μπορεί για τη μεσαιωνική και ξανασπιντάρει σήμερα, έξω από τα στενά όρια της Ρόδου.

Το «Μελεκούνι» αποτελεί διαχρονικό κέρασμα σε χαρές των κατοίκων του σμαραγδένιου νησιού, γάμους και βαφτίσια. Παράγεται από μέλι, αμύγδαλα, σουσάμι, φλούδα πορτοκάλι, φρέσκο χυμό λεμονιού, κανέλλα και μοσχοκάρυδο.

Διαφοροποιημένο, μοναδικό στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά (το μόνο με αμύγδαλα, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή), σε ρομβοειδές σχήμα, καταφέρνει ν' ακροβατεί ανάμεσα στις μπάρες ξηρών καρπών και τα παστέλια.

Και μάλιστα διαλαλεί την ελληνικότητά του, αφού το κατοχυρωμένο όνομά του προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, σε αντίθεση με το λατινογενές παστέλι.

Καλύπτοντας τη σύγχρονη τάση διατροφής «χωρίς ζάχαρη», τα πάει καλά παρά την οικονομική κρίση, διότι προσπαθεί να προσεγγίσει, εκτός από τους φανατικούς οπαδούς του, κι ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού που κάνουν δίαιτες, νηστεύουν κ.ά.

Οι υπεύθυνοι είναι ευχαριστημένοι, αφού είναι στα ράφια της Αθήνας για τρίτη χρονιά. Σ' όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ τοποθετήθηκε ύστερα από λίγο διάστημα κατέλαβε την πρωτιά στις πωλήσεις, ανά κωδικό, δείχνοντας πλάτη στ' άλλα παστέλια.

Συν τοις άλλοις, προλαβαίνει κι όσους κοιτούν στα ράφια την τιμή, διότι με βάση την πολιτική της εταιρείας είναι 15%-30% φθηνότερο, ικανοποιώντας τις ανάγκες και του καταναλωτή, για ποιοτική, υγιεινή διατροφή, χωρίς να πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του.
 

Περισσότερα Άρθρα...