potistresspai

Ανακοιίνωση από το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) 

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα των φιλόζωων περιπατητών του βουνού μας με την τοποθέτηση δεξαμενών (ποτίστρες) για τα ζώα σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής περιπάτου του Υμηττού για να ξεδιψούν.

Παρακαλούμε για τη φροντίδα και την προστασία τους.

adespota1
 
Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων , παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπου χρειάζεται  στα αδέσποτα της περιοχής η οποία τα παραλαμβάνει και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο.
 
Ενδιάμεσα παρίσταται εκπρόσωπος του Δήμου ο οποίος υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν :
  • περισυλλογή
  • καταγραφή
  • εμβολιασμό
  • στείρωση
  • αποπαρασίτωση
  • περίθαλψη
  • υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων

 Επίσης εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος  γίνετε μια προσπάθεια να στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας στην προαγωγή και ευαισθητοποίηση των πολιτών   μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις .Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησίαπρέπει να  τους την προσφέρουμε.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών.

Πέρα λοιπόν της συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ορθή εφαρμογή του προγράμματος  αλλά και την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.

Έτσι αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο πρέπει να στειρωθεί ,  να αποπαρασιτωθεί αλλά  και αν είναι άρρωστο ή χτυπημένο  απευθυνθείτε στη γραμμή του δημότη  : 15415  ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία.

paidia k katoikidia

Το να διαλέξετε το ιδανικό κατοικίδιο για το παιδί σας είναι δύσκολη απόφαση.

Πρέπει να κάνετε μια επιλογή υπολογίζοντας κατά πόσο το παιδί σας μπορεί να αντεπεξέλθει στη φροντίδα αυτής της μικρής ζωής που θα βάλετε στο σπίτι σας, πόσο χώρο και χρόνο μπορείτε να διαθέσετε, αλλά και τι ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα του παιδιού σας.

Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες επιλογές κατοικίδιου, και σε τι περιστάσεις αποτελούν την κατάλληλη επιλογή.

Σκύλος

Αν το παιδί σας έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας και του αρέσει να παίζει πολύ, ένας σκύλος θα ήταν η καλύτερη παρέα. Είναι η ιδανική επιλογή για παιδιά που μπορούν να δεθούν εύκολα, μιας και οι σχέσεις ανθρώπων με σκύλους είναι ιδιαίτερα δυνατές – άλλωστε ονομάζεται “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”. Πρέπει να θυμάστε, όμως, πως οι σκύλοι απαιτούν την περισσότερη φροντίδα από κάθε άλλο κατοικίδιο. Βόλτες, καθάρισμα, παιχνίδι και άσκηση μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο.

Χρυσόψαρα

Σίγουρα, τα χρυσόψαρα δεν είναι και η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να κολυμπούν σε κύκλους μέσα στη γυάλα τους. Αλλά αποτελούν καλό ξεκίνημα για ένα παιδί που δεν έχει καμία εμπειρία με κατοικίδια. Μπορούν να ζήσουν μέχρι και χρόνια, με τη σωστή φροντίδα. Που σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζουμε τη γυάλα τους τακτικά και σχολαστικά, όπως και να προσέχουμε τη διατροφή τους. Απαγορεύεται να τα ταΐζουμε πολύ, και να τους δίνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ειδική τροφή τους.

Γάτα

Τι μπορεί να είναι πιο χαλαρωτικό από μια ζεστή, χνουδωτή γάτα που γουργουρίζει στην αγκαλιά μας; Η γάτα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για παιδιά που θέλουν να φροντίζουν κάτι, αλλά που δεν θα έχουν πρόβλημα να δίνουν στο κατοικίδιο τον προσωπικό του χώρο, μιας και οι γάτες μπορούν να γίνουν απόμακρες μερικές φορές, όντας τόσο ανεξάρτητο ζώο. Προσοχή, απλά, στα νύχια τους: είτε για ξαφνικές γρατζουνιές πάνω στο παιχνίδι, είτε όταν θέλουν να τα… ακονίσουν και η μόνη τους επιλογή είναι τα έπιπλά σας.

Πουλί

Σίγουρα, ιδιαίτερα απαιτητικά για τόσο μικρό ζωάκι, αλλά το κελάηδημά τους είναι ιδιαίτερα ευχάριστη συντροφιά. Τα πουλιά είναι καλή επιλογή για ένα παιδί που λατρεύει τα ζώα και θέλει να μαθαίνει πράγματα. Είναι πολύ δραστήρια και μπορούν να γίνουν πολύ κοινωνικά, αλλά η εκπαίδευσή τους απαιτεί χρόνο και πολλή υπομονή. Αν δεν αντέχετε τη φασαρία ή τις βρωμιές, ίσως δεν θα ήταν και η καλύτερη ιδέα, καθώς το κλουβί τους απαιτεί συχνά (και εννοούμε συχνά) καθαρισμό. Επίσης, μην διαλέξετε ένα πουλί καθαρά λόγω εμφάνισης, αλλά ελέγξτε πρώτα τα χαρακτηριστικά του είδους του, καθώς οι προσωπικότητές τους ποικίλλουν. Με τις κατάλληλες συνθήκες, τα πουλιά μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια, και να σχηματίσουν αρκετά μεγάλο συναισθηματικό δεσμό με τον ιδιοκτήτη τους.

Χάμστερ

Μικρά, χνουδωτά, άκακα και πανέξυπνα, τα χαμστεράκια χρειάζονται φροντίδα, αλλά όχι σε βαθμό που ένα παιδί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί. Είναι ιδανικά για οικογένειες που δεν βρίσκονται σε θέση να αποκτήσουν γάτα ή σκύλο, ειδικά αν λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι. Πρέπει να θυμάστε, όμως, πως τα χαμστεράκια (και γενικά τα τρωκτικά) μπορεί να φέρουν στο σπίτι… δυσάρεστες μυρωδιές, είτε λόγω της αμμωνίας στα ούρα τους, αλλά και επειδή το κλουβί τους χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα.

iatronet

skylitsa kakopoiisi
Στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας νοσηλεύεται η νεαρή σκυλίτσα που κακοποιήθηκε σεξουαλικά με αντικείμενο που κάποιος έβαλε στην μήτρα της για να την βασανίσει και εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση στην οδό Βόλου στην πόλη της Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου.

Το ζώο το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε από εθελοντή του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας «Anim.A.L.» (Animal Adoptions Larissa) στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας και εκεί ο κτηνίατρος που εξέτασε την μόλις ενός έτους σκυλίτσα διαπίστωσε ότι κάποιος είχε κόψει σχετικά πρόσφατα τα αυτιά της, την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά με ένα μακρύ αντικείμενο αφού το ζώο εντοπίστηκε «με ολική πρόπτωση μήτρας με συμμετοχή και των κεράτων αυτής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από κακοποίηση με χρήση επιμήκους αντικείμενου» ενώ είχε τραυματίσει ανεπανόρθωτα και την ουρά της.

Ο σαδιστής δράστης φρόντισε να δέσει την ουρά του πιθανότατα με σύρμα τόσο σφιχτά με αποτέλεσμα το τελευταίο τμήμα της να νεκρωθεί – αφού φαινόταν πια ο σπόνδυλος – και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί χειρουργικά.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της οδού Βόλου που ενημέρωσαν το φιλοζωικό σωματείο το ζώο περιφερόταν έτσι κακοποιημένο στη γειτονιά τους έχοντας εμφανώς ρήξη της μήτρας τις τελευταίες μέρες. Η Ρωξάνη – έτσι την ονομάτισαν – υπέφερε φρικτά στα χέρια του ανθρωπόμορφου κτήνους που την κακοποίησε όσο περισσότερο μπορούσε και το βλέμμα της τα λέει όλα ενώ ακόμα και οι κτηνίατροι που την είδαν έμειναν σοκαρισμένοι από την κλινική της εικόνα γι’ αυτό και την έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο για να την σώσουν.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και όποιος γνωρίζει οτιδήποτε θα πρέπει να το καταθέσει είτε απευθείας στο Α.Τ. Λάρισας, είτε στο σωματείο στα τηλέφωνα: 6945719693 ή 6973331420 ή 6937012850.

Η Ρωξάνη νοσηλεύεται και αναρρώνει από τις χειρουργικές επεμβάσεις που της έγιναν στον κόλπο, στα αυτιά και στην ουρά. Έγινε φυσικά ολική αφαίρεση της μήτρας της καθώς είχε υποστεί διάτρηση και της χορηγείται ορός και αντιβίωση αλλά θα χρειαστεί πολυήμερη νοσηλεία για να συνέλθει.

Φρικτή κακοποίηση σκυλίτσας που βασανίστηκε και σεξουαλικά στη Λάρισα

 

RoxaniLarissa2016 (4)

 

RoxaniLarissa2016 (2)

zoosos

alepoydes skotomenes

Νεαρός κύπριος κυνηγός σκότωσε μια οικογένεια αλεπούδων και ανέβασε τις φωτογραφίες στο Facebook, καμαρώνοντας για το «κατόρθωμα» του.

Ο κυνηγός, ο οποίος έχει εντοπιστεί, αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις από την αστυνομία.

Στην ανάρτηση του στο facebook παρουσιάζει τις τρεις σκοτωμένες αλεπούδες, γράφοντας πως η φωτογραφία είναι αφιερωμένη στους φιλόζωους.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια και ο κυνηγός αναγκάστηκε να την αφαιρέσει.

Ωστόσο στη σελίδα του θα βρει κάποιος δεκάδες φωτογραφίες με σκοτωμένα θηράματα.

fola skyli

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε η γυναίκα η οποία επανειλημμένα έβαζε φόλες στο Ελληνικό και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, αναφέρει δημοσίευση στο Facebook από το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - ΣΠΑΖ.

“Πόντου και Πλαπούτα 10Α, βρέθηκαν φόλες δίπλα και κάτω απο το αμάξι της γυναίκας. Ηταν παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο οικοπέδου επι της οδού Πλαπούτα 10 στο Ελληνικό.

Βρέθηκαν κεφτεδάκια με διάφανο υγρό μέσα και έξω απο τον κεφτέ, άσπρα σαν τυρί. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο αυτόφορο του Αστυνομικό Τμήματος Ελληνικού. Είχαμε δεχτεί καταγγελία για την συγκεκριμένη γυναίκα, από άνθρωπο που φροντίζει εκεί τα ζώα, ότι απεχθάνεται τις γάτες και έχουν φολιαστεί/εξαφανιστεί ένας μεγάλος αριθμός αυτών.

Πριν λίγες μέρες δεσποζόμενος σκύλος που έφαγε απο εκεί...δηλητηριάστηκε και πήγε κτηνίατρο, όπου διαγνώστηκε δηλητήριο φόλας. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι ένας απο τους μάρτυρες επίσης.

Με την καθοδήγηση μας και τη βοήθεια των ανθρώπων που νοιάζονται για τα ζώα, επιτέλους πιάστηκε επ’αυτοφώρω! Τώρα πλέον ευχόμαστε να αποδοθεί δικαιοσύνη!”

allaboutdog

skyloi klopes

Αυξάνονται οι καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου αραπάζουν κατοικίδια ζώα μέσα από τα χέρια ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια ζητούν λύτρα εκατοντάδων ευρώ για να τους τα επιστρέψουν.

Τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Άσπα βγήκε από το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο για να πάει βόλτα τον σκύλο της Ρούμπι, ένα λευκό Τεριέ, ηλικίας 10 ετών.

Συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή, στα στενά γύρω από το σπίτι της. Καθώς απολάμβανε τον πρωινό περίπατο, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο την πλησίασαν και με πρόσχημα ότι αναζητούσαν έναν δρόμο της έπιασαν κουβέντα.

Η κυρία Ασπα τους κατηύθυνε και συνέχισε τη βόλτα της. Ξαφνικά, πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβαινε, οι δύο άνδρες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν μέσα από τα χέρια της τον αγαπημένο σκύλο της. «Τον τραβούσαν με μεγάλη δύναμη.

Προσπάθησα να αμυνθώ και να σώσω τον Ρούμπι, αλλά ήταν τέτοια η μανία τους, που έκοψαν το λουρί και κατάφεραν τελικά να τον πάρουν» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Α­σπα.

Εκτοτε ακολούθησε ένας αγώνας να βρεθούν οι δράστες που είχαν κλέψει τον σκύλο της. Η κυρία Ασπα δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κλοπή του Ρούμπι, αναζητώντας πληροφορίες.

Αρχικά πίστευε ότι οι δράστες ήταν κλέφτες που νόμιζαν ότι ο σκύλος της είναι κουτάβι και θα μπορούσαν να τον πουλήσουν. Ομως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.

Σε κακή κατάσταση

Οπως αποκαλύφθηκε έπειτα από τρεις μήνες αναζητήσεων, οι δράστες ήταν απαγωγείς σκύλων. Ανήμερα τα Θεοφάνια η κυρία Ασπα κράτησε ξανά στα χέρια της τον σκύλο της, έχοντας καταβάλει 150 ευρώ για να τον πάρει πίσω. Ενα ασήμαντο ποσό μπροστά σε αυτά που ήταν διατεθειμένη να πληρώσει, όπως λέει η ίδια.

Τον βρήκε σε κακή κατάσταση στον καταυλισμό Ρομά Ασπροπύργου, όπου τον κρατούσαν δεμένο και νηστικό. «Οταν πήγα στον καταυλισμό, αποφασισμένη να πάρω πίσω τον σκύλο μου, αρχικά μου τον έκρυβαν και αρνούνταν ότι τον είχαν. Είχα τρομοκρατηθεί εκεί που είχα πάει, χωρίς να γνωρίζω τι θα αντιμετωπίσω. Ξαφνικά είδα μια πόρτα να ανοίγει και να βγαίνει ο Ρούμπι μου. Ηταν σε άθλια κατάσταση.

Ταλαιπωρημένο, νηστικό και κακοποιημένο. Είχε γίνει καφέ από τη βρωμιά. Το πήρα στην αγκαλιά μου, είδα και τις ουλές που είχε από παλαιότερη επέμβαση αλλά και το τσιπ. Γύρω μου μαζεύτηκαν κάποιοι, δημιουργώντας έναν κλοιό. Αρχισαν να μου λένε ότι είναι δικό τους το σκυλί και ότι το έχουν μεγαλώσει από μωρό και αν θέλω να το πάρω πρέπει να τους δώσω κάτι. Είχα πάνω μου περίπου 150 ευρώ, ευτυχώς ήταν σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και τους φάνηκαν πολλά και έτσι με άφησαν να πάρω το σκυλί μου», λέει για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε η κυρία Ασπα.

1, 2, 3, 4. Σκυλιά σε καταυλισμό Ρομά περιμένουν να καταβληθούν τα λύτρα για να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους. 5. Υπό την απειλή ενός μυτερού ξύλου τρεις μελαψοί άνδρες έκλεψαν το γαλλικό Μπουλντό
1, 2, 3, 4. Σκυλιά σε καταυλισμό Ρομά περιμένουν να καταβληθούν τα λύτρα για να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους. 5. Υπό την απειλή ενός μυτερού ξύλου τρεις μελαψοί άνδρες έκλεψαν το γαλλικό Μπουλντόγκ της, καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του σκύλου, Ρία. 6. Η κυρία Ασπα έδωσε 150 ευρώ για να πάρει πίσω τον σκύλο της.

Ομως μέσα από αυτήν την υπόθεση φαίνεται πως υπάρχει κύκλωμα Ρομά, το οποίο, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, προχωρεί σε απαγωγές σκύλων και ζητά λύτρα από τους ιδιοκτήτες τους. Η κυρία Ασπα κατάφερε να βρει τον σκύλο της, όταν ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ένας ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, έψαχνε και αυτός τον σκύλο του. Αγνωστοι τον είχαν αρπάξει έξω από το μαγαζί του.

Οπως υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής», μερικές μέρες μετά την εξαφάνιση του σκύλου του, επίσης ενός λευκού Τεριέ, ένας Ρομά που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον καταυλισμό Ασπροπύργου επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος είχε απαχθεί από κατοίκους του καταυλισμού. Τον βοήθησε να έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι αρχικά του ζητούσαν 1.200 με 1.500 ευρώ.

Το παζάρεμα

Ακολούθησαν πολλές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις και η τιμή έπεσε στα 800 ευρώ. Υστερα από αρκετό παζάρεμα πλήρωσε 500 ευρώ λύτρα και το λευκό Τεριέ παραδόθηκε στο κομμωτήριό του.

Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του ο Σ. Χατζιδάκις έκανες αρκετές επισκέψεις στον καταυλισμό, όπου διαπίστωσε ότι κρατούνται και άλλα σκυλιά ράτσας.

Οπως υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής», βρήκε τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά τα οποία ήταν κλεμμένα. «Είδα ένα σκυλί ράτσας Πόιντερ, που το βασάνιζαν και το είχαν μέσα στις λάσπες και στη βρωμιά. Δεν άντεξα να το εγκαταλείψω και πλήρωσα για να το πάρω. Δεν μου το έδιναν, μου έλεγαν ότι το έχουν μεγαλώσει από μικρό και μόνο όταν τους έδωσα 100 ευρώ με άφησαν να το πάρω μαζί μου», λέει ο Σ. Χατζιδάκις. Τα όσα έζησε τα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook μαζί με φωτογραφίες από τον καταυλισμό. Στις αναρτήσεις του αναφέρει τις ράτσες των σκύλων που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον Ασπρόπυργο, ευελπιστώντας πως οι πληροφορίες μαζί με τις φωτογραφίες θα «φτάσουν» στους «γονείς» των σκύλων.

Υποστηρίζει ότι στον καταυλισμό υπάρχουν πολλά σκυλιά, τα οποία έχουν κλαπεί και για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να τα πάρουν πίσω θα πρέπει να πληρώσουν.

Δεν επεμβαίνει η Αστυνομία

Οπως και η κυρία Ασπα, έτσι και ο ίδιος είχε προβεί σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας. Ομως οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, όπως λέει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τοπικά αστυνομικά τμήματα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες περιστατικών για αγνώστους που έχουν απαγάγει ή κλέψει σκύλους.

Αντίστοιχα πολλές είναι και οι καταγγελίες στις φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάρα πολλές οι αναρτήσεις για σκυλιά που εκλάπησαν και αναζητούνται, ειδικά στη Δυτική Αττική.

Το τρίτο κρούσμα απαγωγής σκύλου καταγράφηκε πριν από 2,5 μήνες, αλλά μέχρι σήμερα το σκυλί δεν έχει βρεθεί.

Η αρπαγή του έγινε με παρόμοιο τρόπο, όπως στην περίπτωση της κυρίας Ασπας, καθώς τρεις άνδρες πλησίασαν τη Ρία στην οδό Ευξείνου Πόντου στη Νέα Σμύρνη και άρπαξαν ένα γαλλικό Μπουλντόγκ. Οπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του σκύλου, δύο άνδρες την πλησίασαν και την απείλησαν κρατώντας ένα μυτερό ξύλο, αρπάζοντας από τα χέρια της το σκυλί. Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα αμάξι μάρκας TOYOTA. Οι τρεις άνδρες «επιτέθηκαν» στη Ρία στις 8 το πρωί, κατά τον πρωινό περίπατο με τον σκύλο της.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα zoosos.gr όπου δημοσιεύονται αγγελίες για χαμένα και ανευρεθέντα σκυλιά, η γυναίκα έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης αρχικά κατά αγνώστου και στη συνέχεια με συμπληρωτική κατάθεση κατά συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο αναγνώρισε από φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Το τζιπ των δραστών, που όπως αποδείχτηκε ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε την επόμενη μέρα της απαγωγής του σκύλου κοντά σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ομως το γαλλικό Μπουλντόγκ, ονόματι Χουκ, δεν εντοπίστηκε.

Φόβοι για κυνομαχίες

Φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι ενδέχεται να υπάρχει σπείρα Ρομά που απάγει σκυλιά για λύτρα, αλλά δεν αποκλείεται να κλέβει τα σκυλιά για παράνομες κυνομαχίες, στις οποίες ρίχνει τα μικρόσωμα σκυλιά απέναντι σε εκπαιδευμένα Ροντβάιλερ και Πίτμπουλ...

Λευτέρης Μπιντέλας - Μαρία Ψαρά

Περισσότερα Άρθρα...