Με 166 ψήφους «υπέρ» έναντι 132 «κατά» ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Πανεπιστήμια τριετούς φοίτησης δημιουργεί το υπουργείο Παιδείας με τον νέο νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αναμένεται να προωθήσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου που συζητείται στη Βουλή για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τη φύλαξη των πανεπιστημίων και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών.

Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. 

Πορείες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρά τους περιορισμούς από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, που ισχύουν εξαιτίας του απαγορευτικού (lockdown). 

Για «αδιανόητες εικόνες συνωστισμού» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, αναφορικά με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας

Η ενημέρωση για τον κορονοιό στη χώρα μας, αλλά και το πως και πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια. Στην ενημέρωση με Χαρδαλιά, Παπαευαγγέλου, Μαγιορκίνη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερα Άρθρα...