eyro desmh

Την παύση του αντιδημάρχου που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δ.Μραβέλιας.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ανακοινώνεται η παύση του κ. Μάριου Λιακόπουλου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, καθώς και η αναστολή της ιδιότητας μέλους του Συνδυασμού "Καλύτερο Χαϊδάρι", μέχρι τη δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

»Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι' αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 ΔΟΛ

dimarxeio-aspromavro

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (27-07-2013), 45χρονος αιρετός Ο.Τ.Α., αντιδήμαρχος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας σε περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, προκειμένου να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες, ο 45χρονος αντιδήμαρχος είναι καθηγητής και εξελέγει.... πρώτος δημοτικός σύμβουλος!

Εκτός των άλλων, ήταν αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του Δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούνταν οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα, ο 45χρονος αφού αρχικά βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πελάτης στην καντίνα του 52χρονου, έλαβε από αυτόν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ. Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε έρευνα που έγινε στον 45χρονο και στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε απαιτήσει χρηματικό ποσό (5.000) ευρώ από έτερο ιδιοκτήτη καντίνας, προκειμένου να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

erga dimon

Αναξιοποίητες παραμένουν μελέτες...... 173 έργων ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) τα οποία από το 2009 είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θησέας», παρά του ότι  έργα............ εννέα εκατομμυρίων ευρώ είχαν αποπληρωθεί!!

Αυτό προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης εν’όψη της νέας αποπληρωμής ύψους 2 εκ ευρώ.
Από τις 173 μελέτες μόνο 2 προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Ο Υπουργός, ζήτησε γραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για τους λόγους  καθυστέρησης στην προώθηση των έργων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι για την ένταξη των Δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω Προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός, έργα αφαλάτωσης κ.α., που είναι ανταποδοτικά προς τους Δήμους.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες Τράπεζες.

peiraias dhmasxeio

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τα είχε όλα! Συγκίνηση, αγωνία, πάθος, στενοχώρια... και ''ξύλο'' από το συνήθη ύποπτο περιφερόμενο οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από το θεωρείο!

Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, διεξήχθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, λόγω της πρόσφατης απόφασης της Κυβέρνησης για ένταξη των δημοτικών αστυνμικών και των σχολικών φυλάκων (που υπάγονται στους Δήμους) σε καθεστώς κινητικότητας ή εφεδρείας.

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά

Εκπρόσωποι των εργαζομένων πήραν τον λόγο, εκφράζοντας την αγωνία τόσων οικογενειών για το μέλλον τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι μέλλει γενέσθαι.

Το πάθος για την εργασία τους, η αποτελεσματικότητά τους, η νομιμότητα των προσλήψεων τους ήταν τα κυρίαρχα θέματα που έθεσαν, βγάζοντας μια κραυγή αγωνίας, η οποία και είναι απόλυτα σεβαστή από όλους.

Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν και ακρότητες, όμως δικαιολογούνται, καθώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την ψυχοσύνθεση αυτών των συνανθρώπων μας, που την Παρασκευή κοιμήθηκαν ως εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά και το Σάββατο ξύπνησαν, μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει...

 

Η στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν κάθετος! Η συμμαχία Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και δημοτών ΔΕΝ θα σπάσει. Η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά που για ακόμη μια φορά πλήττονται άδικα!

Αναφέρθηκε στη συμβολή τους τόσο στην πάταξη του παρεμπορίου όσο και στη μείωση της παραβατικότητας στους δρόμους και στα σχολεία του Πειραιά.

Στις αντιπολιτευτικές κορώνες που έκαναν λόγο ότι ο Δήμαρχος δε θέλει να πάει κόντρα στον αρχηγό της ΝΔ, πρωθυπουργό και προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ξεκάθαρα, ότι κόμμα του είναι ο Πειραιάς, ότι έχει βάλει το συμφέρον του Πειραιά και των Πειραιωτών πάνω ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια και ότι θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων πιο μαχητικά από ποτέ!

 

Απουσία Γιάννη Μίχα

Ηχηρή η απουσία του Γιάννη Μίχα και της μείζονος μειοψηφίας με φωτεινή εξαίρεση την Ελένη Κούβαρη, που προς τιμήν της έδωσε το παρών σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.

 

Αποχώρηση Μειοψηφίας

Η μειοψηφία ζήτησε να βγει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, κάτι που δεν προχώρησε, αφού εδώ που τα λέμε έχουμε χορτάσει από ψηφίσματα τα οποία τελικά δεν προσφέρουν και καμία ουσιαστική στήριξη... Ψήφισμα δεν εξεδόθη και η μειοψηφία επίλεξε το δρόμο της φυγής-αποχώρησης από τη συνεδρίαση...

 

''Ξύλο'' στο θεωρείο!

Ο συνήθης ύποπτος του ΣΥΡΙΖΑ, που περιφέρεται από πλαζ σε πλαζ του Πειραιά, σε πλατείες, προκαλώντας αναστάτωση και φασαρίες, τώρα έκανε την εμφάνισή του και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, χτυπώντας σχολικούς φύλακες με τους οποίους προφανώς διαφωνούσε ιδεολογικά! Αυτός και μόνο ο λόγος αρκούσε για να αρχίσει να γρονθοκοπά αδιακρίτως!!!

Τότε ήταν και η στιγμή που η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθεί ο συνήθης ύποπτος ταραξίας!

 

Η μήνυση του Δημάρχου!

Ο Δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να απομακρυνθεί από τη Δημοτική αστυνομία ο θερμόαιμος Γαλλοτραφής αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ, και να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Αυτή είναι άραγε η Δημοκρατία που ευαγγελίζεται η 5η Δημοτική Παράταξη ''Το λιμάνι της Αγωνίας''; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη...

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Δημάρχου Πειραιά σχετικά με το πρωτοφανές συμβάν που εκτυλίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

piraeuspress

dimarxoi kede

Κατηγορούν τον «µολώχ» της Κεντρικής Εξουσίας ότι προχωρά στην θεσµική εξαφάνιση, τον διοικητικό εκµηδενισµό και τον οικονοµικό όλεθρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 

Κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους αρμόδιους υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απέστειλαν 25 από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη σχετική απόφαση είχε λάβει σε προηγούμενη συνεδρίασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ως αντίδραση στην κατάργηση Δημοτικών Υπηρεσιών και στην επιβολή αυξημένου ελέγχου από το «παρατηρητήριο» των οικονομικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την επιστολή κατέθεσε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης τόνισε πως αναμένεται η συνυπογραφή και άλλων Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της Χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό.

Διαβατέ την επιστολή των 25 δημάρχων

dimarxeio-aspromavro

Αντιμέτωποι με οικονομικό κραχ θα έρθουν δεκάδες δήμοι στα τέλη του φθινοπώρου, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τον περιορισμό των εσόδων που θα προέλθει από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, τον υψηλό δανεισμό αλλά και την καταγραφή των πραγματικών δαπανών, αναμένεται να φέρουν αρκετούς δήμους στο κατώφλι του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προκειμένου να ζητήσουν οικονομική βοήθεια.

Στελέχη της Αυτοδιοίκησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβούλων κατά τον Οκτώβριο, καθώς οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αύξηση δημοτικών τελών, υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού όπως προβλέπουν τα προγράμματα εξυγίανσης, λίγους μήνες πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, τον Μάιο του 2014.

Στην «κόκκινη ζώνη» των δήμων με οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τεθούν σε οικονομικό έλεγχο, είναι οι Δήμοι Φυλής, Αχαρνών και Ζωγράφου λόγω υψηλού δανεισμού, οι μεγάλοι νησιωτικοί Δήμοι της Ρόδου, της Λέσβου και της Ζακύνθου, ο Δήμος Τήλου, από την Αττική ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς και οι περιφερειακοί Δήμοι της Έδεσσας και των Τρικάλων.

Στις αρχές του έτους, με βάση τα στοιχεία που είχαν καταχωριστεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, 13 δήμοι εμφανίζονταν με χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Φυλής (52.152.660 ευρώ), Αχαρνών (29.026. 396 ευρώ), Καλαμαριάς (21.894.619 ευρώ), Ρόδου (21.467.420 ευρώ), Αμαρουσίου (19.142.295 ευρώ), Νίκαιας-Ρέντη (15.760.250 ευρώ), Κέρκυρας (15.064.300 ευρώ), Κορδελιού-Εύοσμου (14.289.425 ευρώ), Λαρισαίων (11.686.263 ευρώ), Ιωαννιτών (11.640.851 ευρώ), Σαλαμίνας (11.124.965 ευρώ), Σαρωνικού (10.842.954 ευρώ) και Πέλλας (10.038.939 ευρώ).

Έθνος

dimarxoi

Η Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, που συνήλθε στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου 2013 και είχε ως θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ' αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», καταλήγει στο ακόλουθο ψήφισμα.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κίνηση εχθρική και απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη Συνταγματική επιταγή για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την αποκέντρωση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας.

Με την απόφασή της η Κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σ' αυτές διότι:

Πρώτον, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Κεντρικό Κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Δεύτερον, τόσο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όσο και οι Σχολικοί Φύλακες είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, την αντιμετώπιση της καθημερινής παραβατικότητας, την πάταξη του παραεμπορίου, τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την προστασία των μαθητών, των σχολικών υποδομών και του εξοπλισμού τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι είναι σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ζητάμε άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αμέσως μετά να ξεκινήσει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων και τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζει ότι είναι σταθερά προσηλωμένη στην εμπέδωση της διαφάνειας και της νομιμότητας στους Δήμους. Αυτό όμως που αρνείται κατηγορηματικά είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρεί ότι το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», είχε ως προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους. Και με τις υπό ψήφιση διατάξεις δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά αποφασίσει να υποκαταστήσει τα όργανα διοίκησης των Δήμων και των Δημάρχων, που έχουν λαϊκή νομιμοποίηση με διορισμένους επιτρόπους.

Θεωρούμε αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις σχετικές διατάξεις και απαιτούμε την απόσυρσή τους από το πολυνομοσχέδιο.

Μετά τα παραπάνω η Έκτακτη Συνέλευση αποφασίσει τα παρακάτω:

Την άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό, για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά και συνολικά για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.
Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για διαδημοτική κινητικότητα, που θα παρακάμπτει τις σημερινές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αναστολή της λειτουργίας των Δήμων Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Σε ότι αφορά την καθαριότητα και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές να λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας.
Συγκέντρωση όλων των αιρετών την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση του Ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.
Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των παραπάνω προτάσεων του ψηφίσματός μας.
Αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές μας.

Περισσότερα Άρθρα...