Τις διαδικασίες αδειοδότησης σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων, που σήμερα πραγματοποιούνταικαι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τροποποιεί Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το οποίοκατατέθηκε στη Βουλή την 5η Απριλίου

Ύστερα από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, επανέρχεται στην Αθήνα, από την Δευτέρα 12 Απριλίου, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης για την πιο ομαλή κυκλοφορία και στάθμευση στους δρόμους της πόλης.

Διαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί.

Δημοσιεύθηκε σε πίνακα η απόφαση κατανομής συνολικού ποσού ύψους 50.000.000,00 € στους Δήμους, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του.

Με το άρθρο 38 του Νομοσχεδίου – “σκούπα” του Υπ. Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής των Δήμων, δηλαδή του οργάνου όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δήμαρχοι δεδομένων των αλλαγών στη σύνθεσή τους που έχει νομοθετήσει η νυν Κυβέρνηση.

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, καθορίζονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται στο εξής και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26ης Μαρτίου η  Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό ύψους 50.000.000,00 € « για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του.

Περισσότερα Άρθρα...