asterasglifada

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι η ξενοδοχειακή της πλατφόρμα Grivalia Hospitality S.A. που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, υπέγραψε δεσμευτικό προσύμφωνο απόκτησης του 80% των μετοχών της εταιρίας Ναυσικά Α.Ε.

Η Ναυσικά ΑΕ έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ +1,37% της Ελλάδος την μακροχρόνια μίσθωση του

ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας το οποίο ανήκει στην ΕΤΑΔ. Στο ακίνητο λειτουργούσε κατά το παρελθόν το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Grivalia, σκοπός της Grivalia Hospitality και των συνεταίρων της στο έργο αυτό είναι να αναβιώσουν το θρυλικό ξενοδοχείο, ανακατασκευάζοντάς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνοντάς το σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο διεθνούς εμβέλειας (με bungalows και καμπάνες) διαχειριζόμενο από αναλόγου βεληνεκούς διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα στα πρότυπα των επιτυχημένων city resorts του εξωτερικού.

Με την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου με άμεσα οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη οικονομία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το τίμημα που ανέρχεται σε 17,174 εκ. ευρώ, κάλυψε κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπρόσθετα, η Grivalia Hospitality ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,325 εκ. ευρώ.

Με την υπογραφή του προσυμφώνου συστάθηκε παρακαταθήκη του 80% των μετοχών της Ναυσικά Α.Ε. υπέρ της Grivalia Hospitality.

Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών αναμένεται στις αρχές του 2018.

Ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και Πρόεδρος της Grivalia Hospitality, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Κατά τους 7 τελευταίους μήνες, η Grivalia Hospitality έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα και προσανατολίζεται σε στοχευμένες εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα την μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της, τους ανθρώπους της και την κοινωνία. Στόχος της εταιρείας είναι να αναδειχτεί σύντομα σε πρωταγωνίστρια δύναμη στην εγχώρια τουριστική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Grivalia Hospitality θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακόμη εμβληματικό ακίνητο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί με τους συνεταίρους μας ένα πραγματικό κόσμημα για την αθηναϊκή ριβιέρα, ένα διεθνή πόλο έλξης ο οποίος θα αναβαθμίσει και θα ωφελήσει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, θα δημιουργήσει περί τις 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην εδραίωση της Αθήνας ως allyear round τουριστικού προορισμού».

euro2day

marina glyfadas

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της 4ης μαρίνας Γλυφάδας.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν εντόπισαν και ανέσυραν τη σορό γυναίκας ηλικίας περίπου 50-55 ετών, με μαύρη μακριά μπλούζα, μαύρη φούστα με μπεζ κοντό κολάν και μπλε σκούρα παπούτσια.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

bar

«Χρυσοδάκτυλοι» άνοιξαν ταμείο και χρηματοκιβώτιο γνωστού restaurant-bar της Γλυφάδας και έφυγαν… πλουσιότεροι με 23.000 ευρώ!

Το περιστατικό καταγράφηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν άγνωστοι, χωρίς να υπάρχουν εμφανή ίχνη παραβίασης πέρασαν στο εσωτερικό του καταστήματος. 

Από εκεί, σύμφωνα με την 42χρονη ιδιοκτήτριά του, αφαίρεσαν από το ταμείο περίπου 400 ευρώ, και περίπου 22.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.

Στη συνέχεια διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

glyfada mat

Επεισόδια ξέσπασαν στη Γλυφάδα, περίπου μια ώρα, πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, στην περιοχή γύρω από το δημοτικό αθλητικό κέντρο «Μάκης Λιούγκας».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οπαδοί που έφεραν διακριτικά του Πανιωνίου επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους στο κόντρα στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα επέμβει η αστυνομία.

Κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο, συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες και μολότοφ.

 

Η ένταση διήρκησε για μερικά λεπτά, πριν επέμβει δυναμικά η Αστυνομία και προβεί σε προσαγωγές.

 

Ο αγώνας μπάσκετ γυναικών με τους "ερυθρόλευκους" ξεκίνησε κανονικά στις 17:00...

 

peripoliko nyxta

Την περιπέτεια που έζησε όταν ήρθε αντιμέτωπη με ένα ληστή, χθες το βράδυ στη Γλυφάδα, περιγράφει στη σελίδα της στο facebook, η Βουλιώτισσα επιχειρηματίας, Jenny Evans.

Στην οδό Πανδώρας, τη στιγμή που επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της, μπήκε στο πίσω κάθισμα ένας νεαρός, ο οποίος με την απειλή όπλου, της είπε να ξεκινήσει και να του δώσει όσα χρήματα είχε επάνω της.

Λίγα μέτρα παρακάτω, η κοπέλα τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο.

Ο ληστής γρήγορα πήγε στη θέση της και εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητο, ένα Ford Fusion μπλε σκούρο, με σχάρες και αριθμό κυκλοφορίας  ΖΧΑ 4553.

Σοκαρισμένη πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εκκληση προς ολους τους φιλους και γνωστους- Χτες βραδυ λιγο πριν τις 12:00 στην οδο Πανδωρας (καθετη με τη Κυπρου) μολις μπηκα στο αμαξι μου και πηγα να ξεκινησω μπηκε στο πισω καθισμα αγνωστος αντρας νεαρης ηλικιας (μεχρι 30) Ελληνας (μιλησαμε αρκετα και δεν ηταν αλλοδαπος σε καμια περιπτωση) και με την απειλη οπλου μου ζητησε να τον οδηγησω καπου που ηθελε και να του εδινα οτι χρηματα ειχα πανω μου.

Το βασικο του ομως ηταν να παμε καπου μαζι με εμενα οδηγο. Μετα λεει θα με αφηνε. Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες εκτος οτι φοραγε γαντια, ηταν απολυτα ψυχραιμος και ειχε και ασυρματο που ακουγε απο οτι καταλαβα τη συχνοτητα της αστυνομιας.

Επομενως ηταν πολυ οργανωμενος και οχι καποιος τρελος. Μολις εστριψα για τη Κυπρου αποφασισα οτι σε καμια περιπτωση δεν θα απομακρυνομουν μαζι του και ακριβως εξω απο Amigos τραβηξα χειροφρενο και πεταχτηκα εξω.

Ο τυπος ψυχραιμος αλλα πολυ γρηγορος μπηκε στη θεση του οδηγου και εφυγε με το αυτοκινητο μου προφανώς για να ξεφυγει. Οι υπολοιπες 2 ωρες, σε κατασταση απολυτου σοκ και με τη βοηθεια των υπαλληλων του καταστηματος και των πελατων, τις περασα στο τμημα δινοντας καταθεση. Το αυτοκινητο ειναι ενα Ford Fusion μπλε σκουρο και εχει σχαρες με αριθμο πινακιδας ΖΧΑ4553.

Αν δειτε το αυτοκινητο παρακαλω καλεστε αμεσα το 100. Δυστυχως θυμαμαι καθε εικονα και ολη μας την συνομιλια και ξερω οτι θα κανω καιρο να ξεπεράσω τον φοβο που μου δημιουργησε αυτος ο ανθρωπος που πραγματικα δεν ξερω που μπορει να κατεληγα αν δεν πεταγομουν απο το αμαξι. Να προσεχετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, τα πραγματα εχουν αλλαξει. Ενημερωστε φιλους, τις οικογενειες σας και κυριως τα παιδια σας να προσεχουν γιατι αυτο θα μπορουσε να συμβει στον οποιοδηποτε.

notia

ekab traymatias

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί σε τροχαίο ατύχημα στη Γλυφάδα.

Δύο επιβατηγά αυτοκίνητα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι κατέσβησαν την πυρκαγιά, απεγκλώβισαν δύο επιβαίνοντες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

sprei piperioy

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Γλυφάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του cnn.gr.

Συγκεκριμένα, με σπρέι πιπεριού επιτέθηκε, σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο και τον οποίο σταμάτησαν για έλεγχο.

Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε κλεμμένες πινακίδες, τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Τότε ο οδηγός έβγαλε ένα σπρέι πιπεριού και τους ψέκασε στο πρόσωπο.

Ο ένας αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο άνδρας συνελήφθη και στο όχημα tβρέθηκαν εργαλεία για διαρρήξεις.

Απέδρασε από το αστυνομικό τμήμα ο άνδρας που ψέκασε με σπρέι πιπεριού αστυνομικούς!!

 

Δραπέτης, ξανά, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου ο άνδρας που είχε συλληφθεί την Τετάρτη, αφού ψέκασε με σπρέι πιπεριού αστυνομικούς.

Ο άνδρας που κρατούνταν στο Β' αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας κατάφερε να αποδράσει στις 13:50, υπό συνθήκες που δεν έχουν γίνει γνωστές έως τώρα. Για το συμβάν διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των αστυνομικών.

 

Περισσότερα Άρθρα...