asteras vouliagmenis

Η λειτουργία της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας Four Seasons στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η Four Seasons Hotels and Resorts, η κορυφαία ξενοδοχειακή εταιρεία παγκοσμίως, και η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη λειτουργία της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας Four Seasons στην Ελλάδα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το χρονοδιάγραμμα

Κι αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την άνοιξη του 2018.

Μια επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ

Για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που, ως γνωστόν, βρίσκονται σε μια χερσόνησο η οποία εκτείνεται σε 300 περίπου στρέμματα πευκόφυτης έκτασης και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, θα επενδυθούν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει μεταξύ άλλων περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalows, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, infinity pools, παραλίες, ένα μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου και πολλά ακόμη.

Ενας διεθνούς βεληνεκούς προορισμός

«Ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελούσε ανέκαθεν έναν διεθνούς βεληνεκούς προορισμό-ορόσημο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μία από τις πλέον ειδυλλιακές τοποθεσίες στην Ελλάδα», αναφέρει ο Στέλιος Κουτσιβίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. «Είμαστε προσηλωμένοι στην αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς και στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε έναν κορυφαίο προορισμό παγκοσμίου κλάσης».

Πλήρης ανακαίνιση

Και καταλήγει: «Το σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, τη σημαντική αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, την ανακαίνιση του Astir Beach, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών και τη δημιουργία πάρκου αναψυχής. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε στενά με τη Four Seasons, κυρίαρχη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως, σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου ανάπλασης, στην αναβάθμιση και διαχείριση του ξενοδοχείου, δημιουργώντας νέο ορόσημο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας στη χώρα μας».

Ελλάδα: Ενας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη

«Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, η Ελλάδα είχε εδώ και καιρό προσελκύσει το ενδιαφέρον της Four Seasons και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την είσοδό μας στη σημαντική αυτή αγορά σε συνεργασία με την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», αναφέρει ο J. Allen Smith, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Four Seasons Hotels and Resorts.

Γαλήνη αλλά και εύκολη πρόσβαση

«Η τοποθεσία του ξενοδοχείου παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό γαλήνης δίπλα στη θάλασσα και εύκολης πρόσβασης στο κέντρο της πόλης, ιδανικό προορισμό για ταξίδια τόσο αναψυχής όσο και επαγγελματικού χαρακτήρα, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Αστήρ Παλάς και να παρουσιάσουμε τη Four Seasons στην Ελλάδα, προσφέροντας μια ξενοδοχειακή εμπειρία παγκοσμίας κλάσης που χαρακτηρίζεται από ένα προϊόν υψηλού επιπέδου και εξατομικευμένες Four Seasons υπηρεσίες».

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η γαστρονομική ταυτότητα

Το έργο είναι εμπνευσμένο σε σημαντικό βαθμό από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και την τοπική κουλτούρα, ενώ ο σχεδιασμός των εσωτερικών του χώρων έχει γίνει από τη Meyer Davis Studio, Αφομοιώνει δε ένα σύγχρονο αλλά και, παράλληλα, διαχρονικό ύφος πολυτελούς σχεδίασης, Κι όσο για τους χώρους εστίασης θα εισάγουν νέες εμπειρίες από τοπικές και διεθνείς κουζίνες σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα.

papadimitrioy aob

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία  Λέιζερ Ράντιαλ Youth.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση που έγινε στο Μέντεμπλινγκ της Ολλανδίας, καθώς συγκέντρωσε 27 βαθμούς έναντι 59 του Αργεντινού Μ. Ντίτριχ και του Ν. Μπέζι από το Χονγκ Κονγκ

Αν και δεν έκανε καλό ξεκίνημα, ο νεαρός ιστιοπλός ανέβασε σιγά-σιγά την απόδοσή του και χάρις στο εντυπωσιακό του φινάλε ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι θέσεις που κατετάγη στις 11 κούρσες που έγιναν: 2ος; 70ος, 6ος, 4ος, 6ος, 4ος, 22ος, 3ος, 4ος, 2ος, 1ος

sunelifthi police

Ένας «χαρακτηρισμένος» λαθρέμπορος τσιγάρων, σύμφωνα με τους Βέλγους, συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, με την εκτέλεση νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του.

Ο 54χρονος Ν.Δεμ.  εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων, στην περιοχή της Βούλας, ήδη προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, εν αναμονή της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης των Βελγικών Αρχών ή της πληρωμής της ποινής του στην χώρα μας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2012, να συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Βούλγαροι λαθρέμποροι τσιγάρων. Μετέφεραν με νταλίκες τσιγάρα από την Ελλάδα στη Μ. Βρετανία διαμέσου του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Από τον Απρίλιο του 2011 οι βελγικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και διακίνηση δημοσίων εγγράφων.

Στις 7 Απριλίου 2013 είχε συλληφθεί στην περιοχή του Βύρωνα, ωστόσο τότε ήταν ακόμη υπόδικος και δεν είχε εκδοθεί. Η υπόθεσή του φαίνεται να τελεσιδίκησε στο Βέλγιο όπου του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών, και επανήλθαν με νέο ένταλμα, το οποίο εκτελέστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε βάρος του εκκρεμούσε και απόφαση για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή τριών χρόνων και 10 μηνών. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του. 

konstantelos
 
Με ένα σημαντικό για τα δεδομένα της εποχής οικονομικό πακέτο που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ, επιχειρεί να δημιουργήσει έργα υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Βάρης , «εξαφανίζοντας» τους χωματόδρομους που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, ο Δήμος Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έθεσε ως στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας χωματόδρομος στη Βάρη το 2017 .

Ο Δήμος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης έχει ήδη προγραμματίσει ένα συνολικό πακέτο ύψους περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για εργασίες κατασκευής και συντήρησης του οδοστρωμάτων.
 
Στο πλαίσιο αυτό ήδη στην τελευταία του συνεδρίαση (19/10/2016) το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 1,5 εκ. ευρώ με την Περιφέρεια Αττικής για τη συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου και αφορά την κατασκευή ή ανακατασκευή δρόμων κυρίως στη Δ.Ε. Βάρης.

Ωστόσο εκτός από το ποσό του 1,5 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας Αττικής υπάρχουν και 1,2 εκ. ευρώ από ίδιους πόρους (400 000 € από το 2016 και 800 000 € το 2017) που θα διατεθούν για αντίστοιχες εργασίες.

Με την ολοκλήρωση των εργολαβιών αυτών , βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, θα κλείσει η χρόνια πληγή της Βάρης όπου μεγάλο μέρος του οδικού της δικτύου είναι ακόμα χωματόδρομος.

atticacoast

apostolatos

Απεβίωσε την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος, ο οποίος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την υγεία του.

Ο Αγγελος Αποστολάτος άφησε εποχή ως επί 10 χρόνια δήμαρχος Βούλας αφού πάρα πολλά από τα έργα που έγιναν στην πόλη διαθέτουν την προσωπική του σφραγίδα.

Ο Άγγελος Αποστολάτος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στο χώρο των τεχνικών και οικοδομικών έργων, ήταν άνθρωπος με γνώση των προβλημάτων της Βούλας ιδίως στον τομέα έργων υποδομής. Αντιμετώπισε τα προβλήματα αυτά με δυναμισμό και εργατικότητα.

Η σημαντική του προσφορά αναγνωρίστηκε από τους Βουλιώτες που τον εξέλεξαν δήμαρχο σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Εξελέγη για πρώτη φορά το 1987 και παρέμεινε στο δημαρχιακό αξίωμα έως το 1996, που παραιτήθηκε οικειοθελώς προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Επανήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος μετά από απουσία αρκετών ετών, χωρίς να μπορέσει να εκλεγεί και παρέμεινε στα δημοτικά μέχρι το 2011, όπου και αποσύρθηκε από τα κοινά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στις 12 μ.μ. Η ταφή του θα γίνει στο Νεκροταφείο Βούλας τιμής ένεκεν.

Το έργο του

Μία από τις πρωταρχικές επιδιώξεις του Αποστολάτου ήταν η μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών από νοικιασμένο ιδιωτικό χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι το 1990 στο σημερινό δημαρχείο προωθώντας την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών.

Κατά τα 10 χρόνια της δημαρχίας Αποστολάτου έγιναν σημαντικότατα έργα οδοποιΐας. Διανοίχτηκαν ασφαλτοστρώθηκαν και συντηρήθηκαν πολλοί δρόμοι, διαμορφώθηκαν και πλακοστρώθηκαν πεζοδρόμια.

Επεκτάθηκε, οργανώθηκε και συντηρήθηκε το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό της Βούλας. Επίσης, ο Αποστολάτος ενδιαφέρθηκε για την καθαριότητα του δήμου και προώθησε την αγορά απορριμματοφόρων οχημάτων.

Επιπλέον, φρόντισε για τη δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλη την έκταη του δήμου, για την διαμόρφωση του νέου δημοτικού νεκροταφείου στη θέση κρεβατάκια Υμηττού και για τον καθαρισμό και την ανάπλαση τμημάτων της παραλίας και διαφόρων πλατειών όπως της κεντρικής πλατείας Ιμίων κ. ά.

Επί Αποστολάτου ο Δήμος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον τομέα της εκπαίδευσης. Κατασκευάστηκαν αρκετά σχολικά κτήρια και προστέθηκαν αρκετές αίθουσες στα υπάρχοντα σχολεία.

Η κοινωνική και πολιτιστική ζωή των πολιτών τονώθηκε σημαντικά με την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων όπως η Πνευματική Εστία του δήμου

Το Πνευματικό κέντρο στεγάστηκε σε ανακαινισμένο παραδοσιακό κτίσμα στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης ενώ χτίστηκε στην παραλία το ανοιχτό δημοτικό θέατρο "Σοφία Βέμπο". Παράλληλα ανοικοδομήθηκαν σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις το κλειστό γυμναστήριο "Γ. Γεννηματάς" κ.ά.

vimaonline

anavolika ergastirio

Ένα τεράστιο εργαστήριο παραγωγής επικίνδυνων αναβολικών σκευασμάτων εντοπίστηκε στη Βάρη. Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προβεί σε 11 συλλήψεις, ενώ στο εξοχικό που είχε μετατραπεί σε εργαστήριο έχουν κατασχέσει χιλιάδες αναβολικά σκευάσματα που γέμισαν ένα… φορτηγό και περίπου 100.000 ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος του κυκλώματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ ετησίως.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε αρχηγικά μέλη έναν 29χρονο Μαθηματικό και έναν 31χρονο Μηχανολόγο-Μηχανικό του Πολυτεχνείου, οι οποίοι δημιούργησαν ένα πλήρες εργαστήριο παραγωγής, που παρασκεύαζε χάπια και αμπούλες, με αναβολικά ακαθόριστης επικινδυνότητας, που διοχέτευαν σε γυμναστήρια όλης της Ελλάδας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, όπως Ουγγαρία, Ολλανδία και Αγγλία. Τρεις από τους κατηγορούμενους εργάζονταν σε καταστήματα που πωλούσαν συμπληρώματα διατροφής.

Η δράση του κυκλώματος προσδιορίζεται χρονικά από το 2010, ενώ η διάδοση της δραστηριότητας φαίνεται να γινόταν από «στόμα σε στόμα» μέσα σε γνωστά γυμναστήρια και αθλητικές διοργανώσεις μπόντι μπίλντινγκ, με τον κύκλο των επαφών να έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό.
 
Αφορμή για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η αποστολή μιας παραγγελίας αναβολικών στο εξωτερικό, όπου ένα από τα δέματα… έπεσε, άνοιξε, αποκαλύφθηκε το παράνομο περιεχόμενό του και στη συνέχεια οι αποστολείς του. Κατά την πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει και εταιρεία offshore για να κάνουν «αόρατα» τα έσοδά τους, κάτι που πλέον ερευνάται λεπτομερώς, ενώ έχουν γίνει άρσεις τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθούν οι ροές των εσόδων.
 

Εκτός από το εργαστήριο στη Βάρη, εντοπίστηκε ένα μικρότερο στη Λ. Βουλιαγμένης στον Αγ. Δημήτριο, ενώ μία αποθήκη-καβάντζα βρέθηκε στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι με στόχο την επέκταση σε επώνυμη πελατεία! Εκτός από τους «πανεπιστημιακούς» εμπνευστές του κυκλώματος, υπήρχαν 3-4 άτομα που ήταν οι μεσάζοντες με τους πελάτες και οι υπόλοιποι ήταν οι διακινητές των αναβολικών σκευασμάτων, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον «χημικό» της σύνθεσης των πρώτων υλών για την παρασκευή των επικίνδυνων σκευασμάτων.

toc

 

fotia pikpa
 
Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Βούλα.

Στο σημείο της φωτιάς στα όρια του ΠΙΚΠΑ και σε δασάκι κοντά στα Αστέρια έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα, αλλά και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής με την ελπίδα η φωτιά να σβήσει άμεσα και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερα Άρθρα...