paralia limenikos

Πτώμα άγνωστης γυναίκας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας, μπροστά από το ξενοδοχείο «Γαλήνη» και ενημερώθηκε άμεσα η λιμενική Αρχή Σαρωνικού.

Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών και ύψους περίπου 1,60μ, με μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε παντελόνι και ροζ μπλούζα , αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανασύρθηκε από τη θάλασσα από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

panas

Ανακοίνωση της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης¨Βάρης - Βούλας -Βουλιαγμένης

"Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου όπως παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί ουσιαστικά αντιγραφή του Τεχνικού Προγράμματος που κατάρτισε η παράταξή μας ως Δημοτική Αρχή και διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο ακολουθείται πλήρως από το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στις εκλογές του Μαΐου.

Ο κ. Κωνσταντέλλος αρκέστηκε απλά στο να προβεί σε ελάχιστες προσθήκες στο δικό μας πρόγραμμα, στις οποίες μάλιστα εκφράσαμε την ριζική μας αντίθεση, όπως η μελέτη για δημιουργία υπόγειου πάρκιγκ στην πλατεία της Βούλας, πρόταση η οποία δημιουργεί καταστροφικές οικολογικές και οικιστικές συνέπειες στην περιοχή, αλλά και παρατυπίες όπως η προσθήκη δύο μελετών αξίας 124.000 ευρώ για τον ίδιο χώρο.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα να προστεθούν τα έργα της κατασκευής ηχοπετασμάτων στη Λ. Βουλιαγμένης στην περιοχή της Βούλας αλλά και του Κολυμβητηρίου της Μηλαδέζας, ύστερα από την πρόσφατη ολοκλήρωση των σχετικών μελετών που εκπονήσαμε, τα έργα αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του κ. Κωνσταντέλλου.

Απορίας άξιο είναι πάντως το γεγονός ότι ο ίδιος ως αντιπολίτευση του Δήμου είχε απορρίψει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα που είχε ως μοναδικό στόχο την βελτίωση των υποδομών της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη.

Η κατάρτισή του μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί με βάση τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου και αφού προηγήθηκε μια συστηματική προσπάθεια η οποία έφερε αποτελέσματα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών μας.
Τα συμπεράσματα ανήκουν στους δημότες"...

parelasi glyfada

Τα το θέμα της ενοποίησης των τριών παρελάσεων σε μία στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, δόθηκαν διευκρυνίσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική αρχή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Η πρόθεση της κατάργησης των τριών παρελάσεων (όπως γινόταν μέχρι σήμερα), προκάλεσε αρκετές αρνητικές αντιδράσεις, αφού πολλοί θεώρησαν πως αυτό είναι ισοπεδωτικό και μειωτικό για τις δημοτικές ενότητες που θα χάσουν τις παρελάσεις τους.

Κάτω από αυτό το σχολιασμό ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε πως από τη στιγμή που οι τρεις πόλεις έγιναν μία, δεν νοείται να υπάρχουν τρεις παρελάσεις.

Όπως διευκρίνησε, η διεξαγωγή των παραλέσεων και έτσι όπως προτείνεται από τη δημοτική αρχή, έγινε κατόπιν συννενόησης με τους διευθυντές των σχολείων και θα λειτουργήσει κυκλικά και πιλοτικά.

Δηλαδή, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει στη Βούλα, της 25ης Μαρτίου στη Βάρη, την επόμενη χρονιά θα είναι η σειρά της Βουλιαγμένης και ούτω καθ' εξής.

"Η πόλη έχει ανάγκη" είπε, να κάνει μεγάλες και οργανωμένες εκδηλώσεις. Είμαστε πλέον μία μεγάλη πόλη. Αν αυτή η κυκλική διαδικασία δεν λειτουργήσει, θα γυρίσουμε πάλι στο παλιό σύστημα".

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως εγκρίθηκε κονδύλι 1000 ευρώ για την εξέδρα που θα είναι μεγαλύτερη όπως ακούστηκε και στρωμένη με μοκέτα.

Η εξέδρα βέβαια σε πολλούς δήμους έχει καταργηθεί. Ο δήμαρχος στέκεται μόνος του μπροστά σε ένα χαμηλό βάθρο και χαιρετά τους παρελαύνοντες οι δε δημοτικοί σύμβουλοι και οι επίσημοι κάθονται πίσω σε καρέκλες.

Το πρώτο βήμα έγινε λοιπόν, με την ενοποίηση των παρελάσεων, ας είναι το επόμενο, η κατάργηση της εξέδρας και των διαγκωνισμών (σπρωξιμάτων) για την καλύτερη θέση.

Υ.Γ.: Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη μουσική επένδυση της παρέλασης η οποία πάντα ήταν σε αντίθεση με τις μπάντες των σχολείων και δημιουργούσε ένα ηχητικό αλλαλούμ.

vimaonline

ASTeRas vou

Την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του Αστέρα Βουλιαγμένης ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή ενώ η Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. έχει ρόλο εγγυητή.

Η Apollo Investment HoldCo είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων.

Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) σε ΦΕΚ.

konstantellos

"Ουτοπική και ανέφικτη" χαρακτήρισε την πρόταση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για τα απορρίμματα, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2015.

Μάλιστα επεσήμανε, πως κινδυνεύει να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση όσα περιγράφονται στην πρόταση της κυρίας Δούρου στην επιστολή που απέστειλε στους Δημάρχους της Αττικής πριν από λίγες μέρες.

Στην επιστολή της η κυρία Δούρου προβάλλει ως πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανάμεσα και σε άλλα, τη διαβούλευση με διάφορους φορείς και ζητά από τους Δήμους να καταρτίσουν μέχρι το τέλος του έτους και να υποβάλλουν στην Περιφέρεια τη δική τους πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

vimaonline

bomba-voyliagmeni

Το σημειο της πτωσης - εκκρηξης

Ένα περίεργο περιστατικό σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., όταν τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο (drone) έπεσε στο έδαφος στην οδό Ηλέκτρας στη Βουλιαγμένη και εξερράγη, σύμφωνα με πληροφορίες.  Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ την πτώση του τηλεκατευθυνόμενου συνόδευσε ήχος έκρηξης.

Πολύ κοντά βρίσκεται και το σπίτι του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό Έθνος, το περιστατικό συνέβη στις 07.20 το πρωί.

Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ερευνά το περιστατικό, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Vimaonline.gr που δημοσιεύει φωτογραφίες από το σημείο, επρόκειτο για βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ελικόπτερο - κάμερα, το οποίο κάποιος κατηύθυνε προς τον στόχο.

Το ρεπορτάζ του site, αναφέρει πως η βόμβα έσκασε σε ύψος 10 μέτρων και τα υπολείμματα του ελικόπτερου εκτοξεύθηκαν σε απόσταση 50 μέτρων.

Σημειώνει πως πριν από ένα περίπου χρόνο στην οδό Ηλέκτρας και Πραξιτέλους είχε σημειωθεί ένοπλη επίθεση σε σπίτι επιχειρηματία.

Ενας από τους πολλούς τυπους τηλεκατευθυνόμενων ρλικοπτερων (drones)

konstantellos

Ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, του Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών Οικονομικής Επιτροπής, Τακτικών και Αναπληρωματικών Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Εκπροσώπων του Δήμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ).

Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος-Λυδία Αργυροπούλου, αντιπρόεδρος- Δημήτρης Κιούκης , γραμματέας-Σπύρος Βαλάτας.

Μέλη Οικονομικής Επιτροπής

Τακτικά Μέλη

Από την πλειοψηφία, Μιχάλης Ανδριόπουλος, Χρήστος Βαδάσης, Δήμος Βαμβασάκης, Μαρία Μπραϊμνιώτη.

Από την μειοψηφία, Δημήτρης Δαβάκης, Μαρία Σίνα, Σπύρος Πανάς.

Αναπληρωματικά μέλη

Απο την πλειοψηφία, Γρηγόρης Καγεώργης, Κώστας Σφέτσας, Φιλάρετος Χατζηστεφάνου.

Απο την μειοψηφία, Δημήτρης Μπελετσιώτης, Θάνος Ματόπουλος.

Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη

Από την πλειοψηφία, Νίκος Βάσσης, Νίκος Ζυγούρης, Νανά Κάραγιαν, Παντελής Κασιδόκωστας, Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Απο την μειοψηφία, Λευτέρης Αργυρουδάκης, Δημοσθένης Δόγκας, Νίκος Κασιδόκωστας.

Αναπληρωματικά μέλη

Aπο την πλειοψηφία, Διονύσης Γεωργουλόπουλος, Βασίλης Παπαμιχαήλ, Νίκος Ψαλλίδας.

Απο την μειοψηφία, Παρασκευάς Δρόσος,Κώστας Πασακυριάκος.

Εκπρόπωποι ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ , Βασίλης Μιχαλόπουλος , Γρηγόρης Καγεώργης, Σπύρος Πανάς, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μετά το πέρας της εκλογής, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απευθυνόμενος στους Δημοτικούς Συμβούλους, τους ευχαρίστησε για το πνεύμα συναίνεσης που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και ευχήθηκε αυτό το κλίμα ενότητας και συνεργασίας να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου για το καλό του τόπου.

Περισσότερα Άρθρα...