paidofiloi syllipsi

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Ιντερπόλ συνέλαβαν στη Βούλα ένα Γερμανό υπήκοο, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους παιδόφιλους στην Ευρώπη.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του έπειτα από πληροφορίες που διαβίβασε για τη διαμονή του στην Ελλάδα η Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας στην Ιντερπόλ και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και τον εντόπισε.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι ύστερα από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, εντοπίστηκε χρήστης, ο οποίος μέσω διεύθυνσης IP στη χώρα μας κατείχε και διακινούσε στο ίντερνετ σκληρό πορνό με παιδιά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντος παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα λάπτοπ, τα οποία είχαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο 44χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

athensvoice

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2014, για το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο γιατί είναι προσαρμοσμένο στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

6,63 εκ. ευρώ για έργα και μελέτες σε όλο το Δήμο.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 είναι συνολικού ύψους 6.630.713,67€ και εκπονήθηκε σε συμφωνία με τους άξονες του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού προγράμματος 2012-2014 του Δήμου. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 ενότητες:

Η πρώτη ενότητα αφορά Νέα Έργα και Μελέτες συνολικού ύψους 1.350.000 € 

Η δεύτερη ενότητα αφορά Συνεχιζόμενα Έργα και Μελέτες από παρελθόντα έτη συνολικού ύψους 5.280.713,67 € . 

Το 70% περίπου του Τεχνικού Προγράμματος χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και από ΣΑΤΑ, ενώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση των δημοτών από τραπεζικό δανεισμό. 

Οι προτεραιότητες του Τεχνικού Προγράμματος

Το βάρος χρηματοδότησης στο νέο τεχνικό πρόγραμμα δίνεται στον Άξονα « Κοινωνική Μέριμνα- Υγεία- Παιδεία- Αθλητισμός και Πολιτισμός», για τον οποίο διατίθεται 2.291.780 ευρώ.

Μέσα στον άξονα αυτό περιλαμβάνονται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις όπως:

  • η ολοκλήρωση νέων σχολικών συγκροτημάτων (Γυμνάσιο Βουλιαγμένης)
  • η συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων της πόλης
  • η ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βούλας και άλλων αθλητικών χώρων σε όλη την πόλη
  • η εκπόνηση μελετών για δημιουργία ανοιχτού θεάτρου στη Βάρη, καθώς και κολυμβητηρίου.
  • η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αθλητικού άξονα ( πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου και δρόμου ήπιας κυκλοφορίας) που θα συνδέει το Πανόραμα Βούλας με την περιοχή Εξοχή.

Στον Άξονα « Φυσικό και Οικιστικό Περιβάλλον στο Δήμο» διατίθενται 1.846.367 ευρώ 

Στον άξονα αυτό περιλαμβάνονται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις όπως:

  • Κατασκευές και αναπλάσεις στο Μεγάλο Καβούρι
  • Μελέτη για τη Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής Επέκτασης Σχεδίου Πόλης Α και Β Βάρης
  • Κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων
  • Συνδέσεις ακινήτων στο δίκτυο αποχέτευσης
  • Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Χέρωμα Βάρης
  • Πολεοδομικές Μελέτες για την περιοχή Λαθούριζας π. Δήμου Βάρης

Στον Άξονα «Λειτουργία της Πόλης- Συνθήκες διαβίωσης και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο» διατίθενται 1.221.332 ευρώ
Κι εδώ περιλαμβάνονται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις όπως:

  • Έργα οδοποιίας (Μηλαδέζα -Ασύρματος) και συντηρήσεις οδών σε όλο το Δήμο
  • Κατασκευή κοινόχρηστων χώρων και πλατειών στη Βάρη
  • Ανάπλαση Πλατείας Άλσους (Βούλας)
  • Κατασκευή δαπέδων ασφαλείας για τις παιδικές χαρές του Δήμου
  • Εργασίες ανάπλασης στα κοιμητήρια της πόλης



Με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2014, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σ. Πανάς τόνισε:
«Σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική και όχι μόνο συγκυρία, ο Δήμος μας διαθέτει ένα ρεαλιστικό σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας οικονομικές δυνατότητες, με το οποίο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει μεγάλες ανάγκες της πόλης και των κατοίκων. Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα αυτό προχωράμε στην εκπόνηση μιας σειράς αναγκαίων μελετών που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε την επόμενη γενιά έργων που οραματιζόμαστε».

Σ. Πανάς: Για μας "Ριβιέρα" σημαίνει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

Καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου στο πλατό της εκπομπής “Live U” βρέθηκε ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, για να μιλήσει για το ζήτημα της πώλησης του Αστέρα και τι σημαίνει γι' αυτόν "Ελληνική Ριβιέρα".

Καλωσορίζοντάς τον η δημοσιογράφος ως τον Δήμαρχο μιας περιοχής που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή εσόδων αν την αξιοποιούσαν όσο θα έπρεπε, τον ρώτησε ουσιαστικά τι είναι αυτό που εμποδίζει από το να γίνει η περιοχή η "Ριβιέρα" της Ελλάδας.

Χωρίς να είναι αντίθετος στην πώληση του "ΑΣΤΕΡΑ" ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης διευκρίνησε πως πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως ο όρος "Ριβιέρα" σημαίνει πολλά κτίρια, κατασκευές και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. 

Κατά την άποψή μου είπε ο κ. Πανάς, η περιοχή θα μπορούσε να γίνει η "Ριβιέρα" της Ελλάδας με την αναβάθμιση του φυσικού τοπίου, γιατί αυτό πουλάει σήμερα η χώρα μας, κι όχι με την αλλαγή χρήσεων γης και τα σχέδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία.

Όταν η Πόπη Τσαπανίδου ρώτησε πώς φαντάζεται ο δήμαρχος την αναμόρφωση της περιοχής ο κ. Πανάς δήλωσε: Από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε τον δήμο, ξεκινήσαμε την αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου. Ξεκαθαρίστηκε“ όλο το τοπίο από αυθαίρετες κατασκευές, που επί χρόνια κατασκευάζονταν.

Επιπλέον, ήδη έχουμε ζητήσει από το κράτος να μας δώσει τις οργανωμένες παραλίες του δήμου, για να τις προσφέρουμε ελεύθερες στον κόσμο. Σε πολλές πόλεις του πλανήτη υπάρχουν χιλιόμετρα παραλιών, οι οποίες είναι ελεύθερες, χωρίς να είναι η μια ξαπλώστρα δίπλα στην άλλη. Θα έχουμε ξύλινες, ήπιες κατασκευές, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι, αλλά θα δημιουργηθεί μια τελείως διαφορετική εικόνα από τη σημερινή.

Δεν μπορείς να έχεις ένα παραλιακό μέτωπο, που να ξεκινά με κιγκλιδώματα και να καταλήγει σε κιγκλιδώματα.”

Ο κ. Πανάς συνέχισε λέγοντας ότι η περιοχή της Βουλιαγμένης μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης όλον τον χρόνο, καθώς υπάρχουν πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχή και η λίμνη της Βουλιαγμένης, που είναι ένα μοναδικό μνημείο της φύσης.

“Αν γίνει μια αναβάθμιση στο υδροθεραπευτήριο της λίμνης, θα δημιουργηθεί και θεματικός τουρισμός. Όλα αυτά δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν τα είχαμε “καλλιεργήσει” σαν χώρα. Τώρα ανοίγεται μια νέα σελίδα και πρέπει τα πράγματα να πάνε μπροστά”.

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε για τη στάση του δημάρχου απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του Αστέρα, ο κ. Πανάς δήλωσε: “Δεν είμαστε αντίθετοι με την πώληση του Αστέρα, από τη στιγμή που η Εθνική Τραπεζα δεν κατάφερε να τον λειτουργήσει με κερδοφόρο τρόπο.

Όμως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) τροποποιεί τους όρους δόμησης και χρήσης γης της συγκεκριμένης περιοχής. Από τουριστική ζώνη μετατρέπεται σε ζώνη αμιγούς κατοικίας με ένα ξενοδοχείο και 40.000 τ.μ. κατοικιών.

Άρα αυτό το πράσινο ακρωτήρι θα γίνει ένα γκρι ακρωτήρι" κατέληξε ο κ. Πανάς κάνοντας και την επισήμανση πως σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Δήμου. ¨Ήδη", είπε, "έχουμε κινηθεί και νομικά".  

vimaonline

Στους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας συγκαταλέγεται ο Φερίτ Σαχένκ (Ferit Şahenk), ο όμιλος του οποίου εξαγόρασε τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Γεννημένος το 1964 στην Άγκυρα της Τουρκίας, ο Σαχένκ είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Doğuş Holding και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 με 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2008 κατατάχθηκε στο 573 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Εχει έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους.

Σπούδασε στην Αμερικανική Σχολή της Ελβετίας και το 1989 πήρε το πτυχίο του στην επιστήμη του Μάρκετινγκ και Ανθρώπινου Δυναμικού από το Κολλέγιο της Βοστόνης. Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας του Αϊχάν Σαχένκ, ιδιοκτήτης του ομίλου τον έστειλε στην Doğuş Garanti Bank για την εκπαίδευσή του.

Ο Φερίτ Σαχένκ έμεινε εκεί οκτώ χρόνια και το 1998 άρχισε να δουλεύει στον όμιλο. Λίγο καιρό μετά, ο Σαχένκ απέκτησε δύο αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, ενώ παράλληλα άρχισε να λειτουργεί και το εθνικό κανάλι της Τουρκίας, NTV. Για να χρηματοδοτήσει αυτήν τη λειτουργία πούλησε μέρος της Garanti bank.

Ο όμιλος Doğuş δραστηριοποιείται σε τομείς των μέσων ενημέρωσης, του τουρισμού, της οικονομίας και των κατασκευών. Πρόσφατα, επεκτάθηκε και σε αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων. Η Doğuş Holding γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Σαχένκ. Η εταιρία αγόρασε το 74% των μετοχών της Door’s Group που περιλαμβάνει φίρμες όπως οι Kitchenette και Go Mongo. Τα έσοδά της αγγίζουν τα 5,7 δισ. δολάρια.

Ο Σαχένκ έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του ταλέντου και έτσι για να σιγουρευτεί ότι θα προσλάβει μόνο την αφρόκρεμα των ταλαντούχων, έφτιαξε ένα τμήμα προσλήψεων το οποίο ονόμασε «Humanitas».

Εισήγαγε ένα κεντρικό γραφείο για τις διάφορες τράπεζες του ομίλου το 2000. Επίσης, εισήγαγε ασφάλειες, leasing και άλλες υπηρεσίες για τις τραπεζικές επιχειρήσεις του, που εκείνη την εποχή δεν ήταν συνήθεις στην Τουρκία. Ο Σαχένκ ήταν ο πρωτοπόρος.

Για να διευρύνει την εκπαίδευσή του συμμετείχε στο «Owner/President Management Program» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οταν πέθανε ο πατέρας του, τον Απρίλιο του 2001, ο Φερίτ Σαχένκ ανέλαβε τα ηνία του Dogus Holding. Τότε ήταν 37 ετών.

Υπό την ηγεσία του, ο Σαχένκ έκανε κάποια ακόμη σημαντικά βήματα για την εταιρία.
Το 2004, ο Σαχένκ παρέδωσε μέρος του ελέγχου της Garanti bank, πουλώντας σχεδόν το ένα τέταρτο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας στην General Electric έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. Αυτό θεωρήθηκε ένα τεράστιο βήμα για την μεγαλύτερη απελευθέρωση του τραπεζικού τομέα της χώρας, που αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα μετά την οικονομική κρίση του 2001.

Στην αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας αντιπροσωπεύει πάνω από 10 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων είναι οι γερμανικές Volkswagen Audi και Porche, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, καθώς και οι Seat, Skoda και Scania. Οσον αφορά τον τουριστικό τομέα ελέγχει έξι πρωτοκλασάτα πεντάστερα ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων είναι τα Grand Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σαχένκ λειτουργεί επίσης τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατέχοντας το 10% του τομέα της διαφήμισης της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2006, παρέθεσε δεξίωση στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το Μάιο της ίδιας χρονιάς επιλέχθηκε ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουρκο – Αμερικανικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο προωθεί τις επιχειρηματικές σχέσεις και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι παντρεμένος με την Αμερικανίδα, Νταϊάνα από το 1989 και έχουν μία κόρη τη Δάφνη, ενώ στο ποδόσφαιρο δηλώνει οπαδός της Φενερμπαχτσέ.


Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την πώληση του «Αστέρα»

«Η δρομολογούμενη πώληση του “Αστέρα” της Βουλιαγμένης σε αραβοτουρκικά συμφέροντα αντί πινακίου φακής, δεν εγείρει μόνο τεράστια πολιτικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει το πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η μνημονιακή συγκυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, αφού παράλληλα με την εκποίηση του “Αστέρα” προωθείται και η τουρκοποίηση της περιοχής – φιλέτο με απρόβλεπτες συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

asklipio

Πολύπαθο το Ασκληπιείο της Βούλας. Αφού κινδύνευσε πριν λίγα χρόνια να ιδιωτικοποιηθεί όταν ο ιδιοκτήτης της έκτασης "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" θέλησε να το πουλήσει, σήμερα κινδυνεύει να χάσει την Παιδιατρική του Κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων, ομολόγησε ότι, εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν έρθει στο Νοσοκομείο (έστω και αποσπασμένος) παιδίατρος, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της κλινικής.

Για το λόγο αυτό, κι επειδή ήδη η Παιδιατρική Κλινική έχει αποσυρθεί από τις εφημερίες και ο κίνδυνος του κλεισίματός της είναι ορατός, το Σωματείο των Εργαζομένων στο Ασκληπιείο διοργάνωσε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του, στις 9 το πρωί.

Όπως μας δήλωσε η πρόεδρός του Δέσποινα Τοσουνίδου, Επιμελήτρια Β, η κατάσταση στο ΕΣΥ επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η εντεινόμενη υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις δραματικές πλέον ελλείψεις προσωπικού, αποτελούν τη βολική συνταγή για τη μνημονιακή κυβέρνηση, ώστε αλλού να συγχωνεύσει κλινικές και νοσοκομεία και αλλού να τα κλείσει.

Και συνέχισε η κ. Τοσουνίδου. Στο Ασκληπιείο Βούλας, τα καμπανάκια για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής ηχούν εδώ και καιρό. Η υποστελέχωση της κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι από καιρό γνωστή και παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες από τη μεριά της Δ/ντριας και των συνδικαλιστικών οργάνων, έχουν φτάσει μία ανάσα πριν το κλείσιμο της κλινικής.

Έχουν απομείνει δύο παιδίατροι, εκ των οποίων η μία (η Δ/ντρια) αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους και η δεύτερη είναι επικουρική, δηλαδή με ετήσια σύμβαση!

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος των εργαζομένων κάλεσε όλους σε δράσεις από κοινού για να αποτραπεί το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας.

Ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Ασκληπιείο, εκπροσωπήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Νανά Καραγιάν και Παντελή Κασιδόκωστα, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Γιάννης Παναγόπουλος.

Από τους γύρω δήμους η απουσία ήταν παντελής. Παρούσα ήταν μόνο η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Ράϊκου.

Από τον Άλιμο παρούσα ήταν η εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ντόρα Δανοχρήστου.

vimaonline

Ενέδρα στον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας Ανδρέα Μαρτίνου, Κίκο, έστησαν άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα.

Κίκος Μαρτίνος-Μαρίνα Λιβανού

Κίκος Μαρτίνος-Μαρίνα Λιβανού

Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερα αυτοκίνητα αποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο στον γιο του εφοπλιστή στη Βούλα με σκοπό, σύμφωνα με την καταγγελία του,να τον απαγάγουν.

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν καθώς ο γιος του γνωστού εφοπλιστή κατάφερε να εμβολίσει τα οχήματα και να διαφύγει.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής, οι άγνωστοι που προσπάθησαν να απαγάγουν τον γιο του κ. Μαρτίνου, έφεραν πάνω τους οπλισμό -πιθανότατα καλάσνικοφ- τον οποίο όμως, όπως φαίνεται, δεν χρησιμοποίησαν.

«Προσέγγισαν το αμάξι και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο ώστε να αναγκάσουν τον οδηγό να σταματήσει, o οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Εκείνος πάτησε γκάζι και κατάφερε να τους εμβολίσει. Από την σύγκρουση, ένα από τα αμάξια των δραστών πήρε φωτιά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Η προσέγγιση

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 34χρονος (Ανδρέας-Ιωάννης-Κίκος) φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Minerva Marine, είδε μπροστά του ένα βαν, ενώ αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί ένα αμάξι μάρκας Citroen. Ο εφοπλιστής οδηγούσε ένα Audi R6.

Τότε έκανε όπισθεν και συγκρούστηκε με το Citroen το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια ξαναγύρισε στα γραφεία της εταιρείας. Οι δράστες, τρεις τον αριθμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γιος του εφοπλιστή στην ΕΛ. ΑΣ., κατέβηκαν από το Citroen, επιβιβάστηκαν στο βαν και αποχώρησαν από το σημείο. 

Όπως όλα δείχνουν, στη συνέχεια έκαψαν το βαν (για να εξαφανίσουν τα στοιχεία) και, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ -το οποίο φέρεται να έχει κλεμμένες πινακίδες- και διέφυγαν, πιθανότατα μάρκας BMW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος ανέφερε στις Αρχές ότι τα τρία άτομα τα οποία έφεραν βαρύ οπλισμό, και συγκεκριμένα καλάσνικοφ,  τον σημάδεψαν, χωρίς όμως να πυροβολήσουν, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι του οδηγού με σκοπό να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο χωρίς, όπως αποδείχθηκε, να τα καταφέρουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο του εφοπλιστή εμβόλισε εκείνο των απαγωγών.

 
 
 
Το Ι.Χ. που κάηκε επί της οδού Ηρακλειδών
Το Ι.Χ. που κάηκε επί της οδού Ηρακλειδών
 
To βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες
To βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες
 
Το βαν που βρέθηκε στη Βούλα
Το βαν που βρέθηκε στη Βούλα
 
Το Citroen των δραστών βρέθηκε καμένο στην οδό Ηρακλειδών
Το Citroen των δραστών βρέθηκε καμένο στην οδό Ηρακλειδών







Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, στη Γλυφάδα, τη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα. 

Ποια είναι η οικογένεια Μαρτίνου

Η οικογένεια Μαρτίνου τις τελευταίες δεκαετίες συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές. Τα τρία αδέλφια πήραν στα χέρια τους την επιχείρηση που ίδρυσε η μητέρα τους, Αθηνά Μαρτίνου (το γένος Μεθενίκη), η οποία ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Η εταιρία Thenamaris ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στα τέλη της δεκαετίας του 1960. 

Ο πατέρας τους ήταν ο μεγαλύτερος αντικέρ που γνώρισε η Μεταπολεμική Αθήνα και διατηρούσε κατάστημα στο Μοναστηράκι. Περνώντας τα χρόνια τα τρία αδέλφια Θανάσης, Ανδρέας και Ντίνος, ανδρώθηκαν επιχειρηματικά και δημιούργησαν έναν ισχυρό πόλο στον χώρο της ναυτιλίας. Η μητέρα τους παρέμεινε για πολλά χρόνια στο τιμόνι της εταιρίας, προτού αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τα τρία αδέλφια όμως, δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί αφού στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο

Θανάσης Μαρτίνος αποχώρησε και δημιούργησε τη δική του εταιρία, την East Med, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ο Ανδρέας έφτιαξε τη Minerva Marine. Στο τιμόνι της Thenamaris έμεινε ο Ντίνος Μαρτίνος. Και οι τρεις τους δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των δεξαμενοπλοίων και των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Την τελευταία 20ετία υπολογίζεται ότι έχουν παραγγείλει γύρω στα 100 καινούρια πλοία, ενώ ακόμα και μέσα στην κρίση η οικογένεια πρωταγωνιστεί με αγορές μεταχειρισμένων πλοίων. Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο άνθρωπος που οι ναυτιλιακοί κύκλοι τον χαρακτηρίζουν ως «εκείνον που επιλέγει και επενδύει τη σωστή στιγμή».

Τα τρία αδέλφια, ακόμα κι αν έχουν ακολουθήσει ξεχωριστούς δρόμους, έχουν στενές σχέσεις και προσπαθούν να διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ και να αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αγαπούν τα νότια προάστια, όπου και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά , αφού κατέχουν αριθμό ακινήτων και οικοπέδων στην περιοχή.

Η ζωή του Κίκου Μαρτίνου

Ο Κίκος Μαρτίνος, στα 34 του είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της οικογένειας με έντονη επιχειρηματική δράση. Τον Ιούλιο του 2009 παντρεύτηκε τη σύντροφό του Μαρίνα Λιβανού, γόνο της μυθικής εφοπλιστικής οικογένειας, με έναν λαμπρό γάμο στην Αγία Σοφία του Λονδίνου στο Basewater. Το βυζαντινό τελετουργικό του γάμου τους συζητήθηκε και σχολιάστηκε από το τζετ σετ, ενώ η η μυθική δεξίωση που ακολούθησε στο Blenheim Palace δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα. 

Εκπρόσωποι των οικογενειών του παγκόσμιου εφοπλιστικού λόμπι παρευρέθηκαν εκεί , ενώ τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί ήταν από τα υψηλότερα που υπήρξαν ποτέ. Μάλιστα, ακολούθησε και garden party στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βάρκιζα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.

Το ζευγάρι βάφτισε τον γιο του το καλοκαίρι του 2011 στο ιδιωτικό νησί των Λιβανών, την Κορωνίδα, μόλις με 80 άτομα προσκεκλημένους. Ανάμεσα τους η οικογένεια Νιάρχου, ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ.
 

Άποψη της εταιρείας του Κίκου Μαρτίνου στα νότια προάστια
Άποψη της εταιρείας του Κίκου Μαρτίνου στα νότια προάστια
 
Το σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν
Το σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ενέδρα

«Στις 15.30 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη περιοχή της Βούλας άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε δύο οχήματα (ΙΧ και βαν) προσέγγισαν και επιχείρησαν να πλαισιώσουν - εγκλωβίσουν όχημα που οδηγούσε ημεδαπός, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, καθώς με πορεία όπισθεν προσέκρουσε στο ΙΧ που τον ακολουθούσε. Από την πρόσκρουση εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο των δραστών οι οποίοι το εγκατέλειψαν στο σημείο. Το δεύτερο όχημα (βαν) βρέθηκε επίσης καμένο σε κοντινή απόσταση. Προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής».

zougla

 

Στη Βάρκιζα από 11 έως 13 Οκτώβρη 2013 διοργανώνεται ο 14ος από τους 17 συνολικά αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κανοέ Καγιάκ Ανοικτής Θάλασσας, γνωστό ως OCEAN PADDLER WORLD SERIES. 

Ο αγώνας το Σάββατο θα έχει απόσταση 20 χιλιόμετρα (12 μίλια), ενώ τόσο την Παρασκευή, όσο και την Κυριακή διεξάγονται προκριματικοί και μικρός τελικός. Στη διοργάνωση υπάρχουν και Ελληνικές συμμετοχές, με πολλές ελπίδες διάκρισης στον τελευταίο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής,.

Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης έθεσε υπό την αιγίδα και υποστηρίζει τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας, με αρτιότητα στην υποδομή αλλά και στην οργανωτική υποστήριξη. 



Με αφορμή τη φιλοξενία αυτού του παγκοσμίου εμβέλειας αθλητικού γεγονότος στο Δήμο BBB, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς επισημαίνει:

«Η διοργάνωση του 14ου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κανοέ Καγιάκ Ανοικτής Θάλασσας στην πόλη μας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προβάλλει τη φυσιογνωμία της και προσελκύει τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. 

Ο Δήμος μας στηρίζει με κάθε τρόπο τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις πιστεύοντας στην αξία του ευ αγωνίζεσθε αλλά και στη σημασία της προβολής του τόπου μας ως αθλητικού τουριστικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μετά την απονομή του αγώνα το Σάββατο βράδυ στις 19:30 θα επακολουθήσει ανοικτή συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Mellios & Balkana Mama στην παραλία της Βάρκιζας στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒΒ.

vimaonline

VouliagmeniBeach

Στόχος διαρρηκτών που έφυγαν με λεία-«μαμούθ» έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας το λογιστήριο της πλαζ Βουλιαγμένης, χωρίς κανείς να πάρει είδηση! Οι άγνωστοι «ποντικοί» που τρύπωσαν στα... ενδότερα της πλαζ κατάφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, να «σηκώσουν» και τα δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 52.000 ευρώ.

Τα χρήματα αποτελούσαν τις εισπράξεις του περασμένου Σαββατοκύριακου από τα εισιτήρια που είχαν κοπεί στα ταμεία της πλαζ για την είσοδο των πολιτών. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς εκείνες οι ημέρες στην Αττική ήταν ιδιαίτερα ζεστές, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επισκέπτονται κατά δεκάδες την παραλία για λίγη δροσιά στη θάλασσα.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες φαίνεται πως γνώριζαν άριστα τα κατατόπια και κυρίως το γεγονός πως τα χρηματοκιβώτια ήταν γεμάτα με χρήματα, τα οποία θα τα παραλάμβανε χρηματαποστολή το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να τα μεταφέρει στην τράπεζα.

Η διάρρηξη διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι άνοιξαν τα γραφεία του λογιστηρίου και διαπίστωσαν με έκπληξη πως τα δύο μικρά χρηματοκιβώτια στα οποία είχαν τοποθετήσει τα χρήματα από τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου είχαν κάνει... φτερά!

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και σύντομα έφτασε συνεργείο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που διαπίστωσε ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν παραβιάσει τα λουκέτα στην κεντρική είσοδο της πλαζ και έτσι βρέθηκαν στο εσωτερικό της εγκατάστασης.

Από εκεί κατευθύνθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το λογιστήριο, διέρρηξαν εύκολα ένα παράθυρο και έτσι βρέθηκαν στο εσωτερικό των γραφείων. Αγνωστο παραμένει πώς κατάφεραν να σηκώσουν τα δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία προφανώς φόρτωσαν σε όχημα που είχαν σταθμεύσει κοντά στην είσοδο και εξαφανίστηκαν.

Από την καταμέτρηση των εισιτηρίων που έκαναν οι υπεύθυνοι της πλαζ δήλωσαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα πως τα χρηματοκιβώτια περιείχαν το ποσό των 52.000 ευρώ.

εσπρεσσο

Περισσότερα Άρθρα...