Πεμ03222018

Τελευταία ΕνημέρωσηΠεμ, 22 Μαρ 2018 7pm

Σέρβος ιστορικός αποκαλύπτει... το όνομα που συμφωνήθηκε για τα Σκόπια

skopiasimmaia vima voulis

Mιλώντας σε σερβικά μμε και επικαλούμενος πηγές και από τα Σκόπια που δεν κατονομάζει ο σέρβος ιστορικός Αλεξάνταρ Ράκοβιτς υποστηρίζει ότι το πιθανότερο ;όνομα που έχει συμφωνηθεί θα είναι Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία.

Ο Ράκοβιτς-ιστορικός στο Ινστιτούτο της νέας ιστορίας της Σερβίας-υποστηρίζει ότι έχει δωθεί κάποια υπόσχεση για αυτό από τον Ζάεφ αλλά δεν μένει μόνο εδώ.

Θεωρεί ότι το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιοποίηση της ΠΓΔΜ σύμφωνα με το βελγικό μοντέλο.

Υπάρχει η Δημοκρατία της Ιλλυρίας στα Δυτικά, υπάρχει η Δημοκρατία της Μακεδονίας στα ανατολικά ώστε να ικανοποιούνται όλες οι εθνότητες της χωρας υποστηρίζει ο σέρβος ιστορικός.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων στις αναλύσεις του επικαλείται και τις δηλώσεις του Π. Σγουρίδη των ΑΝΕΛ για το ίδιο θέμα.

«Όχι» σε δημοψήφισμα για την ονομασία και από δεύτερο ηγέτη των αλβανόφωνων

Mετά τον πρόεδρο της βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτι και δεύτερος αλβανόφωνος ηγέτης στη γειτονική χώρα απορρίπτει το ενδεχόμενο να επικυρωθούν οι αλλαγές στο θέμα της ονομασίας μέσω δημοψηφίσματος.

Πρόκειται για τον Aλί Αχμέτι πρόεδρο του αλβανόφωνου κόμματος των Σκοπίων Dui.

Μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε: «Η διαφωνία με την Ελλάδα πρέπει να λυθεί με συμβιβασμό και να μην προκαλεί πόλωση στην κοινωνία. Και μια ιδέα δημοψηφίσματος για αυτό το θέμα δεν συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Μιλώντας πως βλέπει το θέμα η νέα ηγεσία του VMRO συμπλήρωσε: «Και το VMRO ενδιαφέρεται για την επίλυση του προβλήματος. Υπάρχουν διαφορές με την κυβέρνηση αλλά αναμένω να μειωθούν. Επικοινωνώ και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση ώστε να φτάσουμε σε μια λύση για το θέμα του ονόματος»...

newpost

Η πρώτη «απόδραση» κρατούμενης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι

ilektroniko braxiolaki

Μία 43χρονη, που ήταν σε επιτήρηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, κατάφερε να το βγάλει και να εξαφανιστεί, το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτή φαίνεται πως είναι η πρώτη «απόδραση» κρατούμενου που είναι σε επιτήρηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Χθες στις 19:00, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η εταιρεία security, η οποία παρακολουθεί το στίγμα που εκπέμπει το βραχιολάκι, διαπίστωσε ότι η 43χρονη που βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, έφυγε από το σπίτι της στην περιοχή της Ομόνοιας.

Λίγη ώρα αργότερα, η εταιρεία έλαβε σήμα ότι το βραχιολάκι παραβιάστηκε, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Αστυνομικοί που έφτασαν εκεί το βρήκαν πεταμένο, ενώ η γυναίκα είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 43χρονη ήταν σε ηλεκτρονική επιτήρηση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση της εταιρείας Energa, που αφορά υπεξαίρεση και απάτη.

 

Με βιτρίνα ΜΚΟ τεράστιο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών σε καταυλισμούς, πλαστών διαβατηρίων κ.α.

elliniko skines

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, πολυμελές δίκτυο, διεθνικού χαρακτήρα, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση μεταναστών και στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο - έξοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χώρων στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξάρθρωση επετεύχθη έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη EUROPOL, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προτεραιότητα EMPACT 2.5» για την παράνομη μετανάστευση, δράση της οποίας ηγείται η χώρα μας.

Έπειτα από συντονισμένη δράση που έγινε προχθές σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, (οδοί Γερανίου, Μενάνδρου, Αχαρνών) στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ΕΡΜΗΣ», συνελήφθησαν 16 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 8 Μπανγκλαντεσιανοί, 6 Σουδανοί, ένας Πακιστανός και ένας Σύρος, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης συστήθηκαν ειδικά κλιμάκια διακριτικής επιτήρησης - σύλληψης - προανάκρισης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής και εξειδικευμένων στελεχών της Europol.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση της παράνομης εισόδου – εξόδου, παράνομη κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία, καθ’ έξη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 48 άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα (υπήκοοι Μπανγκλαντές, Σουδάν, Τυνησίας και Πακιστάν) και επιπλέον 51 άτομα που διαμένουν σε διάφορες χώρες. Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη, πέντε Μπανγκλαντεσιανοί, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Για την ταυτοποίηση των μελών του κυκλώματος αλλά και του τρόπου δράσης τους, προηγήθηκε εξειδικευμένη και μεθοδική αστυνομική έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν από αυτήν, ενώ εφαρμόστηκαν ειδικές προανακριτικές τεχνικές. Επιπλέον, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αλλά και με τη Europol.

Από την εξέλιξη της έρευνας, αναδείχθηκε η δομή και η ιεραρχία μεταξύ των μελών του δικτύου, το οποίο απαρτίζεται από δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν παράλληλα, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα δαιδαλώδες δίκτυο παράνομης προώθησης μεταναστών, βασισμένο κυρίως στη χρήση πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και τη χρήση αεροπορικών πτήσεων, ενώ η δράση τους υπολογίζεται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) του εγκληματικού δικτύου προέκυψε ότι, χρησιμοποιούσε με μεγάλη συχνότητα διάφορες εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να αποστέλλουν στους πελάτες τους, τα πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη του δικτύου χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, αλλά δήλωναν υπαρκτές τηλεφωνικές συνδέσεις, προκειμένου να έλθουν σε επικοινωνία με τους παραλήπτες και τις εταιρείες ταχυμεταφορών σε περίπτωση προβλήματος.

Μάλιστα, στα δέματα ανέγραφαν διευθύνσεις αποστολέα, αλλά φρόντιζαν ώστε τα σημεία παραλαβής των δεμάτων από τους υπαλλήλους των «courier» να είναι σε άλλα σημεία, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι αμοιβές του εγκληματικού δικτύου για τα πλαστά έγγραφα διαφοροποιούνταν ανάλογα με την ποιότητα, το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου, αλλά κυμαίνονταν από 100 έως 3.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά ως προς τη δομή, την ιεραρχία και την εγκληματική δραστηριότητα πουν είχε αναπτύξει η καθεμία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις προκύπτουν τα εξής:

Πρώτη εγκληματική οργάνωση

Αποτελούνταν από υπηκόους Μπανγκλαντές, οι οποίοι έχοντας ως σημείο αναφοράς για τις παράνομες δραστηριότητές τους το κέντρο της Αθήνας, προέβαιναν στην κατά παραγγελία νόθευση/πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα πλαστά έγγραφα ακολούθως τα έστελναν σε μετανάστες άλλων χωρών, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και τη μετακίνησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, ο Μπαγκλαντεσιανός “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης είχε προβεί στη σύσταση ομίλου εταιρειών (ξενοδοχείο, εστιατόρια, ταξιδιωτικό γραφείο, χρηματική διαμεσολάβηση - μεταφορά χρημάτων, λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες διαδικτύου, Μ.Κ.Ο.) και εκμεταλλευόμενος τη νομιμοφανή δραστηριότητα των επιχειρήσεών του, απέκρυπτε την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Η ΜΚΟ “Χαρά” που είχε ιδρύσει εμπλεκόταν στην παροχή υπηρεσιών προς πρόσφυγες και μέσω αυτού του τρόπου προσέλκυε “πελάτες”. Εξετάζεται εάν έχει δραστηριοποιηθεί μαζί με άλλες πολυάριθμες ΜΚΟ αγνώστου προελεύσεως και σκοπών σε άτυπους και όχι μόνο καταυλισμούς προσφύγων.

Επισημαίνεται επίσης, ότι ηγετικά μέλη της ομάδας εμπλέκονται και σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μόνο κατά το τελευταίο έτος, είχαν αποστείλει με «courier» τουλάχιστον 126 δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα. Από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 δέματα, τα οποία περιείχαν 78 έγγραφα, κυρίως διαβατήρια Μπανγκλαντές, πλαστά ή γνήσια, με επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής.

Από την έρευνα προκύπτει πως με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διακινούν έως 15 παράνομους μετανάστες τον μήνα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, τουλάχιστον εκείνων που είχαν τις οικονομικές δυνατότητες και ποιοτικά πλαστά έγγραφα.

Δεύτερη εγκληματική οργάνωση

Αποτελούνταν από Σουδανούς, οι οποίοι δρούσαν με παρόμοιο τρόπο με την πρώτη και είχαν ως σημείο αναφοράς κατάστημα πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα επί της οδού Αχαρνών.

Ο Σουδανός “εγκέφαλος” αναλάμβανε την προώθηση μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι διαφόρων χρηματικών αμοιβών.

Μόνο κατά το τελευταίο έτος είχαν αποστείλει με « courier » τουλάχιστον 431 δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα. Από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18, τα οποία περιείχαν συνολικά 60 ταξιδιωτικά έγγραφα, παντός τύπου και από διάφορες χώρες (διαβατήρια, ταυτότητες, VISA, άδειες οδήγησης, κλπ).

Με τη δεύτερη ομάδα συνεργάζονταν και υπήκοοι Μπανγκλαντές, μέλη της πρώτης ομάδας, καθώς και υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγους μήνες από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, γιατί είχαν οργανώσει εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε κατάστημα στην Κυψέλη.

Εκτός από την κατάρτιση πλαστών και τη διακίνηση κλεμμένων γνήσιων ταξιδιωτικών εγγράφων, διαπιστώθηκε η παράνομη προώθηση μεταναστών από τα μέλη του κυκλώματος, προς Αυστρία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και άλλες χώρες.

Ενδεικτικά, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον δεκαπέντε παράνομες προωθήσεις μεταναστών και πλαστογραφήσεις εγγράφων. Για κάθε μετανάστη που αναλάμβαναν την παράνομη προώθησή του, τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο προώθησης και τη χώρα προορισμού.

Σημειώνεται ότι τα συλληφθέντα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων διασυνδέονται με άτομα, που έχουν ήδη συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και για υποθέσεις, σε Αθήνα και Χίο, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις στη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει διασύνδεση με υποθέσεις και έρευνες για παράνομη προώθηση μεταναστών και πλαστογράφηση εγγράφων σε Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Τσεχία και Γαλλία. Μάλιστα, οι αρχές της Τσεχίας και της Γαλλίας προέβησαν σε συλλήψεις συνεργών του κυκλώματος και συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τουλάχιστον τρία άτομα στην Τσεχία και τέσσερα άτομα στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΕΡΜΗΣ» και κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, που αποτελούνταν από πλήθος και ποικιλία συνέργων παραχάραξης,

 • τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οχτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

 • τρεις κτυπωτές και δύο σαρωτές,

 • δύο θερμοκολλητές εγγράφων και ειδική πρέσσα,

 • δεκατρία φορητά αποθηκευτικά μέσα,

 • επτά σφραγίδες διαφόρων χωρών,

 • τριάντα τρία κινητά τηλέφωνα,

 • ενενήντα δύο διαβατήρια διαφόρων χωρών,

 • εβδομήντα δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,

 • δέκα άδειες οδήγησης διαφόρων χωρών,

 • δέκα άδειες παραμονής διαφόρων χωρών,

 • επτά κάρτες υγείας διαφόρων χωρών,

 • δύο υπηρεσιακά σημειώματα και τρία (3) δελτία ασύλου,

 • πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και έξι (6) ασυμπλήρωτα πιστοποιητικά και πτυχία, έτοιμα προς πλαστογράφηση,

 • πλήθος κενών πλαστικών καρτών, τύπου νέων δελτίων ταυτότητας, έτοιμες προς πλαστογράφηση,

 • άνω των 7.000 ψηφιακών αρχείων (περίπου 80GB) που αφορούν καταρτισμένα με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ταξιδιωτικά έγγραφα, παντός τύπου και διαφόρων χωρών,

 • 12 κάρτες επιβίβασης και διάφορα ηλεκτρονικά εισιτήρια πτήσεων, από αεροπορικές διακινήσεις μεταναστών,

 • τρεις κάρτες συγκέντρωσης μιλίων αεροπορικών εταιρειών,

 • κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζών,

 • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κάνναβη) 5,5 γραμμαρίων και

 • χρηματικό ποσό 6.400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

news247

Ο Πούτιν απέσυρε τη Ρωσία από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

putin2

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε εκτελεστική πράξη με την οποία διατάσσεται η απόσυρση της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) της Χάγης, εν μέσω φημών για παραπομπή Ρώσων στρατιωτικών στο δικαστήριο για τη βοήθεια που παρέχουν στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία και για τη δράση τους στην κατάληψη της ουκρανικής Κριμαίας.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δίνει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει τον ΟΗΕ για την απόφαση της χώρας να διακηρύξει ότι δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου την Τετάρτη, σε μια κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει ήδη αφρικανικές χώρες όπως η Γκάμπια, η Νότια Αφρική και το Μπουρούντι.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η Ρωσία αποσύρεται από την αναγνώριση του καταστατικού της Ρώμης του 2002 για το ICC, το οποίο ορίζει τους σκοπούς και τις εξουσίες της Χάγης, μολονότι το Κρεμλίνο έτσι κι αλλιώς δεν είχε κυρώσει ποτέ τη συμφωνία επί του καταστατικού που είχε υπογράψει το 2000.

Κάλεσμα και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη Γενική Απεργία της Πέμπτης

poeota diamrtyria

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση, της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016 «και να διατρανώσουν μαζί με όλους τους υπαλλήλους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα την αντίθεσή τους στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατόπιν εντολής των δανειστών», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Μαζικά και ενωτικά καλούνται επίσης να δώσουν το παρώνν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί, όπως επίσης και σε άλλες Συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Χώρας.

«Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στη συγκυβέρνηση και στην τρόικα ότι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα δεν θα δεχθούν την "αντιασφαλιστική" μεταρρύθμιση», προσθέτει και συνεχίζει:

«Περιλαμβάνει μέτρα-σφαγείο που όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα και να αποτρέψουν την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά θα την επιτείνουν, διαλύοντας ό,τι έχει μείνει μέχρι σήμερα όρθιο. Κι αυτό, ταυτόχρονα με τη πλήρη εξαθλίωση των ασφαλισμένων, αφού οι συντάξεις, μετά από πολλές περικοπές τώρα θα μετατραπούν σε φιλοδώρημα. Το προδίδει αυτό το ποσό του 1,8 δις ευρώ που προβλέπεται για περικοπές από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.

Και υπάρχει συνέχεια. Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. που συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου, κ.λπ.), να αυξήσει τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), να αυξήσει τις εισφορές για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και να μειώσει περαιτέρω τις παροχές σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, νυν και μελλοντικών. Αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του Μ.Τ.Π.Υ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να ανατρέψουν τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και των δανειστών, να αποτρέψουν τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και να εμποδίσουν την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τώρα είναι η ώρα του δυναμικού αγώνα. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πώς δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Ή ανατρέπονται τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα ή μπαίνει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση που αν περάσει η μεταρρύθμιση θα αποτελεί πλέον προνόμιο για τους λίγους».

Υποκατηγορίες