Πύρινη κόλαση στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται χωριά και ξενοδοχεία

Σύντομα Νέα HOT
Tools

fotia zakinthos

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11.00 το πρωί δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο. Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, όπως αναφέρει το ermisnews.gr.

Το σπίτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

Ευτυχώς οι ένοικοι του σπιτιού είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. 

Στο νησί μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και η ειδική ομάδα πρώτης απόκτησης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να φτάσει στις 19:30 στην περιοχή λίμνη Κεριού της Ζακύνθου.

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην κατάσβεση: 30 οχήματα με 80 άτομα μεταβαίνουν στο νησί, ενώ 35 άτομα πεζοπόρο μεταφέρονται με C27j από τη Θεσααλονίκη.

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο Κερί

Επιπλέον, αποφασίστηκε η εκκένωση και ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. 

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. 

Το απόγευμα, οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν. Συνολικά επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 1ομάδα πεζοπόρου, 5 Α/Φ, 2 Ε/Π και 2 PZL. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki · 
 

σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 με 8 οχήματα, 2 Α/Φ, 2 Ε/Π και 4 PZL.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην στη Ζάκυνθο και συνολικά επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 1ομάδα πεζοπόρου, 5 Α/Φ, 2 Ε/Π και 2 PZL. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Στο νησί για να συνδράμουν στην κατάσβεση μεταβαίνουν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρο μεταφέρονται με C27j από τη Θεσσαλονίκη.

Εσπευσμένα στo νησί μεταβαίνει και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και η ειδική ομάδα απόκρισης της ΓΓΠΠ. Η προσγείωση τους στην περιοχή αναμένεται στις 19:30.