Κοντέινερς με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραία που πιθανώς περιέχουν.... έναν τόνο κοκαϊνης

Σύντομα Νέα HOT
Tools

containers

Μπροστά σε ποσότητα μαμούθ κοκαϊνης βρίσκονται οι ελληνικές αρχές. Σε διαμετακομιστικό σταθμό μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης προς την «Γηραιά Ήπειρο» προσπαθούν να μετατρέψουν το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και αυτό της Θεσσαλονίκης, τα καρτέλ των «Βαρόνων» τις Λατινικής Αμερικής.

Η ανακάλυψη 120 κιλών κοκαΐνης στο Λιμάνι του Πειραιά σε κοντέινερ γεμάτα με μπανάνες, όπως ακριβώς είχε συμβεί τον Αύγουστο στο Λιμάνι τις Θεσσαλονίκης, σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες Υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος αλλά και του ΣΔΟΕ.

Ήδη και έπειτα από έρευνες, αστυνομικοί, Λιμενικοί και Τελωνειακοί, ανακάλυψαν σ’ ένα από τα ύποπτα κοντέινερ ποσότητα καθαρής κοκαΐνης, βάρους 120 κιλών.

Ωστόσο, εκτιμάται από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κυρίως την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που άλλωστε έχει μέγιστη εμπειρία από ανάλογες υποθέσεις, πως είναι πολλαπλάσια, η ποσότητα της κοκαΐνης που είναι κρυμμένη στα ύποπτα κοντέινερ και είναι δυνατόν να φτάσει ακόμα και των έναν τόνο καθαρής κόκας, καθώς ακόμα δεν έχει ελεγχθεί το σύνολο των ύποπτων κοντέινερ που έφτασαν από το Εκουαδόρ, φορτωμένα με μπανάνες.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από τα περίπου 100 κοντέινερ που θεωρούνται ύποπτα είχαν άλλους προορισμούς και συγκεκριμένα, το Λιμάνι τις Θεσσαλονίκης, την Αλβανία, αλλά και το Μαυροβούνιο. Ήδη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι αστυνομικοί τις Δίωξης Ναρκωτικών τις Ασφάλειας Αττικής, έχουν ενεργοποιήσει τους συνδέσμους τους σ’ αυτές τις χώρες προκειμένου να διεξαχθούν ανάλογες έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα που κρύβει τις ποσότητες καθαρής κοκαΐνης στα κοντέινερ με τις μπανάνες και τα... εξωτικά φρούτα από το Εκουαδόρ, έχει ακριβώς το ίδιο σύστημα απόκρυψης του ναρκωτικού σ’ όλες τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα οι κακοποιοί έχουν ανακαλύψει κενά σημεία στην εγκατάσταση της ψύξης στο εμπορευματοκιβώτιο και εκεί τελικά τοποθετούν τα ναρκωτικά με απλές μάλιστα κινήσεις, καθώς η εγκατάσταση που τροφοδοτεί με ψύξη το εσωτερικό του μεταλλικού κιβωτίου είναι τοποθετημένη εξωτερικά του κοντέινερ και κατά συνέπεια είναι απλό για τoν μυημένο να ξεβιδώσει 4 βίδες και να «φυτέψει» στο εσωτερικό του συστήματος την κοκαΐνη.

crash