Δεν είμαστε Λωτοφάγοι κ. Λοβέρδε! - Λούκα Κατσέλη: "Λυπάμαι για λογαριασμό του"!

ΓΝΩΜΕΣ
Tools
loverdos gap papakonst
 
Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τη στιγμή που ο Αντρέας Λοβέρδος απειλούσε ανοιχτά με “μακελειό”, σε περίπτωση που κάποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου, και οι θέσεις του πρώην υπουργού υγείας φαίνεται πως υπέστησαν ριζική μετάλλαξη!

Σε συνέντευξή του στη Δημόσια τηλεόραση εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός τους κατηγορώντας τους για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Ξαφνικά ο κ. Λοβέρδος θυμήθηκε να πει ότι είχε αντιρρήσεις ο ίδιος και άλλοι υπουργοί στις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου, όμως, ξέχασε να πει ότι τις στήριξε μέχρι το τέλος. Γιατί δεν παραιτήθηκε από την πρώτη στιγμή; Γιατί επέβαλε σκληρό μνημόνιο με περικοπές στην υγεία; Και γιατί έφερε στη συνέχεια ένα από τα καταστροφικότερα νομοσχέδια για τα εργασιακά;

Αμνησία του κ. Λοβέρδου ή μήπως επειδή σκέφτεται να φτιάξει κόμμα θέλει να βρει «κολυμβήθρα» να ξεπλύνει τις αμαρτίες του ρίχνοντας το ανάθεμα στον Παπανδρέου. Όχι ότι δεν έχει τεράστιες πολιτικές-ίσως και ποινικές- ευθύνες ο πρώην  Πρωθυπουργός αλλά παράλληλα και το Υπουργικό Συμβούλιο που συμφωνούσε και αν δεν κάνω λάθος ο κ. Λοβέρδος ήταν μέλος του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έδινε και μάχες υπέρ του μνημονίου.

Σε ποιους απευθύνεστε κ. Λοβέρδε, σε Λωτοφάγους;

Ε.. δεν  είμαστε!

Και για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, λέγατε ψέματα στα ΝΕΑ στις 26/4/2010;

«O κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει μονόδρομο την ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις ακόμη και για στελέχη της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατούσε αμφισημία και έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία της χώρας.

«Η προσφυγή στον μηχανισμό ήταν προσφυγή διάσωσης της πατρίδας. Η συνεπής εφαρμογή του μηχανισμού όπως και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων είναι μονόδρομος για την επιβίωση της Ελλάδας.»

Νίκος Παναγιωτόπουλος

 

Λούκα Κατσέλη: «Λυπάμαι για λογαριασμό του κ. Λοβέρδου»

«Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ.

«Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση» πρόσθεσε η κα Κατσέλη.

 

Ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου

«Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις. Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια; Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία. Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται "κίνησης". Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας» αναφέρει –μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο κ. Παπανδρέου.