Οριστικές αποφάσεις από την UEFA για την συνέχεια των πρωταθλημάτων

Ελλαδα
Tools

​Όλα τα ενδεχόμενα για την συνέχιση και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων προσπαθεί να καλύψει η UEFA και για αυτό το λόγο έχει ήδη έτοιμα τα πλάνα της ακόμα και για τις λίγκες που δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τονίζει πως τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 3 Αυγούστου, ενώ για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό προτείνει τη συνέχιση των πρωταθλημάτων τους ακόμα και τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League, αν δεν έχει αρχίσει μέχρι τον Ιούνιο.

Την είδηση μετέδωσε στο twitter ο Ιταλός δημοσιογράφος, Τανκρέντι Παλμέρι.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι:

- Τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου.

- Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε μπορούν να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League.

- Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε από την πλευρά της η UEFA προτείνει τη διεξαγωγή "play-off", κάτι που πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Μαΐου.

- Για όποιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καθόλου, τότε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα αποφασιστούν βάσει των βαθμολογικών κριτηρίων, δηλαδή τη βαθμολογία πριν υπάρξει διακοπή και ειδικότερα σε περιπτώσεις που οι ομάδες δεν έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων, θα υπολογιστεί ο μέσος όρος. 

- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για wild car ή για συμμετοχή ομάδας βάσει του UEFA Ranking.