Ο κορονοϊός έπληξε την Εθνική πόλο ανδρών. Πέντε συνολικά τα κρούσματα

Ελλαδα
Tools

Ο κορονοϊός έπληξε την Εθνική πόλο ανδρών καθώς μετά το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε, ακολούθησαν τέσσερα ακόμη θετικά δείγματα διεθνών παικτών. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ενημέρωση της κολυμβητικής ομοσπονδίας, οι τέσσερις πολίστες είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους.

Παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους και θα υποβληθούν σε νέα τεστ την Τρίτη (4/8). Από τη στιγμή που διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα σήμανε συναγερμός στην ΚΟΕ και στον ΕΟΔΥ, σταμάτησαν προσωρινά οι προπονήσεις και όλοι οι αθλητές των Εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών υποβλήθηκαν σε τεστ. Μάλιστα τα αποτελέσματα της ομάδας των γυναικών βγήκαν όλα αρνητικά.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΟΕ αναφέρει:

«Η ΚΟΕ ανακοινώνει σήμερα (Κυριακή 2/8) τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ για Covid-19 που έγιναν χθες Σάββατο (1/8), από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα μέλη των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που εμφανίστηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ανδρών. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, άλλα τέσσερα μέλη της Εθνικής ομάδας Ανδρών βρέθηκαν θετικά στον ιό. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Από την αποστολή της Εθνικής ομάδας Γυναικών, εξάλλου, που προετοιμαζόταν στο ίδιο κολυμβητήριο (του Αγίου Κοσμά), όλα τα τεστ για κορονοϊό βγήκαν αρνητικά. Κανένα θετικό δείγμα, εξάλλου, δεν υπήρχε ούτε ανάμεσα στο προσωπικό του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, που επίσης υποβλήθηκε σε τεστ. Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν την προσεχή Τρίτη (4/8) σε όλους, προκειμένου να έχουμε οριστική επιβεβαίωση ή μη των κρουσμάτων.

«Όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα», τονίζει ο γιατρός της ΚΟΕ και μέλος της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ για την πανδημία του Covid-19, Γιώργος Μαρίνος. Σημειώνουμε ότι το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά θα παραμείνει κλειστό για να γίνει απολύμανση. Ακυρώνονται, εξάλλου, τα καμπ προετοιμασίας των προεθνικών ομάδων Νεανίδων και Παίδων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν αυτές τις μέρες στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο.

madata