Ξέσπασε πολιτική θύελλα για τα δήθεν ..... «αρχαία» της ... τελευταίας στιγμής στο Ελληνικό

Ελλάδα
Tools

elliniko dithen arxaia

H ξαφνική  ... αναδυση στο Ελληνικό των αρχαίων λίθων Μπαλτά!!

Πολιτική θύελλα προκαλεί τις τελευταίες ώρες η αποκάλυψη ότιυπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού επιθυμεί να κηρύξει «αρχαιολογικό χώρο» σχεδόν ολόκληρη την περιοχή Ελληνικού, όπου πρόκειται να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Έντονη ήταν η αντίδραση σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία να καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρα θέση για τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να παράγει αδιέξοδα και τους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων να στηλιτεύουν -και μάλιστα με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο- το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου, κάτι που θα οδηγούσε σε «ναυάγιο» της επένδυσης.

«Ο μόνος που βρίσκεται σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση εγγράφου υπηρεσιών του περί πρόθεσης κήρυξης του Ελληνικού ως..... «αρχαιολογικού χώρου».

Αν και το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει πως «η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει απρόσκοπτα», από τα ίδια τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει ότι βάζει νέα εμπόδια στην ολοκλήρωσή της.

Πολιτική θύελλα προκαλεί τις τελευταίες ώρες η αποκάλυψη ότι υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού επιθυμεί να κηρύξει «αρχαιολογικό χώρο» σχεδόν ολόκληρη την περιοχή Ελληνικού

 

Kόντρα ΝΔ-Γεροβασίλη για τα «αδιέξοδα της κυβέρνησης»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

«Κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα,υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, που καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα του Ελληνικού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, «η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

Αιτία η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει - με ακατανόητη καθυστέρηση - ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος - πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας.

Κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν.

Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

«Ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ», ήταν η απάντηση που έδωσε στη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό της, παραθέτοντας μάλιστα και σημεία της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού.

Ομοβροντία για το «φρένο» στην επένδυση του Ελληνικού

Νωρίτερα, τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχαν στηλιτεύσει με έντονο τρόπο τις εξελίξεις.

«Η πρόθεσή τους να κηρύξουν ως Αρχαιολογικό Χώρο ακόμη και την πίστα του αεροδρομίου αποδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν» ανέφερε σε ανάρτησή του στo twitter ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε δηκτικά: «Πάντως αν ερμηνεύσουμε τον Κριτία του Πλάτωνος, δεν αποκλείεται η Ατλαντίδα να βρίσκεται κάπου μεταξύ πίστας και κεντρικού κτιρίου...εύγε».  

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε την πρόθεση χαρακτηρισμού του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου «γελοίες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων».

«Θα τους θυμάστε και από το σχολείο. Είναι αυτοί που όταν έχαναν, έπαιρναν την μπάλα και έφευγαν. Ή την πετούσαν στον δρόμο, να την πατήσει το αυτοκίνητο να τελειώσει άδοξα το ματς...Τέτοιοι τύποι είναι σήμερα υπουργοί...Τώρα με το μισό κράτος στις διακοπές θέλουν να ορίσουν ως αρχαιολογική ζώνη το παλιό αεροδρόμιο! Ναι δεν είναι πλάκα. Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού... 

Γελοίες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων. Αν είχαν κότσια, θα έπρεπε να βγουν και να πουν καθαρά όχι στην αξιοποίηση αλλά πού να διακινδυνεύεις καλοκαιριάτικα το Υπουργείο σου …Να χάσουν και την δουλειά τους και οι διορισμένοι φίλοι σου… Πέτα καλύτερα η μπάλα στην … αρχαιολογία!» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Για «γελοίες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις δυο μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των επενδυτών και μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η κυβέρνηση οδηγεί σε ναυάγιο τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών.

Η διεθνής απαξίωση της χώρας κορυφώνεται με την πρόθεση να κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος το Ελληνικό και μνημεία τα κτίρια του αεροδρομίου, ο υδατόπυργος, ακόμη και ο … διάδρομος προσγειώσεων! Λες και όλα αυτά δεν υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, λες και δεν τα ήξερε η κυβέρνηση όταν το ΤΑΙΠΕΔ έβαζε την υπογραφή του στην κατακύρωση του διαγωνισμού.

Η απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη είναι επικίνδυνη, με πιθανές συνέπειες π.χ.:

α) να παραμείνει το Ελληνικό εγκαταλελειμμένο, περιοχή διακίνησης ναρκωτικών και αποθήκη ψυχών προσφύγων, να χαθούν 70.000 θέσεις εργασίας και η ευκαιρία να δρομολογηθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία για το λεκανοπέδιο Αττικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής (ν. 4277/2014), που ο ΣΥΡΙΖΑ (τυχαία;) καταψήφισε.

β) να μην υπογραφεί η σύμβαση εντός του Σεπτεμβρίου, η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση και τη δόση που περιμένουμε

γ) να υπάρξει κίνδυνος αποχώρησης του επενδυτή και να απαιτηθούν σοβαρές αποζημιώσεις για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.

Την ιλαροτραγωδία την έχουμε ξαναδεί με τον ΟΛΠ, τη ΔΕΗ, τα 14 Αεροδρόμια, την Αφάντου στη Ρόδο, τον Αστέρα.

Όλα, στο βωμό της ικανοποίησης του τοπικού κομματικού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τον κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η χώρα και να υπονομευθούν παραπέρα τα θέματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Θέματα που δεν πρέπει να αφεθούν να ρυθμιστούν από τις άναρχες δυνάμεις των εσωκομματικών οπλαρχηγών και μηχανισμών.

Τελικά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και πού οδηγεί τη χώρα; Αν δεν παρθούν άμεσα οι σωστές αποφάσεις, ο πρωταγωνιστής της πιθανής αναπτυξιακής κατάρρευσης της χώρας από εδώ και πέρα θα ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τρόπο ηχηρό».

thetoc

ΥΠ. ΠΟΛ: Κανένα πρόβλημα στην επένδυση Ελληνικού – Kωνσταντάτος: Να υπάρξει επιτέλους σοβαρότητα