Τετ12192018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 19 Δεκ 2018 2pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Οι Τούρκοι απειλούν για τις ΝΟΤΑΜ σε Αιγαίο και για τον «Ηνίοχο»: «Οι Έλληνες προκαλούν»!

Οι Τούρκοι απειλούν για τις ΝΟΤΑΜ σε Αιγαίο και για τον «Ηνίοχο»: «Οι Έλληνες προκαλούν»!

AIGAIO NAVTEX

Για… ελληνικές «προκλήσεις» κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος με εκτενή ρεπορτάζ με αφορμή τις αεροναυτικές ασκήσεις που πρόκειται να διεξάγει η Ελλάδα στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και πιστό έντυπο του Ερντογάν «Ακσάμ»  αναφέρει:

«Η Ελλάδα που δεν μπορεί να πάρει ό,τι θέλει, επιχειρεί να δημιουργήσει  μία καινούρια κρίση στο Αιγαίο, ανακοινώνοντας  ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.»

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ο εμβολισμός του σκάφους του ΛΣ από τουρκικό της Ακτοφυλακής λέγοντας:  

«Περίπου 2 μήνες πριν και με σκοπό να προκαλέσει ένα ελληνικό πλοίο πλησίασε τα Ίμια, αλλά  τελικά απομακρύνθηκε από την περιοχή όταν η τουρκική Ακτοφυλακή το εμβόλισε»

Αμέσως μετά αναφέρεται στην άσκηση Ηνίοχος, κάνοντας λόγο για ελληνική προβοκάτσια! Μάλιστα αναφέρει πως η Ελλάδα προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς της μέσω των στρατιωτικών προκλήσεων.

Η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018» ξεκίνησε σήμερα. Θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών από σήμερα, Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Η Τουρκία ανησυχεί για τη συγκεκριμένη άσκηση καθώς είναι σίγουρο ότι μεγάλο μέρος της θα διεξαχθεί στο Ν.Α.Αιγαίο, ενώ θα υπάρξουν και πτήσεις στην περιοχή της Μεγίστης. 

pronews