Δευ12172018

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 16 Δεκ 2018 6pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Κοσμος Απαράδεκτο ΝΑΤΟ, απίστευτος Στόλντεμπεργκ για τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών μας! Είμαστε πάλι ...μόνοι μας

Απαράδεκτο ΝΑΤΟ, απίστευτος Στόλντεμπεργκ για τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών μας! Είμαστε πάλι ...μόνοι μας

stolnteberg

Αντιδράσεις προκαλεί η στάση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 15 μέρες.

Ο ίδιος όχι απλά «νίπτει τας χείρας του» πετώντας το μπαλάκι σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά τονίζει ότι πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα μεραδίδουν τουρκικά ΜΜΕ (Anadolu και TRT) “ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη προς την Τουρκία απέναντι στις τρομοκρατικές απειλές.

Ο Στόλτενμπεργκ στις δηλώσεις στο πρακτορείο Αναντολού ευχαρίστησε την Τουρκία ως σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ για τη συμβολή της στην ασφάλεια, στις επιχειρήσεις και αποστολές του ΝΑΤΟ…

Ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τη Τουρκία για τη συμβολή της στο ΝΑΤΟ και την υποστήριξη προς την Τουρκία απέναντι στις τρομοκρατικές απειλές και την αστάθεια που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στα νότια της χώρας”.

Αν οι δηλώσεις Στέλντεμπεργκ έχουν αποδοθεί σωστά, επιβεβαιώνεται απλά ότι ήμαστε τελείως μόνοι όχι μόνο στο θέμα των στρατιωτικών, αλλά σ ΄ όλα τα θέματα.

Με αφορμή τη στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζει μηδενικού αποτελέσματος τις διπλωματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποφεύγει να πάρει θέση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. Μηδενικού αποτελέσματος οι διπλωματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης. Αναμενόμενο. Ο ένας τους μιλούσε για σύνηθες επεισόδιο και ο άλλος για ομηρία!» έγραψε στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά για το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουν να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ...