Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής κορυφώθηκε με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, της πρώτης σημαντικής μεταρρύθμισης της μετά covid εποχής.

Τη διακοπή της δωρεάν διάθεσης self test στα φαρμακεία της Αττικής από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Μιλώντας για το εργασιακό νομοσχέδιο και με αιχμή τις ρυθμίσεις για την συνδικαλιστική δράση, ο υπουργός Εργασίας απηύθυνε εκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου να σεβαστούν την αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονιών .

Συμφωνεί με την αλλαγή των ορίων ηλικίας στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι έγινε λάθος επικοινωνιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, 1,89% είναι το ποσοστό ακυρώσεων για δεύτερη δόση με το AstraZeneca, τετραπλάσιο σχεδόν συγκριτικά με τα 0,5% και 0,45% των Pfizer και Moderna αντίστοιχα

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και το μήνυμα αυτής της κατ' ιδίαν συνομιλίας που είχαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν είναι πως έσπασε ο πάγος μεταξύ των δύο ηγετών.

Περισσότερα Άρθρα...