«Αυτό που συνέβη στην Αμερική από τον Πρωθυπουργό ήταν ίσως το σημαντικότερο βήμα. Πήραμε την πολιτική έγκριση για την άμεση έναρξη των διαδικασιών απόκτησης των F-35» έλεγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε πηγαδάκι αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης για την ημέρα μνήμης από το «Κίνημα του Ναυτικού», στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το βράδυ της Δευτέρας.

Μεγάλη γιορτή σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου - Της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού.

H Μεγάλη Παρασκευή συμβολίζει τα συμβάντα της δίκης του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο, την μαρτυρική πορεία Του προς τον Γολγοθά, την Σταύρωση του και τελικά την Ταφή του.

Μεγάλη Δευτέρα ξημέρωσε. Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε.

Φτάνουμε σιγά σιγά στην αποκορύφωση του θείου Δράματος. Η Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων :

«Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι υπάρχουν συνεργοί», τόνισε με νόημα το πρωί της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Περισσότερα Άρθρα...