Υπερψηφίστηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκχωρούν πλήρως την εθνική κυριαρχία!(vid)

Ελλάδα
Tools

vouli kaggela

Με 166 «Ναι», 123 «Όχι» και 1 «Παρών» σε σύνολο 290 βουλευτών υπερψηφίστηκαν επί της αρχής οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Επιπλέον καταργήθηκαν τα άρθρα 23, 47, 48 και 49. Το άρθρο 35 που αφορά εργασιακά θέματα δεν υπερψηφίστηκε από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τελικά έγινε δεκτό με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 3 παρών.

Η αντιπολίτευση έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης, τόσο για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της διαδικασίας, όσο και για το περιεχόμενο του α.53 του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι: «Ούτε το δικαιούχο κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης».

Με αφορμή την εν λόγω διάταξη σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «λέει ψέματα ενσυνειδήτως και αποπλανά τη συνείδηση του πολίτη». «'Οσοι λένε ότι αυτή η σύμβαση μπορεί να θίξει τα κοιτάσματα, τα μνημεία και τον φυσικό πλούτο της χώρας λένε ψέματα. Έλεος και ντροπή» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Χρήστος Σταικούρας εκτίμησε ότι «στα δημόσια οικονομικά η χώρα πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους της χωρίς πρόσθετα μέτρα». «Αυτό δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, δεν επιτρέπει εφησυχασμό, είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος και απαιτείται συνέπεια», συμπλήρωσε ο κ. Σταικούρας.

Τέλος, με αλλαγές που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών εξαιρέθηκαν τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας. Αρμόδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο λόγος της εξαίρεσης έχει να κάνει με γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που υποστηρίζει ότι λόγω επιβολής προηγούμενου φόρου κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε διπλή φορολόγηση.

 

Δείτε το βίντεο