Χιονοστιβάδα οι προσφυγές κατά του Μνημονίου

Ελλάδα
Tools

enstoloi diamartyria

Τα σκήπτρα μέχρι τώρα κατέχουν οι δικαστές, οι οποίοι ενώ συνεχίζουν να καταθέτουν ομαδικά προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σήμερα ξεκίνησαν να καταθέτουν και αγωγές στο Μισθοδικείο.

Παράλληλα, μετά την κατάθεση της προσφυγής στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της ΑΔΕΔΥ και πάλι κατά του Μνημονίου ΙΙΙ, της διαθεσιμότητας και της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων, τη σκυτάλη πήραν οι ένστολοι όλων των κατηγοριών (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, κ.λπ.), οι οποίοι κατέθεσαν σήμερα ομαδικές αιτήσεις (προσφυγές).

Ειδικότερα, σήμερα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων έξι δικαστικών Ενώσεων (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) προσέφυγαν στο Μισθοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι όλες και πάλι οι δικαστικές Ενώσεις, αλλά και 602 δικαστές και εισαγγελείς κατέθεσαν προσφυγές κατά του Μνημονίου ΙΙΙ, των μειώσεων των αποδοχών τους και της αναδρομικής (από 1.8.2012) τμηματικής επιστροφής που υποχρεώθηκαν των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» στο Δημόσιο.

 

Στη Δικαιοσύνη οι ένστολοι

Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ένστολων κατέθεσαν σήμερα προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής από 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέσεων αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν:1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.

Όλες οι Ενώσεις, κ.λπ. των ένστολων υποστηρίζουν με τη σειρά τους την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012.

Τέλος, υποστηρίζουν οι ένστολοι ότι τα επίμαχα νομοθετήματα αντιβαίνουν στην ΕΣΔΑ.