Τα "self test" στα σχολεία δείχνουν τον δρόμο για λιανεμπόριο, τουρισμό και εστίαση

Ελλάδα
Tools

Επιτυχημένο κρίνεται το εγχείρημα των self test στα σχολεία όλης της χώρας, στα οποία ακούστηκε σήμερα κουδούνι μετά από πολύμηνο λουκέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν συνολικά 245.093 self test εκ των οποίων βγήκαν 613 θετικά: από αυτά τα 359 αφορούν θετικούς μαθητές και τα 254 αφορούν θετικούς εκπαιδευτικούς.

Όπως τόνισε και σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το εγχείρημα κρίνεται με θετικό πρόσημο και γι' αυτό τον λόγο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τα self test τόνισε πως «Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας.

Έδειξαν ότι, όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test.

Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Και αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας και γι’ αυτό και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό».

Σε δεύτερη φάση self στην εστίαση και γιατί είναι απαραίτητα

Άκρως ικανοποιημένα είναι στελέχη της κυβέρνησης με το εγχείρημα των self test και αυτό για έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Χωρίς αυτά τα τεστ σήμερα, στα λύκεια όλης της χώρας θα βρίσκονταν τα 613 κρούσματα μεταξύ υγειών μαθητών και εκπαιδευτικών συνεπώς, θα υπήρχε τεράστιος κίνδυνος διασποράς του ιού εντός των σχολικών μονάδων.

Πλέον, με τα self test η προστασία του συνόλου και η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων είναι ευκολότερη. Το project self test θα επεκταθεί όχι μόνο στις μεταφορές, στο λιανεμπόριο και στα delivery αλλά και στα καταστήματα εστίασης τα οποία αναμένεται να ανοίξουν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ακριβώς μετά το Πάσχα.

Ένα σχέδιο που εφόσον όλα πάνε κατά γράμμα, με το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και τα self test σε εργαζομένους της εστίασης αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πλέγμα προστασίας γύρω από τον τουρισμό που αναμένεται φέτος να είναι σε καλύτερα επίπεδα απ' ότι πέρυσι.

dikaiolog