Οργή από την Άγκυρα για το ηχηρό ψήφισμα- ράπισμα της Ευρωβουλής εναντίον της

Κόσμος
Tools

Οργισμένα αντέδρασε η Τουρκία στο ψήφισμα-«σφαλιάρα» από την Ευρωβουλή. «Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου υιοθετεί τις απόψεις Ελλήνων, Κυπρίων», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Άγκυρα αντέδρασε οργισμένα στο ψήφισμα-«σφαλιάρα» από την Ευρωβουλή με την ΕΕ να απειλεί την Τουρκία με επίσημη αναστολή διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας απορρίπτει και καταγγέλλει ως μεροληπτική την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η έκθεση αντικατοπτρίζει τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου και κάνει λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς.

«Απορρίπτουμε αυτό το προκατειλημμένο έγγραφο, το οποίο περιέχει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη δομή της κυβέρνησής μας και τα πολιτικά κόμματα...», τονίζεται.

Μέσω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, η Τουρκία απευθύνεται προς την ΕΕ και τις Βρυξέλες, υπενθυμίζοντάς της για άλλη μία φορά ότι πρέπει να προχωρήσει σε βήματα στο μεταναστευτικό: «Ενώ η ΕΕ εκτιμά τις προσπάθειές μας ειδικά στο θέμα της μετανάστευσης στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ Τουρκίας - ΕΕ, ωστόσο θα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο, εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις της και προβαίνοντας σε συγκεκριμένα βήματα».

«Σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζωογόνηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ υπό το πρίσμα μιας θετικής ατζέντας και βάσει της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ, είναι απαράδεκτη η προαναφερθείσα σύσταση, η οποία είναι μονομερής και απέχει από την αντικειμενικότητα.

Απορρίπτουμε αυτό το προκατειλημμένο έγγραφο, το οποίο περιέχει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη δομή της κυβέρνησής μας και τα πολιτικά κόμματα και που βλέπει την αποτελεσματική και προσανατολισμένη στον άνθρωπο εξωτερική πολιτική της χώρας μας ως απειλή.

Η έκθεση αντικατοπτρίζει εντελώς άδικες και μεροληπτικές θέσεις για το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, βασιζόμενες στις απόψεις της Ελλάδας και των Ε/Κ. Απορρίπτουμε αυτήν την προκατειλημμένη γραφή που βασίζεται σε μονόπλευρες, αβάσιμες αρμενικές αφηγήσεις για τα γεγονότα του 1915», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

dikaiologit