Ξεκινούν σε λίγες ημέρες τα γεωτρύπανα της Exxon Mobil και της Qatar Petroleum τις γεωτρήσεις ενώ αμέσως μετά σειρά παίρνει η Total-Eni. Η Τουρκία, εγκλωβισμένη, αναμένεται κι αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει σε γεώτρηση-απάντηση, σε περιοχές που, που όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, ανήκουν στο ψευδοκράτος. 

Ο κύβος ερρίφθη από τον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό EXXON MOBIL καθώς παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας και το δυσμενές κλίμα στον παγκόσμιο ενεργειακό κλάδο ξεκινά τις εργασίες για τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αυστηρό μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία έστειλαν μέσω διακήρυξης οι ηγέτες των χωρών τoυ Eυρωπαϊκού Νότου που συναντήθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλέον ονομάζεται EUMED 9, στο κέντρο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Τατάρ υποστήριξε ότι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού κατά τις διαπραγματεύσεις, όμως, όλες απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους 

Αυξάνεται ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κύπρου -Τα γαλλικά αντιεροπορικά «Mistral» θα αποτελέσουν το αντίδοτο στην δράση των τουρκικών drones - Και προμήθεια Exocet, που έχουν βεληνεκές 180 χιλιομέτρων - Προμήθειες και από την Σερβία.

Γιώργο μου έφυγες πολύ νωρίς για το αιώνιο ταξίδι αφήνοντας πίσω σου τα τρία σου μωρά και την γυναίκα σου στην ηλικία των 46 χρόνων. Γιατί καλέ μου φίλε δεν άκουγες τις παρακλήσεις μας και να εμβολιαστείς. Γιατί καλέ μου φίλε δεν πήγες νοσοκομείο από τις πρώτες ημέρες και έμεινες σπίτι και παίρνοντας συνταγές από ηλίθιους τσαρλατάνους. Τώρα αυτοί που σε πήραν στον λαιμό τους τι έχουν να πουν.

Εκείνο το τελευταίο βλέμμα του στρατιώτη, που η φωτογραφία του είναι χρόνια σημείο αναφοράς για τους αγνοούμενους, θα έπρεπε να ήταν πάντα στο μυαλό όλων. Γιατί είναι -φευ- η ζωντανή μας μνήμη. Αντίφαση; 

Περισσότερα Άρθρα...