Κωνσταντάτος: «Θέλουμε ξεκάθαρη εντολή σας από 1η Κυριακή στη Δηµοτική & Τοπική κάλπη»

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

konstant vima megala erga

Στην τελική ευθεία, λίγες ηµέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο ∆ήµο Ελληνικού - Αργυρούπολης συναντάµε το εξής παράδοξο:

Από την µια πλευρά, έχουµε την υποψηφιότητα της μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξης "Ενωµένη Πόλη" µε επικεφαλή της τον νυν ∆ηµάρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, που έχει παρουσιάσει σηµαντικό έργο στη θητεία που πέρασε και ουσιαστικά αναγέννησε την ρηµαγµένη, από την διοίκηση του πρ. ∆ηµάρχου Χρ. Κορτζίδη, πόλη.

Κι από την άλλη πλευρά, βλέπουµε να κάνουν την εµφάνισή τους θνησιγενή πολιτικά σχήµατα – δεδοµένου ότι δηµιουργήθηκαν λίγες µόνο ηµέρες πριν την εκλογική αναµέτρηση της 26ης Μαίου.

Αυτά τα σχήµατα, όχι µόνο δεν έχουν σχέδιο για την πόλη, αλλά µε µεγάλη δυσκολία συµπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Μοναδικός τους σκοπός, όπως δηλώνουν, είναι να… “κόψουν” ψήφους από τον νυν Δήµαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, για να τον οδηγήσουν στην 2η Κυριακή, και, έτσι, να τον “υποχρεώσουν”, ελέω εκλογικού νόµου, να συνεργαστεί µαζί τους επιβάλλοντας τα θέλω τους!.

Το γεγονός αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του νέου Nόµου της απλής αναλογικής, γίνεται πολύ επικίνδυνο, καθώς ένας ∆ήµαρχος, εάν δεν βγει αυτοδύναµος από την πρώτη Κυριακή, µπορεί να βρεθεί “όµηρος” ποικίλων εκβιασµών και συναλλαγών.

«Δίχως εκβιασμούς και ομηρίες αλλά με ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ» ο ∆ήµαρχος της πόλης, Γιάννης Κωνσταντάτος , ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, ότι «οι δηµότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης θα πρέπει να του δώσουν ξεκάθαρη εντολή από την πρώτη Κυριακή, τόσο στην δηµοτική κάλπη, όσο και στην τοπική κάλπη, διότι δεν πρόκειται να δεχτεί, ούτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, ούτε εκβιαστικά διλήµµατα, από ανθρώπους που καταψήφισαν ΟΛΑ τα έργα της δηµοτικής αρχής, τα οποία έχουν αναβαθµίσει την ποιότητα ζωής των δηµοτών της πόλης (δηµοτική συγκοινωνία, ανακαίνιση παιδικών χαρών και σχολείων, νέα ΚΑΠΗ, δημιουργία καταπράσινων οικογενειακών πάρκων και ενός ευρύτατου δικτύου κοινωνικής προστασίας, προώθηση επένδυσης Ελληνικού, κ.α.)».

Ζητά επίσης από του δηµότες να προσέλθουν στην κάλπη, ώστε να υπάρξει αυξηµένη συµµετοχή και µέσα από αυτή να δώσουν ένα ξεκάθαρο µήνυµα νίκης και εµπιστοσύνης στην «Ενωµένη Πόλη» και στον ίδιο, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστα το έργο που ξεκίνησε για την αναγέννηση της πόλης εδώ και τεσσερισήµισι χρόνια».

«Οι ∆ήµοι διοικούνται, όταν υπάρχουν Δήµαρχοι µε ισχυρή πλειοψηφία για να ασκούν απερίσπαστα και χωρίς εκβιασμούς την πολιτική τους», τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Palmos