Μια μεγάλη εκδήλωση του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: «Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των επενδύσεων»

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

elliniko sxedio ependysiis katopsi

Μεγάλη εκδήλωση οργανώνει ο πρωτοπόρος Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης την Πέμπτη το βράδι (3/10) με τίτλο «Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των επενδύσεων», όπου θα παρουσιασθεί το τελικό σχέδιο του Μητροπολιτικού Πόλου - Πάρκου Ελληνικού, της μεγαλύτερης  μέχρι σήμερα και πιο εμβληματικής επένδυσης στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκατοντάδες προσκεκλημένοι, υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, πρέσβεις, επιχειρηματίες, δήμαρχοι κ.α με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των μεγάλων επενδυτικών οίκων, της Mohegan και της Hard Rock, που διεκδικούν την ανάληψη του συγκροτήματος του Καζίνο (ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή, 11/9), του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου,του ,Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και του διευθύνοντος συμβούλου του επενδυτικού Ομίλου "Lamda Development". Οδυσσέα Αθανασίου.

Μετά το τέλος της σημαντικής αυτής εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

«Πιστεύουμε ότι το σχέδιό μας για το Ελληνικό είναι απαράμιλλο και θα δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο ψυχαγωγίας για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο», λέει στο ΑΠΕ κ. Κοντομέρκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mohegan.

«Στόχος είναι να συνδυάσουμε ένα ολοκληρωμένο, ελκυστικό και ταυτόχρονα επαγγελματικό σχέδιο, το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες άριστη εξυπηρέτηση, ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχαγωγίας ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει στη χώρα πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας», λέει ο επικεφαλής της MGE και προσθέτει:

«Η παγκόσμια εμπειρία μας, καθώς και η φήμη μας επιτρέπουν να έχουμε στρατηγικές συμμαχίες με εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Paramount, Live Nation, η Coca Cola, οι NY Yankees, οι Boston Celtics, η Ticketmaster, το WNBA και άλλο πόλοι. Η προσθήκη της Virgin και του Hilton στο χαρτοφυλάκιο των στρατηγικών συνεργατών μας συνεχίζει να ενδυναμώνει τη θέση της MGE ως τον κύριο διαχειριστή ολοκληρωμένων τουριστικών resorts παγκοσμίως».

Αναφέρει δε ότι στα πρόσφατα αποκτήματα της MGE είναι δύο "resorts" στους καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά και στο Λας Βέγκας, ενώ το 2025 προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας θεματικού Πάρκου στο νέο ψυχαγωγικό θέρετρο που αναπτύσσεται κοντά στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

«Κάτι θεαματικό στο Ελληνικό που δεν υπάρχει πουθενά σήμερα στην Ευρώπη», υπόσχεται από την πλευρά της Hard Rock International ο πρόεδρός της Τζιμ Αλεν. Στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί ένας παγκοσμίου φήμης προορισμός, «ένα Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα που δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στα τυχερά παιχνίδια – το βάρος πέφτει στην ψυχαγωγία».

Χαρακτηρίζει το Ελληνικό «εκπληκτική διεθνή πύλη-πόλη» και θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη τη δέσμευση της Lamda Development και της οικογένειας Λάτση να αναλάβει το 100% της επένδυσης.

Υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ληφθεί απόφαση για την άδεια, η Hard Rock θα χρειαστεί από 22 έως 28 μήνες για την κατασκευή του έργου, από το οποίο θα προκύψουν «εκπληκτικές ευκαιρίες απασχόλησης», με προτίμηση στην εντοπιότητα, στους κατοίκους της Αθήνας και τους Ελληνες».