Παράνομο Λούνα Παρκ Ελληνικού: Οργή και δάκρυα στην δίκη για τον θάνατο του 13χρονου Βασίλη

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

lounapark elliniko

Αναβίωσε στο δικαστήριο ο τραγικός θάνατος του 13χρονου στο παράνομο λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό. Συγκλονίζουν οι καταθέσεις της μητέρας και του πατριού. Οργή για την αμέλεια και λυγμοί για τον αδικοχαμένο μαθητή.

Άρχισε να εκδικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η υπόθεση του θανάτου του 13χρόνου Βασίλη Ζώγραφου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ Ελληνικού στις 27 Απριλίου 2014.

Η δίκη τα προηγούμενα χρόνια είχε λάβει αλλεπάλληλες αναβολές λόγω ελλείψεως διερμηνέων. Η δίκη άρχισε με τις καταθέσεις της μητέρας και του πατριού του 13χρόνου, Βασίλη, οι οποίοι περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη τη στιγμή που η φουσκωτή μπαλα, όπου βρισκόταν το παιδί με την 11χρονη αδελφη του “σηκώθηκε” από τον αέρα.

“Είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει”

“Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα , σε αυτό το παιχνίδι. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια.

Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου” Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε , βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει»ανέφερε η μητέρα στην κατάθεση της.

Παράλληλα η γυναίκα εμφανίστηκε πεπεισμένη πως αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.

“Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα” τόνισε στο Δικαστήριο. Σε αυτό το παιχνίδι σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο το 13χρονο αγοράκι και τραυματίσθηκε σοβαρά η μικρότερη αδελφή του.

Έβαλε τα κλάματα ο πατριός

Το ίδιο κατέθεσε και ο πατριός του 13χρονου, τον οποίο μεγάλωσε από την ηλικία των 2 χρόνων. Ο πατριός “λύγισε” την ώρα που ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν γίνει το τραγικό συμβάν, έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του.

“Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια”, είπε ο μάρτυρας, ξεσπώντας σε λυγμούς και προσθέτοντας : ” Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του ” Ελεάνα κρατήσου.....” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου”.

Κορτζίδης: Δεν είχε άδεια λειτουργίας αλλά... πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο!

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.

“Ο Δήμος είχε μισθώσει τον χώρο. Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σε εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια”, είπε ο μάρτυρας.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τυχόν ευθύνες του δήμου έχουν ελεγχθεί από τα ποινικά δικαστήρια κι έχει απαλλαγεί και στον δεύτερο βαθμό.

Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθονται κατηγορούμενοι, οι χειριστές των μηχανημάτων, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου 2019.

newsit