Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

ellinik parel 2019

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως ταιριάζει στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία τους Δημάρχου. κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Δήμου Castanet Tolosan της Τoulouse, δημοτικών παρατάξεων, των αρχών των συλλόγων και των σχολείων της πόλης πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ολη η πόλη είχε από την Κυριακή σημαιοστολιστεί με την γαλανόλευκη απ΄ άκρου σ΄ άκρο.

argyr parelasi 2019 2

Στις παρελάσεις στις δύο δημοτικές κοινότητες Ελληνικού – Αργυρούπολης, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, έλαβαν μέρος μαθητές των σχολείων, μέλη των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, των προσκόπων, του Σώματος Εθελοντών και των Εθελοντών Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης του Δήμου.

konstant elliniko stefani 2019

Της παρέλασης προηγήθηκαν δοξολογίες στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικο και Αγ, Βαρβάρας της Αργυρούπολης παρουσία των δημοτικών αρχών, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων και πολιτών και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και εκφώνηση των πανηγυρικών της ημέρας στα μνημεία Εθνικής Αντίστασης Ελληνικού και ΗρώωνΠολυτεχνείου στην ομώνυμη κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης.

 

konst parelasi 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτου, για την επέτειο της Εθνικής Παλιγεννησίας

"Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

H 25η Μαρτίου 1821 είναι ορόσημο στην πορεία του ελληνισμού και διαχρονικό μήνυμα ενός συνεχούς αγώνα όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά και για κάθε άνθρωπο που μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.

Οι αγωνιστές του αθάνατου ‘21 υπερασπίστηκαν υψηλά ιδανικά και αξίες, με φρόνημα ακλόνητο και γενναία ψυχή διεκδικώντας με υπερηφάνεια μια ζωή ελεύθερη σε μια Ελλάδα περήφανη.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας. Όχι την Ελλάδα της μιζέριας, αλλά την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους σας χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και το δίδαγμα του 1821 να θερμαίνει τα πατριωτικά αισθήματα όλων μας".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

argyr parelasi 2019

Μετά το τέλος της παρέλασης στην Αργυρούπολη ο κ. Γ. Κωνσταντάτος δήλωσε:

"Χρόνια Πολλά σε όλη την Ελλάδα μας.

Γιορτάσαμε και φέτος την Εθνική μας Γιορτή και στις δύο κοινότητες Ελληνικού Αργυρούπολης. Καμαρώσαμε τα παιδιά μας που μας έκαναν ως γονείς και Έλληνες υπερήφανους.

Στην παρέλαση μας φέτος παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της αδελφοποίημενης πόλης μας του Castanet Toulouse μετά από επίσημη πρόσκληση μας.

Και του χρόνου με υγεία."

.