Μέλη Τ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Στόχος μας ένα προοδευτικό συνέδριο ωριμότητας, νίκης και ιστορικής στιγμής»

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Kinima Allagis Synedrio

Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες, έχοντας κοινούς προβληματισμούς και απόψεις, κατόπιν διαβούλευσης καταλήξαμε από κοινού σε διαπιστώσεις – θέσεις – προτάσεις – προτροπής και υλοποίησης, με σκοπό την συμπόρευση, αλλά και την σύσταση μετώπου αποκατάστασης του αυτονόητου, δηλαδή την διαχρονική ηγετική πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στον χώρο της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Το συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ διότι έχει συνεχή πολιτική παρουσία, είναι ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ από λάθη του παρελθόντος, είναι ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΜΝΗΜΗ γιατί απευθύνεται στις λαϊκές μάζες, είναι ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΙΚΗΣ, ενάντια στην Δεξιά συντήρηση της ΝΔ αλλά και στην νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, που από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και σήμερα, προεκλογικά, με ψεύτικες διαδικασίες διαλόγου, προσπαθεί να οικειοποιηθεί και να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για ίδιον όφελος.

Αλλά, πάνω από όλα, είναι ένα ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Και αυτό αποτελεί προειδοποίηση για αυτούς που λειτουργούν, ή θέλουν να λειτουργήσουν, ως ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ υπέρ της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή υπέρ των προσωπικών τους επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ

Διότι έχουμε συνεχή πολιτική παρουσία με πλούσιο έργο, που είχε και έχει αποδέκτες την κοινωνία και την χώρα.

Διότι η ιστορική μας αναδρομή είναι ταυτόσημη με τους αγώνες και τις ανάγκες των πολιτών.

Διότι γνωρίζουμε, αφού εμείς τα εδραιώσαμε, πόσο σημαντική είναι η περιφρούρηση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Διότι κατανοούμε την σπουδαιότητα των νέων προοπτικών και τις προκλήσεις στους τομείς της τεχνολογίας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των κοιτασμάτων, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης.

Διότι υπάρχει η γνώση και η κατανόηση των νέων συνθηκών, των απαιτήσεων και των εξελίξεων σε τοπικό και διεθνές περιβάλλον, με πρόγραμμα, όραμα και θέληση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Διότι διαχρονικά, αποτελέσαμε εγγύηση για τα Εθνικά μας ζητήματα, υπερασπιστές κυριαρχικών δικαιωμάτων και αιτημάτων της Πατρίδας.

-Διότι έχουμε προτάσεις:

Για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, την Οικονομία, το Σύγχρονο Κράτος.

Για την Παιδεία, την Εκπαίδευση, την Έρευνα, την Υγεία.

Για την Εργασία, την Πρόνοια, το Ασφαλιστικό Σύστημα.

Για Τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Για τον Αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγικότητα.

Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που εμείς προστατεύσαμε μέχρι σήμερα με τον νόμο Κατσέλη.

Για την ανεργία, τις νέες θέσεις εργασίας, τους νέους και την νεανική επιχειρηματικότητα.

Για τους ευπαθείς πολίτες.

Για την ασφάλεια των πολιτών.

Για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος.

Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Για το κράτος Δικαίου, τους Πολιτικούς Θεσμούς, την Δημοκρατία.

Για τα Εθνικά μας θέματα και για το πρωταγωνιστικό ρόλο της Πατρίδας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Γιατί, τέλος, έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ (ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ)

Από μηχανισμούς που συνήθως καθιστούν υποκείμενα, συνεδριακές διαδικασίες, κόμμα, και πολιτικά δημιουργικά κύτταρα, υποταγμένα σε προσωπικές επιδιώξεις, φιλοδοξίες και σκοπιμότητες.

Από παλαιοκομματικές πρακτικές, νοοτροπίες, συνήθειες, αυταρχικές συμπεριφορές, διαπλεκόμενων συμφερόντων, φαυλοτήτων, και με σύνδρομο εξουσίας.

Να μην διέπεται από την παθογένεια του πολιτικού συστήματος που το καθιστά έρμαιο και χωρίς δικλίδες προστασίας της ανθρώπινης πανουργίας, της κομματικής ασυδοσίας και της πελατειακής σχέσης.

Να μην διακατέχεται από σύγχρονες μεθόδους φενακισμού των ψηφοφόρων, χρησιμοποιώντας ακαταμάχητες τεχνικές και ευρήματα της πανουργίας του σύγχρονου μάρκετινγκ, επεκτείνοντας την διαπλοκή σε χρυσοφόρα πεδία.

Οι εξαγγελίες κοινωνικών στοχεύσεων, να μην είναι μόνο ρητορεύματα, αλλά να αποτελούν στέρεη προετοιμασία επιτελικών σχεδιασμών και μελετημένων ενεργημάτων.

Απαλλαγμένο από λάθη πολιτικών επιλογών και λανθασμένων οικονομικών χειρισμών που δημιουργούν συνέπειες στη χώρα και βάρη στους πολίτες.

Να μην αναλωθεί σε εσωστρέφειες, αλλά έχοντας κάνει την αυτοκριτική του να πορευθεί χωρίς τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν το κίνημα στα θλιβερά αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2015.

Να αποφύγει τον κατακερματισμό και την διάλυση των τοπικών επιτροπών, οργανώσεων και συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Να μην διακατέχεται από την έλλειψη ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου και διαδικασιών.

Να μην προσπαθεί να επιβάλλει «πολιτικές γραμμές» αγνοώντας την λαϊκή βούληση και την λαϊκή ετυμηγορία.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΜΝΗΜΗ

Διότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ δεν προήλθε από παρθενογένεση, ούτε νεοσύστατος κομματικός μηχανισμός είναι χωρίς πολιτική πορεία. Απεναντίας αποτελεί την συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που είχε προοδευτικό ιδεολογικό προσανατολισμό, επιτέλεσε πολλαπλό κυβερνητικό έργο και δημιούργησε πολιτική, οικονομική και κοινωνική, παρακαταθήκη.

Διότι έτσι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ δικαιούται να ομιλεί για αυτό που σήμερα αποκαλούμε η θεωρούμε πολιτικά αυτονόητο, δηλαδή τα κεκτημένα.

Διότι, στη συλλογική συνείδηση και μνήμη, το ΠΑΣΟΚ με τους αείμνηστους Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργο Γεννηματά, Αντώνη Τρίτση, Μελίνα Μερκούρη και άλλα άξια, εν ζωή και μη, ικανά, διακεκριμένα ή απλά στελέχη, άλλαξαν την Ελλάδα και εφάρμοσαν το πιο ευρύ και ριζοσπαστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που γνώρισε ποτέ η χώρα μας.

Διότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ έχει έργο την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, την επιστροφή πολιτικών προσφύγων και την καταστροφή φακέλων φρονημάτων των πολιτών.

Διότι έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία πλέγματος προστασίας δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, η θεμελίωση κοινωνικού κράτους, και η ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος.

Διότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ δημιούργησε την επανάσταση στην προστασία της υγείας των πολιτών το ΕΣΥ τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με τον Γιώργο Γεννηματά ως Υπουργό εμβληματική προσωπικότητα, ικανό και για πολλούς φυσικό ηγέτη συνεχιστή μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Διότι έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι η βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα – παιδεία για όλους.

Διότι έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι η αποκέντρωση και η οικοδόμηση σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διότι έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι ο Εκσυγχρονισμός της Δημόσιας διοίκησης από το παρελθοντικό μοντέλο.

Διότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ με την συμβολή, σχεδιασμό, υλοποίηση οικονομικών προγραμμάτων και μεγάλων έργων μετάτρεψε την χώρα σε σύγχρονο εταίρο για την πορεία μας στην Ε.Ε.

Διότι έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι ο ριζικός θεσμικός εκσυγχρονισμός στην προστασία δικαιωμάτων της γυναίκας και της ισότητας των δύο φύλλων.

Διότι ο εκδημοκρατισμός πού θέσπισε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ έδωσε την δυνατότητα να εκφράζεις την άποψή σου ελεύθερα δημοκρατικά και χωρίς φόβο.

Διότι έργο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ είναι ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας, η φροντίδα των ευπαθών ομάδων και της τρίτης ηλικίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΙΚΗΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ.

Με μήνυμα ηχηρό Παράστασης και Νίκης για αυτόνομη πορεία χωρίς να αποτελεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ δεκανίκι κανενός.

Με κόμμα θεσμό εκπροσώπησης κοινωνικών συμφερόντων και πρόγραμμα ολοκληρωμένο που ακουμπά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της χώρας.

Με ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ – ΑΡΧΩΝ – ΑΞΙΩΝ – ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΘΥΡΩΝ με αντιπροσώπευση και εσωτερική δημοκρατία.

Με ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ τώρα και μετά τις εκλογές, για κοινό αγώνα και κοινή προοπτική.

Με Στελέχη με συγκεκριμένη πολιτική άποψη και θέσεις που απηχούν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας αθλιότητες.

Με Στελέχη αισιόδοξα, χωρίς υπερβολές, νευρικές εναντιώσεις, ταπεινότητα και ευθύνη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, διαδίκτυο, ραδιόφωνο, προσωπικές ιστοσελίδες.

Με Ορθολογική και Ουσιαστική – παρέμβαση- στήριξη σε υποψήφιους Δημάρχους που αποδεδειγμένα έχουν επιτελέσει έργο, και όχι σε άτομα και ομάδες που συγκυριακά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν συστημικές ευκαιρίες προκειμένου να επιτελέσουν προσωπικές επιδιώξεις, παρασύροντας πολλές φορές στελέχη και ψηφοφόρους από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ.

Με Σωστή διαχείριση, με στρατηγική – σχέδιο – πρόγραμμα του χρόνου και του αγώνα που απαιτείται για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – ΕΝΩΜΕΝΟ – ΔΥΝΑΤΟ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Γιατί η λαϊκή εντολή, η βάση του κινήματος αλλά και το σύνολο του εκλογικού σώματος τιμώρησε τα λάθη και τις αστοχίες των λανθασμένων πολιτικών επιλογών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ αλλά ιδιαιτέρως χάθηκε η εμπιστοσύνη σε προσώπα που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Γιατί γνωρίζει και δεν ξεχνά τους εκφραστές των συντηρητικών, νέο-φιλελεύθερων πολιτικών του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Γιατί εμπιστεύθηκε δύο φορές και προδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εφαρμόζοντας δεξιά, νέο συντηρητική πολιτική, εξοβελίζοντας- αποβάλλοντας κάθε τι προοδευτικό είχε στο κόμμα του.

Γιατί αντιλήφθηκε τον ρόλο των οπορτουνιστών και καιροσκόπων γυρολόγων, των πολιτικά αδέσποτων, των πολιτικών μεταγραφών. Κατάλαβε τι σηματοδοτούν, που οδηγούν αυτές οι μετακινήσεις και πόσο εύκολη λεία είναι σε επιβουλές και πολιτικές, συχνά εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων και της χώρας.

Γιατί αυτό που ζούμε, την μέχρι τώρα συστηματική απαξίωση που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και της εκλεγμένης σήμερα αρχηγού, Φώφης Γεννηματά, αφορά την πορεία και τους αγώνες του ίδιου του Ελληνικού λαού, που συμπορεύτηκε για να αλλάξει την Ελλάδα.

Γιατί επιχειρείται να καμφθεί αυτό το επίτευγμα, οι κατακτήσεις, η αγωνιστικότητα και η υπερηφάνεια ενός λαού προκειμένου να περάσουν συντηρητικές πολιτικές.

Γιατί υπάρχει λαϊκή ανάγκη, επειδή το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την εμπιστοσύνη του λαού ακόμα, είναι έτοιμοι να δώσουν σάλπισμα πολιτικής πνοής και κινητήρια δύναμη στο κόμμα που εδώ και 40 χρόνια περίπου πολιτικής παρουσίας, άλλαξε, βελτίωσε, ενδυνάμωσε, προστάτεψε, την ζωή τους και την χώρα.

Γιατί η επιλογή του λαού, στην ιστορικά ισχυρή Δημοκρατική παράταξη σήμερα ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ –  ΠΑΣΟΚ, αποτελεί τον μοναδικό ιστορικό προοδευτικό ενδιάμεσο χώρο και πολιτικό ορόσημο.

Γιατί η μακρά διαδρομή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε εγγύηση για την Δημοκρατία, για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δικαιότερη κατανομή πλούτου με ανακούφιση στις λαϊκές μάζες και για την εύρυθμη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Γιατί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ αποτελεί την Ελπίδα και Μέλλον με Κοινωνική Προοπτική.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΕΙ

Χαιρετίζουμε το συνέδριο και ευχόμαστε καλή επιτυχία, με καλά αποτελέσματα για τώρα και το μέλλον, μέχρι τις επόμενες αρχαιρεσίες.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η πολιτική προσπάθεια που επιτελείται είναι συνέχεια με Ιστορία – Αγώνες – Κατακτήσεις «εποχής ΠΑΣΟΚ», για αυτό πιστεύουμε ότι το όνομα του κόμματος θα πρέπει να ενσωματώνει την θετική πολιτική πορεία αλλά και την νέα προοπτική με μνήμη. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ.

Θέλουμε όμως να καταστήσουμε σαφές ότι Εμείς, ως Σύνεδροι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ, με την υπογραφή μας, υποστηρίζουμε, και θα στηρίξουμε την αυτόνομη πορεία, πριν και μετά τις εκλογές, ασχέτου αποτελέσματος, συγκυριών, πολιτικών απαιτήσεων, διχαστικών διλλημάτων και τάχα Εθνικών επιτάσεων.

Εμείς, σήμερα, ως κληρονόμοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ, δεν δικαιούμαστε ούτε να το ευτελίζουμε, ούτε να το καταπατούμε, ούτε να το εκχωρούμε, ούτε να το εκμαυρώνουμε, ούτε να μην το σεβόμαστε.

Είναι ύψιστη τιμή στους Ιδρυτές, στους αγώνες, στις κατακτήσεις μας, στην Ιστορία μας, στα παιδιά μας.

Οι κάτωθι αποτελούν διαχρονικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στον Νότιο Τομέα της Τοπικής Οργάνωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΡΜΟΥΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΑΝΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΖΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΖΩΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

Σημειώνεται ότι:

Ολα τα ανωτέρω στελέχη αποτελούν μέλη και της μεγάλης ενιαίας Δημοτικής Παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Ελληνικού-Αργυρούπολης", εκ των οποίων οι:

ΖΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ 

είναι επιπλέον και υποψήφιοι Σύμβουλοι του δυναμικού συνδυασμού της για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019