ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: 3 ένοχοι, 2 αθώοι για το τραγικό δυστύχημα στο παράνομο Λούνα Παρκ του θανάτου το 2014

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

louna parka thanatou

Με την καταδίκη τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο παράνομο λούνα παρκ του θανάτου στο Ελληνικό to 2014, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Νωρίτερα, στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Το τραγικό δυστύχημα είχε γίνει την Κυριακή του Θωμά το 2014, όταν 13χρονος και η αδελφή του θέλησαν να παίξουν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες και μπήκαν σε μία από αυτές. Ξαφνικά ο δυνατός άνεμος παρέσυρε ανεξέλεκτα την τεράστια μπάλα.

Η μπάλα αιωρήθηκε χτυπώντας σε αιχμηρά κιγκλιδώματα και, τελικά, έπεσε με δύναμη και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες.

Το αγόρι υπέστη θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ η μικρή αδελφή υπέστη θλάση στον πνεύμονα και, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύθηκε για πολλές εβδομάδες σε ΜΕΘ.

Εκτός από τους τραγικούς γονείς, αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην, τότε Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζιδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.

«Ο Δήμος είχε μισθώσει τον χώρο. Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σ εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο μάρτυρας.

iefimer, newsbomb, dikast