O λαός του Ελληνικού-Αργυρούπολης μίλησε: «Ο Κωνσταντάτος ξανά Δήμαρχος την Δευτέρα, 27/5»

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

en pol konst progra 2019

Στιγμές δόξας έζησε το ιστορικό Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ το απόγευμα του Σαββάτου (6/4).

Ηταν η εκδήλωση της δημόσιας παρουσίας του νέου Προγράμματος Εργων (2019-23) και των υποψηφίων συμβούλων του δυναμικού συνδυασμού του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Γιάννη Κωνσταντάτου, που αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης.

Κατά κοινή ομολογία, ποτέ ξανά το « ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»  δεν είχε κατακλυσθεί σε όλους τους χώρους του, μέσα-έξω, από τέτοια κοσμοπλημμύρα, με αποτέλεσμα πάρα πολύ κόσμος να μένει  όρθιος και να παρακολουθεί την εκδήλωση από μεγάλες οθόνες τηλεόρασης, που είχαν τοποθετηθεί εκτός του μεγάλου αμφιθεάτρου.

en pol konst progra 2019 fouagie

Ο λαός της πόλης με τη μεγαλειώδη παρουσία του έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμά του προς κάθε κατεύθυνση:   Την Δευτέρα, επόμενη μέρα των εκλογών της 26ης Μαϊου, ο επικεφαλής της μεγάλης, ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ», Γιάννης Κωνσταντάτος,  θα είναι και πάλι ο  Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης για να συνεχίσει το μέχρι σήμερα πολυσχιδές και σημαντικότατο έργο της 1η; θητείας του και την περίοδο 2019-2023 .

Το νέο Πρόγραμμα των σημαντικών έργων της περιόδου 2019-2023

en pol prog erg 2019 exofylo

Το πρόγραμμα της νέας (2ης) δημαρχιακής θητείας του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου - προϊόν ενδελεχούς  μελέτης για ιεράρχηση των αναγκών και την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων , αλλά και της δημόσιας διαβούλευσης - περιλαμβάνει συνολικά 26 υλοποιήσιμα μεγάλα έργα, που καλύπτουν πλήρως τους εξής επτά βασικούς άξονες – οδηγούς δράσης της πολιτικής φιλοσοφίας του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης  και της διοίκησής του για την περίοδο 2019-23:

-          - Μεγιστοποίηση του οφέλους του Δήμου από τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού

-          - Διεκδίκηση της  παραχώρησης στον Δήμο της παραλίας του Ελληνικού, που μέχρι σήμερα δεν του ανήκε.

-          - Δράσεις και πολιτικές που προάγουν την βιώσιμη αστική κινητικότητα

-          - Ασφαλείς γειτονιές

-          - Περαιτέρω ενίσχυση του ενεργού Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας που ήδη λειτουργεί στον Δήμο από το 2015

-          - Εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων  και της προστασίας του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας καλές διεθνείς πρακτικές (best practices)

-          - Οργάνωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου σε έξυπνη πόλη (smart city)

Ο  Γιάννης Κωνσταντάτος, εν μέσω συνεχών  χειροκροτήματων επιδοκιμασίας του λαού της πόλης. ανέλυσε - με απλό και κατανοητό τρόπο - έναν προς έναν, τους βασικούς άξονες του Προγράμματος, καθώς και τα 26 έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό.   

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε::

«Όλα όσα δεσμευόμαστε ότι θα γίνουν, θα γίνουν, όπως συνέβη με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί σας το 2014. Ότι σας υποσχεθήκαμε τότε προεκλογικά τα υλοποιήσαμε και με το παραπάνω. Με πίστη στους στόχους μας, σκληρή δουλειά και συνεργασία μαζί σας,

Ο Δήμος δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, ούτε φορέας αντικυβερνητισμού, αλλά φορέας δημιουργίας και προσφοράς στον δημότη και τις ανάγκες του.

Το μόνο που σας ζητάμε είναι  η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας. Ισχυρή εντολή από την  1η Κυριακή για να προχωρήσουμε απερίσπαστα και να μην γίνουμε όμηροι τυχοδιωκτικών υποψηφιοτήτων που εμφανίσθηκαν 2 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές με σκοπό να εξασφαλίσουν  μία θέση διαπραγματευτή για ίδιον όφελος.

Να μην επιστρέψει ο Δήμος στις δυνάμεις της μιζέριας , της αδιέξοδης και ανέξοδης  διαμαρτυρίας για το θεαθήναι , της ιδεοληψίας και της οπισθοδρόμησης.

Εμείς αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας ελπιδοφόρο»   

Tα 26 έργα που θα αλλάξουν την πόλη επιγραμματικά είναι τα εξής: 

1. Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Ελληνικού. 
2. Τοποθέτηση νέου φωτισμού τεχνολογίας Led. 
3. Κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Κύπρου. 
4. Κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Βουλιαγμένης. 
5. Κατασκευή νέου σύγχρονου Δημαρχιακού Μεγάρου. 
6. Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου 100 θέσεων. 
7. Νέα σύγχρονη Βιβλιοθήκη του δήμου στο Παλαιό Δημαρχείο της λεωφ Κύπρου. 
8. Ανέγερση Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων. 
9. Ανάπλαση του Πάρκου Αφροδίτης. 
10. Ανάπλαση Πλατείας Δημαρχείου. 
11. Ανάπλαση Μαρίνειου Κέντρου στο Ελληνικό, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του. 
12. Επέκταση Οικογενειακού Πάρκου Αγίας Παρασκευής. 
13. Δημιουργία πρότυπου θεματικού πάρκου για ΑΜΕΑ. 
14. Ανάπλαση της Πλατείας Ποντίων. 
15. Δημιουργία κόμβου στην συμβολή της Λ. Κύπρου και Ανεξαρτησίας
16. Ανακαινίζουμε πλήρως τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή "Ολυμπίας". 
17. Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο για την καθολική θωράκισή του.. 
18. Ανάπλαση του βουνού και σύνδεση του με το Μητροπολιτικό Πάρκο και την Παραλία. 
19. Κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού, πλήρως Βιοκλιματικού, Σταθμού. 
20. Επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης 
21. Δημιουργία Πλατείας Κεφαλλονιτών. 
22. Κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. 
23. Κατασκευή κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ εντός του πρ. Αεροδρομίου. 
24. Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Α' Στάδιο και το γήπεδο Σουρμένων. 
25. Επέκταση του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης και στην Αργυρούπολη. 
26. Καθιέρωση της Κάρτας Δημότη με ειδικά γι αυτούς προνόμια- Ενίχυση της Τοπικής Επιχειρηματικότητας.  

Ενα καλαίσθητο και λίαν επεξηγηματικό έντυπο του Προγράμματος 2019-23 με τα 26 αυτά έργα μοιράσθηκε σε όλους τους παριστάμενους πολίτες

Το δυναμικό ψηφοδέλτιο της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ»

enom poli ypops 2019

Με άρωμα γυναίκας, αξιοσύνης, δυναμισμού  και φρεσκάδας το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, περιλαμβάνει 84 δυναμικά στελέχη:  33 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Αργυρούπολης, 17 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Ελληνικού, 17 υποψηφίους τοπικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Αργυρούπολης και 17 υποψηφίους τοπικούς συμβούλους της δημοτικής ενότητας Ελληνικού, που παρουσιάσθηκαν ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά - με πρώτο τον Πρόεδρο του ΔΣ και πρ. Δήμαρχο, Γ. Τσαρπαλή - από τον Γιάννη Κωνσταντάτο, καταχειροκροτούμενοι.

«Ειχαμε 150 ενδιαφερόμενους-ες  που ήθελαν υποψηφιότητα με την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» και τα αρμόδια όργανά της – γιατί, όπως γνωρίζετε,  είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη με δημοκρατική δομή και λειτουργία – δυσκολεύτηκαν πολύ να καταλήξουν στους 84 υποψηφίους μας που σας παρουσιάζουμε σήμερα και είμαστε πολύ περήφανοι για την αξιοσύνη και τον δυναμισμό τους. Τους ευχαριστώ όλες και όλους τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία»

Διακεκριμένες παρουσίες

Τη μεγαλειώδη συγκέντρωση Κωνσταντάτου τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι, όχι μόνο από την Αττική, αλλά και από άλλους Νομούς της χώρας, όπως π.χ. ο Δήμαρχος της πολύπαθης Σάμου, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι δήμων, βουλευτές και υποψήφιοι της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής, περιφερειακοί σύμβουλοι και υποψήφιοι σύμβουλοι, καθώς και όλοι σχεδόν οι φορείς της πόλης.

Δήλωση Γιάννη Κωνσταντάτου μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή του

en pol konst progr 2019 vima

«Εμείς μιλάμε με έργα και ο λαός της πόλης με την εμπιστοσύνη του. Σας ευχαριστούμε!

Η χθεσινή βραδιά ήταν ιστορική και συγκλονιστική για την οικογένειά της «Ενωμένης Πόλης». Είχε πάθος, παλμό και ισχυρή παρουσία του δημοκρατικού λαού της πόλης μας στην παρουσίαση του προγράμματος έργων και του Ψηφοδελτίου της Νίκης της παράταξης μας. 

Αναπτύξαμε τους 7 άξονες της πολιτικής μας φιλοσοφίας , δείξαμε 26 νέα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη μας, παρουσιάσαμε 84 υποψήφιους που κάνουν την διαφορά, αλλά το μεγάλο γεγονός της βραδιάς είστε όλοι εσείς, οι εκατοντάδες που πλημμυρίσατε μέσα και έξω το «Μίκης Θεοδωράκης» και που δώσατε, πάρα την κακοκαιρία, βροντερό παρόν στην χθεσινή εκδήλωση της παράταξης μας, σε μια προσέλευση ρεκόρ για τα χρονικά του Δήμου μας. Χαρακτηριστικό την ώρα της ομιλίας μου, τόσο στο φουαγιέ, όσο και στην πλατεία Δημαρχείου επικρατούσε το αδιαχώρητο .

Από τα βαθύ της καρδιάς μου σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Θα την ανανεώσουμε στις 26 του Μάη και εμείς θα την ανταποδώσουμε με όσα έργα σας δείξαμε. 

Ο λαός του Ελληνικού Αργυρούπολης μίλησε εχθές και ήταν ξεκάθαρος : 

Δίνει Ισχυρή εντολή στην Ενωμένη Πόλη από την Α Κυριακή να συνεχίσει να κάνει έργο για την πόλη της καρδιάς μας.

Γιατί εμείς μπορούμε».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Με σταθερό βηματισμό προς τη νίκη ο Γιάννης Κωνσταντάτος. Ο απολογισμός της 1ης θητείας του