Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: "Πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δεν γίνεται".

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Κάποιοι ασυνείδητοι στο Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης εξακολουθούν απερίσκεπτα - παρά τις εκκλήσεις του Δήμου - να πετούν τα κάθε λογής μπάζα τους στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης, παραβιάζοντας κατάφωρα κανονισμούς και νόμους, δείχνοντας παράλληλα την περιφρόνησή τους προς την καθαριότητα της πόλης που ζουν και στους συμπολίτες τους.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο μέρες που κάτοικος του Δήμου, απόθεσε σωρό από σπασμένα έπιπλα και μπάζα σε μπλε κάδο ανακύκλωσης, κατά παράβαση του Κανονισμού Καθαριότητας, έχοντας επιπρόσθετα πεταμένα δίπλα από τον κάδο ακόμα και ..... σπασμένα τζάμια, με κίνδυνο να τραυματιστούν πεζοί, αλλά και οι υπάλληλοι του δήμου που κλήθηκαν να τα περισυλλέξουν.

Τώρα, με νέα ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κρητικός, αναφέρει και για νέο τέτοιου είδους απαράδεκτο περιστατικό ως εξής:

"Πιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ δεν γίνεται.

Καθάρισε το οικόπεδο του και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο. 
Πως να τα μαζέψει ο Δήμος Σάββατο απόγευμα?
Μετέφερε τον κίνδυνο φωτιάς στους γείτονες. 
Πόσους εργαζόμενους και πόσα φορτηγά να έχει ο Δήμος μας για να ανταπεξέλθει οικονομικά και να κρατήσει την Πόλη Καθαρή. 

Έχουμε καθαρίσει όλο το βουνό, δεκάδες οικόπεδα, πάρκα, νησίδες, αυτήν την ποσότητα και αυτό το χάλι δεν το αντιμετωπίσαμε πουθενά"!!

Η εικόνα από το Κάτω Ελληνικό".

baza xorta pezodromio

Είναι αυτόητο, ότι και σε αυτόν τον κάτοικο θα πρέπει να επιβληθεί η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Καιαριότητας αυστηρή ποινή και όχι μόνο.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει παράλληλα να διερευνήσει την δυνατότητα υποβολής μηνύσεων στους δράστες αυτών των απαράδεκτων αντικοινωνικών και επικίνδυνων ενεργειών για συγκεκριμένα αδικήματα που προβλέπονται ρητά στον Ποινικό Κώδικα (όπως πχ. στην υπόψη περίπτωση το αρθρο 433 ) και, επίσης, να δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών των "κυρίων".προς γνώση και συμόρφωση όλων.

"Να μαζευτούν μερικών τα λουρια", γιατι, όπως λέγεται από τα βυζαντινά χρόνια  "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος", δηλ. για όποιον  δεν συνετίζεται με τα λόγια, απαιτούνται δραστικότερα μέτρα συνέτισης.

Υ.Γ.1: Απορία προκαλεί το γεγονός, ότι ούτε ένας απο τους περιοίκους που θα είδε το συμβάν δεν το κατήγγειλε αρμοδίως! 

Υ.Γ.2: : Ο Κανονισμός Καθαριότητας της πόλης είναι αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης με τους κατοίκους, την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, τους κοινωνικούς φορείς, τις Υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και αποτελεί κοινή δέσμευση. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ)

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κατ' εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας, έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα