ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

orkomosia dimarx

Ολοι οι αιρετοί –ακόμα και εκείνοι που επανεξελέγησαν– θα πρέπει να έχουν ορκιστεί έως την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η τετραετής θητεία τους.

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», είναι ο όρκος των εκλεγμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο μπορούν να δώσουν είτε ενώπιον του Ευαγγελίου είτε ενώπιον ιερού βιβλίου άλλου δόγματος (π.χ. του Κορανίου).

Επίσης όποιος δεν θέλει να δώσει θρησκευτικό όρκο καλείται να ορκιστεί ως εξής: «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα, δηλαδή έως τις 8 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχει συγκληθεί σε σώμα το δημοτικό συμβούλιο κάθε πόλης, προκειμένου να εκλέξει προεδρείο. Στην ίδια συνεδρίαση προβλέπεται και η εκλογή των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των οργάνων του δήμου

Οπως ανακοινώθηκε η ορκομωσία του επανεκλεγέντος πανηγυρικά Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, των συμβούλων της παράταξής του ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ καθ'ως και των συμβπούλων των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων θα  θα τελεστεί απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. κ. Συμεών

το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00 μ.μ.

στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο 'Μίκης Θεοδωράκης'(πλατεία Δημαρχείου Κύπρου 68.